Seuraa näitä pelaajia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa − Tiedossa paljon taitoa ja vauhdikasta menoa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Yhdysvaltojen Will Smith oli viime kevään alle 18-vuotiaiden kisojen ykköstykki.
Kuva © Samuli Huikuri - https://instagram.com/shuikuri
Tapaninpäivänä käynnistyvät nuorten MM-kisat vilisevät tulevia NHL-tähtiä. Tässä artikkelissa Jatkoajan toimittaja Arttu Toivanen nostaa esiin kustakin kymmenestä osallistujamaasta joukkueen mielenkiintoisimman pelaajan.

Joka vuosi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelaajat pyrkivät nostattamaan osakkeitaan heidät varanneiden NHL-seurojen silmissä. Nuoremmat ja varaamattomat tähdet sen sijaan saavat tarvitttavaa nälkää loppukaudeksi seurajoukkueen matkaan ja pääsevät samalla esittämään taitojaan kykyjenetsijöille.

Kisat tunnetaan erityisesti taidokkaista ja vauhdikkaista pelaajista eikä tämä vuosi ole poikkeus − kisoissa nähdäänkin useampi mielenkiintoinen pelaaja.

Tässä artikkelissa toimittajamme nostaa esiin jokaisesta osallistujamaasta yhden pelaajan, joka kannattaa ottaa suurennuslasin alle kisoissa.

Jordan Dumais, Kanada

Hyökkääjä, Halifax Mooseheads, QMJHL
Varaus: Columbus Blue Jackets, 2022, #96

Uransa ensimmäisiin arvokisoihin valmistautuva 19-vuotias Dumais on pelannut junioriuransa läpi 1.68 pisteen keskiarvolla. Viime kauden pörssikuningas Quebecin juniorisarjasta. Pienikokoinen pelintekijä häikäisee syöttövalikoimallaan ja on alati vaarallinen hyökkäysalueella. 

Dans Ločmelis, Latvia

Hyökkääjä, University of Massachusetts, NCAA
Varaus: Boston Bruins, 2022, #119

Latvian joukkueen kapteeni, joka pelasi viime keväänä miesten seassa kotikisoissa. Ločmelis pelaa vahvasti kumpaakin päätyyn eikä hän myöskään kaihda kamppailutilanteita. Viime kisoissa Latvian paras maalintekijä, joten tulosvastuu säilyy suurena. Joukkueen toinen NHL-varaus Sandis Vilmaniksen lisäksi.

Miesten MM-kisoissakin pelanneella Ločmelisillä on edessään jo kolmannet nuorten kisat.
Kuva © Jarno Hietanen

Axel Sandin-Pellikka, Ruotsi

Puolustaja, Skellefteå, SHL
Varaus: Detroit Red Wings, 2023, #17

Viime vuoden kisoissa ihastuttanut Sandin-Pellikka lähtee kotikisoihinsa loistavassa vireessä. Alla on loistava syksy ja piikkipaikka SHL:n puolustajien maalipörssissä. Viivapelaajana turnauksen parhaimistoa ja pääsee käyttämään taitojansa myös ylivoimalla. Sandin-Pellikka voi helposti olla arvokkaimman pelaajan kategoriassa, mikäli Ruotsi voittaa kultaa.

Julian Lutz, Saksa

Hyökkääjä, Green Bay Gamblers, USHL
Varaus: Arizona Coyotes, 2022, #43

Saksan kirkkaimpia lupauksia hetkeen. Isokokoinen hyökkääjä luistelee hyvin sekä on erinomainen kiekonsuojaaja. Loistavalla vedolla varustettu laituri osaa myös rakentaa peliä pienillä siirroilla laitojen lähellä.

Konsta Helenius, Suomi

Hyökkääjä, Mikkelin Jukurit, Liiga
Varattavissa 2024

Helenius nähdään kisoissa Nuorten Leijonien kärkisentterinä. Häikäisevää syksyä pelaava pelintekijä istutetaan ensimmäisiin alle 20-vuotiaiden kisoihinsa laadukkaiden maalintekijöiden vierelle, joten jälki voi olla tuhoisaa. Luo paikkoja erityisesti ylivoimalla, ja erityisen fiksu siirtämään kiekkoa tyhjään tilaan. Isossa näytönpaikassa ensikesän varaustilaisuutta katsoen.

Helenius on sykähdättänyt Jukureissa tällä kaudella.

Jiří Kulich, Tšekki

Hyökkääjä, Rochester Americans, AHL
Varuas: Buffalo Sabres, 2022, #28

Kulichilla on loistava maalivainu, joten on odotettavissa, että hänen nimensä nähdään kisojen päätteeksi korkealla maalintekijätilastoissa. Hakee liikkeellään itselleen parempaa laukaisupaikkaa ja veto on painava. Taitava hyökkääjä on vaikea pideltävä yksi vastaan yksi hyökkäyksissä nopeiden liikkeidensä takia. Iso tulosvastuu luvassa.

Jonas Taibel, Sveitsi

Hyökkääjä, SC Rapperswil-Jona Lakers, NL
Varaamaton

Sähäkkä sentteri on ollut harjoitusotteluissa pirteänä. Loistava kahdensuunnan sentteri on näkyvä pelaaja kentällä liikkensä ansiosta. Sveitsin joukkue ei pursua lahjakuuksia hyökkäyspäässä, joten itävaltalais-sveitsiläinen Taibel on kokeneena arvokisakävijänä tärkeä palanen alppimaan taistellessa suurempiaan vastaan.

Michael Brandsegg-Nygård, Norja

Hyökkääjä, Mora IK, Allsvenskan
Varattavissa 2024

Isokokoista norjalaishyökkääjää on povattu ensi kesän varaustilaisuuden kymmenen parhaan pelaajan joukkoon. Ketään norjalaista ei ole aiemmin varattu ensimmäisellä kierroksella, joten Brandsegg-Nygårdista odotetaan vuonomaan jääkiekkoudellista toivoa. Loistava laukaus yhdistettynä loistavaan puolustusosaamiseen tekee nuorukaisesta mielenkiintoisen seurattavan kisoissa.

Will Smith, Yhdysvallat

Hyökkääjä, Boston College, NCAA
Varaus: San Jose Sharks, 2023, #4

Dynaaminen hyökkääjä näkyy kentällä. Uskomattoman taitava kiekollisesti. Hakee välillä liiankin hienoja ratkaisuja, joten voisi yksinkertaistaa peliään. Tehokas hyökkäyspään pakkaus on vaarallisimmillaan suuressa tilassa. Voi loihtia maalintekopaikan aivan tyhjästä. Taitava harhauttelija luo tilaa ketjukavereilleen ja timanttinen pelisilmä hoitaa loput. Ehdokas viemään pistepörssin kisojen päätteeksi.

Dalibor Dvorský, Slovakia

Hyökkääjä, Sundbury Wolves, OHL
Varaus: St. Louis Blues, 2023, #10

Kesken syksyn OHL:ään lähtenyt hyökkääjä on Slovakian uuden sukupolven kärkisentteri. Viimeistelee hyökkäykset napakalla rannelaukauksellaan. Heikkouksia kahdensuunnan sentterillä on vähän. On myös keskivertoa parempi aloitusympyrässä. Pelityyli tuo mieleen Elias Pettersonin. Kärkiroolia luvassa. Slovakia on kisojen musta hevonen, Dvorskýn johtaessa joukkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle