Jokereiden ja Hermeksen puolivälieräkohtaaminen on kahden eri pelitavan sapelinkalistelu − odotettavissa tasainen ja räiskyvä sarja

MESTIS / Artikkeli
Jokerit juhli useasti runkosarjan aikana.
Jokereiden ja Hermeksen ottelusarjasta on odotettavissa viihdyttävä ja tasainen taisto. Kentällä vastaan asettuu kaksi taktisesti erilaista jääkiekkojoukkuetta.

Jokereiden ja Hermeksen välisessä puolivälieräsarjassa kohtaa kaksi joukkuetta, joiden jälkimmäinen puolisko runkosarjasta meni alkukautta paremmin. Keskinäisissä otteluissa voitot ovat menneet tasan 2−2, mutta pisteissä kokkolalaiset ovat olleet vahvempia 7−5. 

Kummankin joukkueen kokoonpano on elänyt huomattavasti kauden aikana. Jokereiden ovi on käynyt lähinnä ulospäin. Hermeksen osalta vaihtuvuutta on tuonut Kärppien kanssa voimassaoleva yhteistyösopimus, joka mahdollistaa pelaajaliikennettä Oulun ja Kokkolan välillä.

Jokerit palasi ryminällä Mestikseen

Jokereiden paluuta odotettiin kuumeisesti suomalaisiin sarjoihin sen jälkeen, kun seuran KHL-seikkailu päättyi Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen. Mestis-kauden alettua Jokereiden ottelut kiinnostivat niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin.

Narripaidat pelasivat osan otteluista Helsingin jäähallissa, joka myytiin kaksi kertaa loppuun Jokereiden otteluissa. Lisäksi molemmat Metro-areenalla pelatut Kiekko-Espoon ja narripaitojen väliset ottelut olivat loppuunmyytyjä.

Pelillisesti Jokereiden kausi lähti hankalasti käyntiin alkuhuuman jälkeen. Loka-marraskuun vaihteessa helsinkiläisille tuli kahdeksan ottelun synkkä jakso, jossa joukkue onnistui keräämään vain seitsemän pistettä. 

Harmaita hiuksia Jokereille toi myös kahden tärkeän pelaajan menetys. Hyökkääjä Emil Oksanen siirtyi Italiaan ja maalivahti Severi Auvinen Ruotsiin. 

Joukkue löysi kuitenkin pitkän runkosarjan aikana uusia vastuunkantajia. Helsinkiläisseuran tehokkaimpiin pelaajiin kuuluivat Alexander Forslund ja Oskari Kalajanniska, jotka tehoilivat yhteensä 102 pistettä runkosarjassa. Kalajanniskan osalta mielenkiintoa sarjaan tuo se, että hän edusti Hermestä viime kaudella. 

Jokerit on vahvassa iskussa, mutta kysymysmerkkejä tuo nuoren ja kokemattoman joukkueen sopeutuminen pudotuspelikiekkoon. Hermeksessä on paljon pelaajia, joilla on kokemusta yhdessä pelaamisesta pudotuspeleissä ja se on iso etu kokkolalaisille.

Hermeksen silmissä kiiluu mitalipelit

Hermeksen kauden tarina on hyvin samantyyppinen kuin Jokereiden. Alku oli heikko, mutta otteet paranivat runkosarjan loppua kohden. Helsinkiläisten tavoin myös Hermekselle osui yksi heikompi ajanjakso kauteen, kun joukkue hävisi tammikuussa viisi ottelua putkeen.

Kokkolalaisten Santeri Sulku on tuttu molemmille seuroille, sillä hän pelasi Jokereiden U20-joukkueessa kaudella 2021−22. Juonikas hyökkääjä pelasi ensimmäisen kautensa aikuisten joukkueessa ja Philadelphia Flyersin seitsemännen kierroksen varausta kannattaa seurata pudotuspeleissä. 19-vuotias Sulku teki runkosarjassa 35 otteluun tehot 17+9.

Hermes eteni kaudella 2020−21 Mestiksen finaaleihin, jolloin se hävisi Ketterälle. Sen jälkeen keskipohjalaiset ovat pudonneet pudotuspelien ensimmäisellä tai toisella kierroksella. 

Päävalmentaja Tuukka Poikosen johdolla Hermes on pelannut suoraviivaista ja kurinalaista jääkiekkoa. Joukkueen pelityyli sopii pudotuspeleihin, mutta Jokereiden asettama pelillinen haaste voi nousta liian kovaksi. 

Ratkaisun avaimet

On selvää, että Jokereiden ja Hermeksen välinen puolivälieräsarja ei tule menemään katki neljässä ottelussa. Sarjassa kohtaa kaksi erilaista jääkiekkoa pelaavaa joukkuetta, ja tunnetta tullaan myös näkemään kentällä. Ottelut sekä Helsingin että Kokkolan jäähalleissa tulevat olemaan täynnä tunnelmaa, ja riski ylilyönneille on myös olemassa. 

Jokerit lähtee lievänä ennakkosuosikkina sarjaan, mutta Hermeksellä on kaikki mahdollisuudet pudottaa helsinkiläiset jatkosta. Helsinkiläisten taakkana on paineet, mutta toisaalta he ovat myös kauden aikana päässeet niitä käsittelemään. Hermeksen kokoonpanolla on yhteistä pudotuspelikokemusta ja se voi nousta arvoon arvaamattomaan sarjan aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle