Raksilan hattutempullaan hurmannut Ville Koivunen muistelee yhä Juhamatti Aaltosen kymmenen vuoden takaisia sankaritekoja

LIIGA / Haastattelu
Ville Koivunen (etualalla) kuritti Jukureita kolmella maalillaan lauantaina.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät otti kolmannen kiinnityksen kohti Liigan mitalipelejä. Joukkueen sankarina loisti kolmea maalia tehnyt Ville Koivunen.

Vuonna 2014 10-vuotias innokas kiekkofani Ville Koivunen seurasi Kärppien ja Tapparan välistä seitsemättä loppuottelua Raksilan jäähallin lehtereillä, kun Juhamatti Aaltonen nousi keskialueen yli ja laukoi kiekon maaliin.

– Juhiksen ratkaisumaali on varmaan isoimpana muistona mielessä. Se oli aika hieno fiilis. Olin itsekin katsomassa, ja sen jälkeen pääsin kopissakin käymään, niin se oli kyllä aika siistiä.

Nyt kymmenen vuotta myöhemmin 20-vuotias Koivunen loistaa pudotuspeleissä samaisen hallin jäällä, jonka lehtereiltä kuuluu, kuinka fanit laulavat tähtipelaajan nimeä.

– Se tuntuu tosi hienolta. Oli erittäin hyvä fiilis, ja yleisökin oli päässyt paikalle. Täällä Oulussa on silloin todella kivaa pelata, Koivunen hehkuttaa.

Jukurien ja Kärppien välisen puolivälieräsarjan kolmas ottelu päättyi Kärppien vakuuttavaan voittoon maalein 5–2. Koivunen iski ottelussa tehot 3+1. Kovasta illasta huolimatta nöyrä hyökkääjä jakaa kiitosta ketjukavereilleen.

– En voi muuta kuin kiittää ketjukavereita maaleista, mutta kyllä se tuntuu hyvältä.

Koivunen on muodostanut kevätkaudella hurjalla tahdilla tehoja mättävän duon yhdessä Liigan maalipörssin voittaneen Teemu Turusen kanssa. Koivunen jakaa tehoparilleen paljon kehuja kaksikon yhteisen kemian kehittämisestä.

– Hän tekee paljon töitä ja on erittäin hyvä tekemään maaleja. Sen lisäksi hän vielä näkee kenttää tosi hyvin, joten hänen kanssaan on kiva pelata. Hänelle pystyy välillä syöttämään vähän huonompiakin syöttöjä, mutta kiekko päätyy silti maaliin tai takaisin lapaan, Koivunen kertoo.

Koivunen naulasi Jukurien verkkoon Liiga-uransa toisen hattutempun.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Tasaisia pelejä tuloksesta huolimatta

Vaikka tuloksellisesti peli oli Oulussa selvästi Kärppien, ei voitto ollut kenttätapahtumien perusteella yhtä selkeä.

– Kaveri pelasi hyvää peliä, vaikka he välillä pyörittivätkin meitä aika isosti. He saivat paljon laukauksia kohti maalia. Olimme tänään kuitenkin tehokkaita ja puolustimme hyvin keskustaa, sellainen kokonaisvaltainen peli.

Kärpät otti jo kolmannen kiinnityksen kohti mitalipelejä, mutta Jukurit on tappioista huolimatta antanut Kärpille joka ilta kovan vastuksen.

– Sarjan pelit ovat olleet kyllä tasaisia. Olemme olleet todella sitkeitä ja kärsivällisiä, emmekä ole turhautuneet. Sitten joukkueessamme ovat nämä kokeneet kaverit, jotka tietävät, että miten näitä pelataan. He ovat hyviä tässä hommassa, Koivunen iloitsee.

Pitkien sarjojen aikana vastustajien pelilliset vahvuudet tulevat hyvin tutuiksi.

– Jukurit on pelannut hyvää lätkää. He ovat luistelleet ja kamppailleet erittäin hyvin ja päässeet muutamaankin otteeseen pyörittämään peliä meidän päädyssä. He ovat myös laukoneet aika paljon. Sarja on mielestäni ollut tasainen ja erittäin viihdyttävä.

Koivusella on selvä näkemys siitä, mitä Kärppien pitää parantaa, jotta sarja ratkeaa jo tiistaina Mikkelissä.

– Meidän täytyy pelata omaa peliämme sitkeästi ja parantaa vähän hyökkäyspelaamistamme sekä kiekollista peliämme. Sitä kautta saamme enemmän momentumia ja saisimme luotua vielä enemmän maalipaikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle