KalPan päätösminuuttien tyly sulaminen jätti Aapeli Räsäsen vähäsanaiseksi – "Itse hölmöilimme voiton pois"

LIIGA / Haastattelu
Räsänen palasi loukkaantumisesta kokoonpanoon kevään kynnyksellä.
Niiralan montun lauantaisauna hehkui vielä kahden erän jälkeen tulikuumana. Tappara laittoi savolaisten saunavuorolle kuitenkin tylyn päätöksen, kun kirvesrinnat kirivät kolmen maalin takaa voittoon. Paha sulaminen veti ilmeet KalPa-kopilla vakaviksi.

KalPan pukukopin liepeillä ei toisen välieräottelun jälkeen juhlittu. Isännät olivat sulaneet 4–2-johtoasemasta päätöserän viimeisen viiden minuutin aikana 4–5-tappioon. Ottelun jälkeen toinen toistaan vakavampia pelaajia valui loppuverryttelyille. Osa painui kuntopyörän selkään, osalle kutsu kävi doping-testiin. Viimein paikalle saapui myös Aapeli Räsänen, jolta oli heti kärkeen kysyttävä, mitä ihmettä päätöserässä oikein tapahtui?

– Itse hölmöilimme voiton pois. Hölmöjä, erittäin hölmöjä virheitä, joista vastustaja rokotti kovalla prosentilla, päivitteli tavallista lyhytsanaisempi Räsänen.

Savolaisten kokenut sentteri Jaakko Rissanen harmitteli vieressä kotijoukkueen passivoituneen päätöserässä. Räsänen oli pitkälti samoilla linjoilla.

– Se oli monen asian summa, mutta kyllä siellä varmasti passivoitumistakin oli. Meidän karvaus- ja hyökkäyspelaaminen jäi vähän olemattomiin, ja vastustaja sai sitä kautta pelirytmin haltuun. Pelin kuva meni sitten heille kolmannessa erässä.

Ottelussa nähtiin omat kahakkansa myös vihellysten jälkeen. Räsänenkin otti pienet painit Tappara-sentteri Otto Sompin kanssa, josta kaksikko pääsi kuluttamaan rangaistusaition penkkiä. Tapparan hämmennys ei Räsäsen mukaan kuitenkaan ratkaissut mitään.

– Kahakat eivät kääntäneet peliä mihinkään. Ne kuuluvat näihin hommiin ja oli ihan oletettavaa, että sellaista tapahtuu. En usko, että sillä oli mitään vaikutusta.

Kahden erän jälkeen isännät johtivat kamppailua lukemin 4–1. Lukemissa ei ollut Räsäsen mukaan yhtään ilmaa, niin suvereeni kotijoukkue oli kaksi erää.

– Pystyimme pelaamaan pitkät pätkät hyvin ja hallitsimme peliä. Kaksi ensimmäistä erää menivät hyvin pitkälti meidän suunnitelmamme mukaan. Johtoasemassa täytyy vaan olla fiksumpi ja tylympi.

Räsäsen molemmat laiturit vaihtuivat otteluun, kun Benjamin Korhonen ja Tuomas Kiiskinen loukkaantuivat avauspelissä. Lauantaina heidän tilallaan viilettivät Andreas Okany ja Konsta Kapanen. Koko kolmikko merkkautti myös pisteitä ottelussa.

– Se kuuluu pudotuspeleihin, että välillä jätkät vierellä vaihtuvat, mutta heidän kanssaan tuntui hyvältä pelata. He ovat nuoria ja nälkäisiä laitureita, jotka menevät kovaa ja vääntävät hyvin kulmissa.

Räsäsen kauden oletettiin olevan paketissa jo helmikuussa loukkaantumisen seurauksena, mutta Tappara-kasvatti palasikin hieman yllättäen joukkueen vahvuuteen jo runkosarjan lopussa. Keskushyökkääjälle sateleekin paljon vastuuta niin tasaviisikoin kuin erikoistilanteissakin. Isossa kuvassa Räsänen on esityksiinsä tyytyväinen.

– Paljolti ihan hyvää peruspeliä. Olen pystynyt auttamaan joukkuetta, mutta totta kai nyt olemme 2–0-tappioasemassa, joten minun täytyy pystyä parantamaan.

Mikäli KalPa haluaa vielä taistella finaalipaikasta, on sen haettava ainakin kaksi voittoa Tampereen Nokia-areenalta. Miten sellainen temppu tehdään?

– Meidän täytyy pelata niin kuin kaksi ensimmäistä erää tänään, paineistaen ja pelaten aktiivisesti. Sitä kautta saamme pelin kuvaa ja rytmiä meille. Sen perässä me olemme Tampereellakin, päätti Räsänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle