Oulussa luvassa välieräsarjan kolmas koitos: "Pitää parantaa paljon ensimmäisestä kotipelistä"

LIIGA / Artikkeli
Torstaina otettiin pienet poikapainit, mitä on luvassa lauantaina Oulussa?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lauantaina Oulussa mitellään Kärppien ja HIFK:n välisen välieräsarjan ottelu numero kolme. Otteluvoitot ovat tasan, joten luvassa on mielenkiintoinen kiekkoilta.

Torstaina Helsingissä Kärpät nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja otti lopulta voiton jatkoerässä Miska Humalojan maalilla. Kyseisessä ottelussa syöttöpisteen saalistanut HIFK:n kiekollinen puolustaja Teemu Eronen oli ymmärrettävästi harmissaan tappiosta.

− Totta kai harmittaa, mutta ei auta hirveän pitkäksi aikaa jäädä harmittelemaan. Tämä on kuitenkin playoffia. Tiukka sarja ja näitä vaan tulee.

− Olemme aikaisemminkin olleet tässä tunteessa, käsitellään tämä ja mennään eteenpäin, hän jatkoi.

Erosen mukaan molemmat joukkueet olivat menneet eteenpäin verrattuna edelliseen kohtaamiseen.

− Ehkä molemmat oli ottanut napsu eteenpäin ja Kärpät varsinkin. He olivat aktiivisempia tänään (torstaina) ja oli intensiivisempi peli kuin tiistaina ensimmäinen peli.

Torstain kohtaamisessa myös tunteet kuumenivat ottelun tiimellyksessä. 

− Sellainen kuuluu asiaan. En näe, että mitenkään normaalia enempää, sarja on nyt polkaistu hyvin käyntiin ja tästä jatketaan, Eronen totesi.

Erosella itsellään oli välieräsarjan toisessa kohtaamisessa paljonkin asiaa Kärppien Kristian Vesalaiselle, tämän taklattua Ryan O`Connoria.

− Ei siinä ollut oikein sen kummempaa. Tiedän ja tunnen kaverin hyvin, joten muutama sana vain vaihdoimme siinä. Kuuluu asiaan, eikä siinä mitään sen ihmeempää, Eronen kommentoi tilannetta.

Kolmas kohtaaminen lauantaina

Lauantaina luvassa on siis joukkueiden välisen välieräsarjan kolmas koitos. Erosen mukaan intensiteetti ja vauhti jatkuu myös Oulussa.

− Siellä on vähän isompi kaukalo, joten se muuttaa pikkuisen sitä pelaamista. Tästä se jatkuu ja tiukkaa vääntöä tulee varmasti olemaan.

Kärppien tasoitusmaalin torstaina tehtaillut Julius Junttila oli sitä mieltä, että Kärppien pitää parantaa vielä roimasti.

− Pitää parantaa paljon ensimmäisestä kotipelistä. Tästä voi ottaa kolmannen erän mukaan. Jos pelaamme samalla tavalla, saamme kotiyleisön syttymään ja tuloskin on parempi.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli samoilla linjoilla tähtipelaajansa kanssa.

− Tunnetta on varmasti, mutta meidän täytyy parantaa paljon. Olimme viimeksi kotona niin paljon jäljessä. Haluamme parantaa peliämme, jotta kotiyleisölle tulee sellainen fiilis, että meihin on helppo samaistua ja meitä on helppo kannustaa.

− Ei saa käydä niin, että HIFK vie ja me olemme välimaastossa koko ajan, hän jatkoi.

Kärpät on tunnettu siitä, että se puolustaa eteenpäin koko kaukalon pituudelta. Tästä saatiin hyvä esimerkki ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta silloin HIFK pääsi paineen alta lyhyillä syötöillä.

Torstaina Kärpät ei enää prässännyt niin syvältä ja holtittomasti kuin ensimmäisessä kohtaamisessa. HIFK:n oma kiekollinen pelaaminen hieman hankaloitui tätä myöten.

Erosen mukaan HIFK on selvinnyt Kärppien paineesta hyvin.

− Varsinkin Oulussa pelasimme hyvin. Nämä ovat maalin pelejä ja yksittäiset tilanteet ratkaisevat.

Petrell oli samaa mieltä.

− Ensimmäisessä pelissä hyvin, tänään (torstaina) huonommin. Kaikilla on oma tyyli pelata ja Kärpillä se on tuo. Se on meille haaste päästä sen paineen alta pois, mutta olemme tällä kaudella siinäkin onnistuneet aika hyvin.  

− Totta kai se on yksi osa-alue, missä meidän pitää olla hyviä. Varsinkin, kun vastustaja on sellainen, ettei ne turhaan voittanut runkosarjaa ja olleet koko kauden siellä kärjessä, hän jatkoi.

Ruohomaan tilanne kysymysmerkki

Vielä ei ole tiedossa, että pystyykö Kärppien Mikael Ruohomaa pelaamaan lauantaina. Hän joutui jättämään toisen ottelun kesken O`Connorin taklauksen jälkeen.

Petrellin mukaan Kärppien tähtisentterin puute ei vaikuta HIFK:n tekemiseen millään tavalla.

− Olemme pelanneet silloin tällöin, sillä tavalla, että meiltä puuttuu kaiken näköistä. Ei ne vaikuta, totta kai voi ketjut mennä uusiksi ja ylivoimat uusiksi, mutta tämä on joukkueurheilussa ihan normaali tilanne. Puolin ja toisin aina joku saattaa puuttua, Petrell mietti.

Manner ei voinut kommentoida Ruohomaan tilannetta torstain ottelun jälkeen.

− En saa valmentajana saa kommentoida minkäänlaisia tärskyihin liittyviä asioita. Kaikki pelaajat ovat playoffeissa terveitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle