Juuso Mäenpää kehuu ketjukavereitaan Oliver Kapasta ja Matyáš Kantneria – ”Tiedämme, mitä kukin ketjussa tekee”

LIIGA / Haastattelu
Mäenpään ketju pelasi jälleen vahvan ottelun.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
KalPa avasi välieräsarjansa katkeralla jatkoerätappiolla Nokia-areenalla. Kuopiolaisten nuori hyökkääjä Juuso Mäenpää harmitteli ottelun lopputulosta, kehui ketjunsa peliä ja näki joukkueen otteissa parannuskohteen tulevaa ottelua silmällä pitäen.

KalPa ja Tappara kohtaavat historian seitsemättä kertaa pudotuspeleissä, mutta ennen perjantai-illan kamppailua joukkueet eivät ole kohdanneet välierissä. Kuopiolaiset pelasivat jatkoerätappiosta huolimatta pirteän ottelun, ja joukkueen runkosarjan tehokkain pelaajan Juuso Mäenpää oli näkyvä myös tässä ottelussa saalistaen syöttöpisteen Anton Karlssonin osumaan.

– Tasakentällisin peli oli tasaista. Kaveri teki ylivoimalla, mutta me emme tehneet. Niillä ottelu kääntyi Tapparalle.

Hyökkääjä on pelannut vuodenvaihteen jälkeen samassa ketjussa Oliver Kapasen ja Matyáš Kantnerin kanssa. Hän on tykännyt pelata kyseisessä ketjussa.

– Ollemme saaneet maaleja aikaiseksi. Nyt kun pelit kovenevat, niin täytyy itsekin vähän parantaa. Kemiaa on ruvennut jo syntymään. Tiedämme, mitä kukin ketjussa tekee.

Mäenpäälle kuluva kausi on läpimurto Liiga-kaukaloissa, sillä hän tehoili runkosarjan 59 ottelussa 49 (12+37) tehopistettä. Pudotuspelitkin ovat käynnistyneet 21-vuotiaalla hyökkääjällä maukkaasti, sillä kahdeksaan otteluun on syntynyt kymmenen (1+9) tehopistettä. Hyökkääjä ei kuitenkaan tyydy tähän. 

– Totta kai haluan auttaa joukkuetta. Pitää kuitenkin muistaa, että pelissä on paljon muutakin kuin tehopisteet.

Välieräsarja jatkuu jo heti lauantai-iltana Kuopiossa, jossa KalPalla on mahdollisuus pyyhkiä kirvelevä tappio mielestään ja tasoittaa otteluvoitot. Hyökkääjällä on mielessään jo yksi asia, jota kuopiolaisten täytyy parantaa astellessaan kotiyleisön eteen.

– Ylivoimaa täytyy parantaa. Tänään se ei toiminut ja erikoistilanteilla ratkaistaan näitä otteluja, Mäenpää päättää haastattelun ytimekkäästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle