Kahden maalin Tallberg tyytyväisenä - "Pakko nostaa hattua äijille"

LIIGA / Haastattelu
Tallbergin taistelu tuotti lauantaina kaksi maalia.
Kuva © Petri Lyytikäinen, www.pietusphoto.fi
Mikkelin Jukurit onnistui katkaisemaan viiden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla KalPan 5-2-numeroin. Yksi ottelun hahmoista oli kaksi kertaa maalinteossa onnistunut laitahyökkääjä Teemu Tallberg.

Jukurit ja KalPa pelasivat viikonvaihteessa niin sanotut revanssipelit, kun he kohtasivat peräkkäisinä päivinä Kuopiossa ja Mikkelissä. Perjantain kamppailun vei nimiinsä KalPa jatkoajalla, mutta lauantaina mikkeliläisryhmä nappasi täyden pistepotin vahvalla esityksellä.

− Oli hyvä peli eilisen jälkeen. Perjantaina hävittiin jatkoajalla, mutta nyt saatiin se pikkunapsu lisää, mikä tarvitaan voittamiseen, kiteytti jukurihyökkääjä Teemu Tallberg lauantain ottelun.

− Se näkyi tänään puolustuspelaamisessa ja pienten asioiden voittamisessa.

Tallberg itse viimeisteli 5-2-lukemiin päättyneessä kamppailussa kaksi maalia. Kahden maalin ilta ei ole ollut 25-vuotiaalle laiturille jokapäiväistä herkkua, joten onnistumiset maistuivat.

− Tyytyväinen olen omaan suoritukseeni, että sain kaksi maalia tehtyä. On se aina kiva tehdä maaleja, Tallberg summasi.

− Taisi olla toinen kahden maalin ilta liigauralla. Olisihan se ollut hieno tehdä kolmaskin maali, mutta ei oikein tullut sellaista paikkaa.

Mikkeliläisryhmän ylivoimapelaaminen on ollut kuluvalla kaudella melko tahmeaa, mutta lauantaina joukkue heilutti verkkoa erikoistilanteista peräti kolmesti. 

− Hyvä oli, että saatiin ylivoimaonnistumisia. Ylivoima on kuitenkin semmoista, missä pelit yleensä ratkaistaan.

− Ehkä me haettiin vähän suoremmin ratkaisua. Ekassa maalissa haettiin suorasta hyökkäyksestä laukauksen kautta ja samoin tehtiin toisessakin. Laukauksien kautta saatiin ylivoima enemmän liikkuvammaksi ja tehokkaammaksi.

Tallberg jakoi voitosta kehuja myös joukkuetovereilleen.

− Oli uhrautuvaa peliä meiltä. Pakko nostaa hattua äijille, miten ne blokkaa kiekkoja. Se on iso juttu mennä siihen eteen, kun kiekko tulee saatanan lujaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle