Vihellyksen jälkeen: Puolivälierät, osa 1: Leimuavaa ylivoimaa, "kaikkia turpaan" -lätkää ja onnenongintaa

LIIGA / Artikkeli
Pelataanko HIFK:n ja Pelicansin sarjassa "kaikkia turpaan" -lätkää?
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Pudotuspelien ensimmäinen kierros on ohitse ja jäljellä on enää Liigan tämän kauden kahdeksan kovinta jengiä. Ensimmäisessä puolivälieräennakossa Vihellyksen jälkeen -podcastissa ruoditaan Kärppien ja TPS:n sekä HIFK:n ja Pelicansin välisiä kamppailuita.

Myös Vihellyksen Jälkeen -studiossa herrojen Niko Björksten ja Lassi Seppä sykkeet alkavat nousta, mitä pidemmälle pudotuspelikevät etenee. Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon päässeet TPS sekä Pelicans joutuvat puolivälierissään tiukan paikan eteen.

Kuinka realistiset mahdollisuudet joukkueilla oikeastaan onkaan Liigan runkosarjan kahta kärkijoukkuetta vastaan?

− Pelicansilla on Juha Leimu ja ylivoimat. Tsemppi on päällä, mutta jossain vaiheessa tulee seinä vastaan, niittaa Seppä.

HIFKin ja Pelicansin välienselvittelyssä pohditaan muun muassa joukkueiden nykyisiä ja entisiä brändejä.

− Onko Pelicans jopa jo enemmänkin HIFKin brändin mukainen joukkue enemmän kuin HIFK itse?, pohtii Björksten.

Pelicans pystyi mukautumaan KalPaa vastaan pelattavaan sarjaan pois mörkökiekosta. Löytyykö lahtelaisilta HIFK:ta vastaan muitakin vaihteita kuin "kaikkia turpaan"?

Kärppien ja TPS:n sarjassa kohtaavat tietyllä tapaa Daavid ja Goljat. Kärpät on tottunut menestymään viime vuosina, kun TPS on taas epäonnistunut kausi toisensa jälkeen kovista satsauksista huolimatta. Jälleen kerran on yhden turkulaisen ristiretken aika. Päättyykö se ilon vai surun kyyneliin?

− Turkulaisilla oli Sportista runkosarjan peruina selkeä yliote, mutta Kärpillä puolestaan on tukeva tandem-ote TPS:n pelaajien kauluksesta, runoilee Seppä arvionsa sarjan voimasuhteista. 

Keskusteluun voi ottaa osaa Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

Seuraava puolivälieräennakko tulee julki klo 10.30. Silloin vuoronsa saavat Tappara-Lukko sekä JYP-SaiPa.

» Lähetä palautetta toimitukselle