Mestaruuskevään katsomosta seurannut Eetu Pylkkänen haluaa olla Kiekko-Espoon yllätysratkaisija

MESTIS / Haastattelu
Eetu Pylkkänen tavoittelee mestaruutta tällä kertaa kentän puolella.
Kiekko-Espoon puolustaja Eetu Pylkkänen joutui seuraamaan viime kevään mestaruusjuhliin päättyneet pudotuspelit katsomosta. Nyt hän puhkuu intoa kevään parhaiden pelien alla.

Viime kaudella Eetu Pylkkäsen kausi katkesi helmikuun ensimmäisenä päivänä Joensuussa pelattuun otteluun. Näin ollen runkosarjan viimeinen puolitoistakuukautinen sekä espoolaisittain ikimuistoiset mestaruuteen päättyneet pudotuspelit sujuivat häneltä katsomon puolella. Moni pelaaja näkee katsomossa olemisen vaikeampana kuin pelaamisen, eikä Pylkkänen tee tässä asiassa poikkeusta.

− Siinä on aika orpo olo, kun haluaisi auttaa joukkuetta, mutta keinot ovat vähissä silloin, kun on katsomossa loukkaantuneena. On hirveä hinku päästä pelaamaan, mutta loukkaantumisen takia se on mahdotonta.

Nyt alkaviin pudotuspeleihin Pylkkänen lähtee suurella innolla.

− Tämähän on sitä parasta aikaa. Ulkona on makea ilma ja otteluilla on oikeasti merkitystä. Parhaat joukkueet pelaavat vastakkain.

Kiekko-Espoon puolivälierävastustajana on viimekautiseen tapaan TUTO. Viime kaudella turkulaiset pitivät espoolaisia ahtaalla, ja Kiekko-Espoo eteni jatkoon lopulta kuudessa pelissä. Kahdesti Kiekko-Espoon voitto ratkesi vasta jatkoerässä, ja TUTO kävi hakemassa kaksi voittoa Espoosta.

Nykyisessä TUTOn joukkueessa paistaa kokemus, sillä joukkueessa on neljä pelaajaa, joilla on takanaan yli 300 ottelua Liigassa. Kokeneimman, hyökkääjä Janne Keräsen liigaotteluiden ottelumäärä on yksinään suurempi kuin koko Kiekko-Espoon joukkueen.

− TUTO on kokenut ja hyvä joukkue. Ei heitä pidä aliarvioida missään nimessä. Kova sarja meidän välillä tulee olemaan.

Espoolaisittain kauden saldo muita kärkijoukkueita vastaan oli karu. TUTO kaatui syyskuussa kertaalleen, samoin Ketterä tammikuussa, mutta muut 14 ottelua kärkiviisikon joukkueita vastaan päättyivät tappioon. Se saldo ei huoleta Pylkkästä.

− Se on faktaa, mutta ne ovat runkosarjapelejä. Nyt on edessä pudotuspelit, ja homma on ihan erilaista. Me keskitymme tulevaan ja pelaamme ottelun kerrallaan.

Kiekko-Espoon puolustuspää on pyörinyt kapeammalla materiaalilla kuin hyökkäys, mutta se ei ole Pylkkäsen mielestä ongelmallista. Niko Seppälä ja Vili Laitinen ovat poistuneet riveistä kesken kauden, mutta samalla puolustajista on kuitenkin kauden aikana nähty Nooa Nymanin nousu kokoonpanoon sekä Noel Pietilän vahva profiilin nosto viimeisen kuukauden aikana. Lisäksi viime keväältä muistetaan Joona Tammisen vahvat esitykset, kun hän nousi pudotuspeleissä suureen rooliin myös tehojen suhteen.

− Pudotuspeleissä nousee uusia sankareita. Pelejä ratkaisemassa eivät välttämättä ole ne, jotka ovat runkosarjassa parhaita. Ne ovat niin omanlaisensa koitoksia.

Mutta onko runkosarjan aikana kolme maalia tehneestä Pylkkäsestä mahdolliseksi espoolaisten yllätysratkaisijaksi?

− Se nähdään sitten, siihen pyritään.

Viimekeväisen mestaruuden lisäksi Pylkkänen on päässyt juhlimaan kauden päätteeksi U16-ikäluokassa vuonna 2014. Joukkueessa oli kovia nykyisiä nimiä Eeli Tolvasen johdolla.

− Se on edellinen kerta, kun olen voittanut pelaamalla. Vaikka toki viime vuonna en ollutkaan pelaamassa, se on ikimuistoisin kokemus.

Ikävimmät pudotuspelimuistot ovat muutaman vuoden takaa Mestiksestä.

− KeuPassa molemmilla kerroilla oli kovat odotukset molempina vuosina, mutta molemmissa katkesi tie puolivälierissä.

Vuonna 2021 KeuPa HT hävisi IPK:lle paras kolmesta -sarjan kolmannen ottelun jatkoerässä. Vuotta myöhemmin FPS oli parempi puolivälieräsarjan seitsemännessä pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle