Koivusen hattutemppu kruunasi Kärppien illan kotiyleisön edessä

LIIGA / Kuvakooste
Kärppien ja Jukurien kolmas puolivälieräkohtaaminen pelattiin lauantaina Oulussa loppuunmyydylle katsomolle. Vieraat aloittivat vahvasti, mutta Kärppien tehokas viimeistely yhdessä tiiviin puolustuspelin kanssa toi isännille jo puolivälieräsarjan kolmannen voiton maalein 5–2.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kotijoukkue luisteli jäälle Tomi Karhusen johdolla.
Vieraiden määrätietoiset otteet kertoivat, että voittoa haettiin tosissaan. Kärppäpuolustus joutui heti töihin.
Julius Junttila pääsi yrittämään vanhanaikaista, mutta Markus Ruusu venytti patjansa kiekon tielle.
Kärppien maalivahtivuorossa olleen Tomi Karhusen iltapuhde oli työntäyteinen. Torjuntoja hänelle kertyi ottelussa yhteensä 32.
Pienimuotoiset jukuroinnit talttuivat kapteenin jämäkällä otteella.
Vieraiden vahvasta alusta huolimatta ottelun avausmaali kirjattiin Kärpille. Joonas Kemppaisen sijoittuminen maskiin oli ensiluokkainen, kun Ville Koivusen laukoma kiekko sujahti maaliin.
Kyyti oli kylmää, sillä vain pari minuuttia myöhemmin Koivunen tuuletti jo seuraavaa osumaa. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Kärppien johtaessa 2–0.
Juhlat kotijoukkueen kannattajien leirissä saivat jatkoa heti toisen erän alkuminuuteilla, kun isännät hurjastelivat jo kolmen maalin karkumatkalle.
Jukurileirissä ryhdyttiin toimenpiteisiin. Ruusun tilalle veräjänvartijaksi luisteli Rasmus Korhonen.
Kiihkeä pudotuspelikamppailu pelattiin täydelle katsomolle. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 6 050, joten halli oli lopuunmyyty.
Mikkeliläisvyörytys oli varsinkin toisessa erässä hurjaa, mutta maaliin kiekko ei mennyt sitten millään. Kärppien puolustus pelasi uhrautuvasti iskuja kaihtamatta ja Karhunen piti huolen lopusta.
Paikalle matkustaneiden jukurifanien kannustus palkittiin vihdoin ja viimein erän puolivälissä.
Ottoville Leppäsen 3–1-kavennusosuma nosti toiveita vierasjoukkueen leirissä.
Tyly, tylympi, Turunen. Kärppien kuitti tuli vain reilua minuuttia myöhemmin ja kotijoukkue oli taas kolmen maalin karkumatkalla.
Jukuripainostus jatkui myös päätöserässä. Muiden muassa ensi kaudeksi Ouluun siirtyvä Michal Kovařčík yritti hassuttaa tulevaa joukkuettaan – tuloksetta.
Kärppien viimeistely toimi vieraita paremmin. Koivusen 5–1-maalin jälkeen jäälle lensi erilaisia päähineitä kypärätempun merkiksi.
Jotakin taisi jäädä vielä hampaankoloon seuraavaa kohtaamista ajatellen. Jukureilla on edessä pakkovoitto, mikäli joukkue mielii pitää kiinni välieräunelmastaan.
Läpi ottelun tunnelmaa ylläpitäneet kärppäkannattajat saivat houkuteltua katsojat sankoin joukoin mukaan loppuhuipennukseen: viimeisen pelimiinutin ajan Raksilan yleisö taputti seisaaltaan. Ottelun jälkeen joukkue kiitti kannattajia perinteiseen tapaan.