Nihkeä vuoden päätös Turussa

LIIGA / Raportti
Pekka Tuokkola torjui kaiken mahdollisen.
Kuva © Timo Savela
Uuden vuoden alkua odotetaan Turussa varmasti malttamattomana. Sen verran surkeaa TPS:n pelaaminen nimittäin oli. Kotijoukkueen tavoin sarjan häntäpäähän lukeutuva KalPa oli hitusen tehokkaampi tekopaikoissaan, ja otti lopulta ansaitut kolme pistettä.

Ensimmäinen erä näytti suunnan koko ottelulle. TPS tuskaili kaiken tekemisensä kanssa, ja KalPa odotti nöyrästi omaa tilaisuuttaan. Heti alussa kotijoukkueelle tarjottiin kahdella ylivoimalla mahdollisuutta lentävään lähtöön. Noiden ylivoimien aikana joukkue sai kuitenkin aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen kohti KalPan maalivahtia Pekka Tuokkolaa.

Jälleen kerran kävi niin kuin aina käy. Jos et itse tee maalia, niin kaveri tekee. KalPa puolusti nöyrästi, ja iski paikan tullen tehokkaasti.

- Saarisen Ossi huomasi, että siinä on pari ulkomaalaista vastassa, ja huusi minulle että mene maalin taakse. Hän potkaisi kiekon minulle sinne, ja sitten siinä oli tilaa nousta maalille. Veskarilta jäi putket auki ja sieltä kiekko sitten meni sisään, Joona Harjama kertasi uransa ensimmäistä liigaosumaa.

Välittömästi maalin jälkeen Miikka Tuomainen niittasi Harjaman jään pintaan, mutta haminalaisen KY-80:n kasvatti ei tästä hätkähtänyt.

- Välillä pitää vain maksaa hintaa, kun sinne maalin eteen menee. Ei siinä sen kummempaa tapahtunut, Harjama virnisti.

Tasapaksua alusta loppuun

Hienon ottelun perjantaina Porissa pelannut TPS palasi jatkuvasti vähenevän kotiyleisönsä edessä tuttuun tehottomuuteen. KalPa piti kotijoukkueen pelaajat laukaisusektorin ulkopuolella, ja loput hoiti ottelun paras pelaaja Pekka Tuokkola. Uransa 300. liigaottelun pelannut TPS:n Camilo Miettinen ihmetteli
joukkueensa ilmeen muutosta pelistä toiseen.

- Ässiä vastaan perjantaina pelasimme todella hyvin, ja oli hyvä fiilis. Sitten tänään heti ensimmäisessä erässä pelaaminen oli ihan karmeaa. Jos minulla olisi asiaan jonkinlainen ratkaisu, niin kertoisin sen kyllä kaikille. Tämä homma on kuitenkin jokaisen korvien välistä kiinni, ja ihan etunenässä saan itse katsoa peiliin. Surkuttelut hoidetaan sitten kauden jälkeen, Miettinen pohti.

Molempien joukkueiden pelattua kehnon toisen erän, jäätiin Turkuhallin lehtereillä toivomaan menoa ja meininkiä päätöserään. Erän puolenvälin jo mentyä yleisön toiveet nousivat, kun Brian Willsie laukoi puolustajan jalan kautta kavennuksen. Hetken näytti siltä, että kotijoukkue nousisi taistelemaan pisteistä, mutta kunnollisia maalipaikkoja eivät mustapaidat enää saaneet aikaiseksi.

- Juuri tuollaista pomppumaalia tarvitsimme. En sitten tiedä mitä siinä sen jälkeen tapahtui. Loppuun tuli sitten se aika erikoinen jäähy Willsielle, mikä ei ollut ihan pelin mukainen. Siihen se sitten loppui, Miettinen totesi hiljaa.

Miettisen lisäksi myös Joona Harjama jakoi kritiikkiä ottelun erotuomariston suuntaan. Vierasjoukkueen runsaslukuinen kannattajaryhmäkin ilmoitti mielipiteensä raitapadoille kuuluvasti, kun kotijoukkue tuntui pääsevän helpommalla ylivoimalle.

- Kyllä olen kannattajien kanssa samaa mieltä, turha sitä on kieltääkään. (Adam) Masuhrkin vedettiin läpiajossa nurin, eikä siitä tuomittu mitään. Mutta nopeasti ne tilanteet tulevat, ja varmaan jossain pelissä mekin sitten saamme helpommin ylivoimaa, Harjama käänsi asian positiiviseksi.

Joukkueet jatkavat liigataivallustaan vuodenvaihteen jälkeen perjantaina 3.1.2014, kun TPS kohtaa Tapparan Turussa ja KalPa matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle