Kumpulaisella selkeät sävelet maalipaikassa - "Ei käynyt mielessä kuin laukaus"

LIIGA / Haastattelu
Kumpulainen upotti kaksi osumaa KalPan verkkoon.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukureiden nelosketjun laitahyökkääjä Janne Kumpulainen viimeisteli kaksi täysosumaa KalPaa vastaan. Hyökkääjällä oli selkeät ajatukset kuinka maaleja isketään jatkossakin.

Janne Kumpulainen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen 5-2-voittoon päättyneen kamppailun jälkeen.

− Pelattiin ihan hyvin. KalPa on kiekollinen joukkue, joka tykkää pitää kiekkoa ja pelata pitkiä päätyralleja. Hyvin puolustettiin ja käännettiin ärhäkästi vastaan, hyökkääjä summasi ottelun.

− Totta kai kotipeli ja kotiyleisö tuo extraboostia. Pyrittiin siinä alusta alkaen näyttämään isännän elkeitä ja siinä hyvin onnistuttiinkin.

Jukurit iski ottelussa kolme ylivoimamaalia, joista Kumpulainen viimeisteli maalin edestä kolmannen. Maalineduspelaamista oli laitahyökkääjän mukaan korostettu ennen peliä. Ylivoimapeliinkin häneltä löytyi selkeä resepti.

− Olemme puhuneet jonkun verran tuosta maalineduspelaamisesta. Sieltä kuitenkin suurin osa maaleista jääkiekossa tehdään. Sinne pitää vain mennä.

− Puhuttiin paljon ennen peliä, että laukauksia vaan ja sitä kautta haetaan tulosta. Tänään tehtiin paikoista maalit, avasi Kumpulainen ylivoiman tehokkuutta.

Kumpulainen naputti ottelussa myös toisen täysosuman, kun hän karkasi KalPa-puolustajan kiekonmenetyksen seurauksena läpiajoon.

− Oli sen verran pitkä siivu siinä alla, että ei käynyt mielessä mitään muuta kuin laukaus vain, Kumpulainen kuvaili osumaa.

Jyväskyläläislähtöinen laitahyökkääjä on viime peleissä muodostanut toimivan ketjun Topi Nättisen ja Joonas Kalliolan kanssa. Onnistumisia olisi voinut Kumpulaisen mukaan kuitenkin tulla enemmänkin.

− Kokoajan on menty parempaan päin. Siinä on ollut aiemminkin tosiaan paljon maalipaikkoja, mutta ei ole vain laitettu sisään. Toivottavasti nyt sitten aukeaisi, että saataisiin enemmän tulosta tulostaulullekin, hyökkääjä pohti.

Jukurit pelaa vielä ensi viikolla kotiottelun Tapparaa sekä vierasottelun JYPiä vastaan ennen marraskuun maajoukkuetaukoa. Kumpulainen myönsi, että voitto alla on mukavampi lähteä tuleviin peleihin.

− Ensi viikko on kova viikko. Kaksi peliä vielä ennen maajoukkuetaukoa, niin ei tässä paljon ehdi hengähtämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle