x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Connor McDavid on Kanadan joukkueen kapteeni.

Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

Kanadan McDavid otti jatkoajalla väärään aikaan jäähyn: "Selvästi en yrittänyt sitä"

Jääkiekon MM-kisat polkaistiin käyntiin, kun Kanada ja Yhdysvallat ottivat yhteen Herningissä. Ottelun kuva oli varsin avointa jääkiekkoa, jossa maalipaikoilla todellakin juhlittiin. Kanadan kapteeni Connor McDavid oli tyytyväinen joukkueensa nousuun.

Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen ottelu venyi lopulta jatkoajalle. Kanadan kapteeni Connor McDavid itse otti jatkoajalla jäähyn kampituksesta, kun kanadalaistähti kaatoi keskialueella Yhdysvaltojen hyökkääjän Johnny Gaudreaun

Näin ollen hän joutui seuraamaan voittomaalikilpailua jäähyaitiosta käsin. 

− Ei se ole hauskaa katsoa, kun oma joukkue on rangaistulaukauskisassa, varsinkin kun itse olet hyökkäyspään pelaaja. Kun peli menee voittomaalikilpailuun, jonkun on vain hävittävä. Ja epäonneksemme hävisimme, McDavid totesi ottelun jälkeen.

− Selvästi en yrittänyt sitä, yritin vain riistää kiekon. Pojat tekivät hyvää työtä alivoimalla, hän jatkoi.

Kanada hallitsi varsinkin ensimmäistä ja toista erää, mutta ei lopulta tehnyt omista laadukkaista maalipaikoistaan maaleja. Kanada tuli vahvasti ensimmäiseen erään ja meni jo 47 pelatun sekunnin jälkeen 1−0-johtoon Pierre-Luc Dubois'n maalillla. 

Yhdysvallat ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tuli maalin päähän Anders Leen maalilla. Toisessa erässä amerikkalaiset tekivät kaksi maalia ja menivät 3−2-johtoon, mutta Kanada tasoitti vielä Anthony Beauvillierin maalilla. Kolmannessa erässä Yhdysvallat meni vielä johtoon, mutta Kanada tasoitti ottelun vielä.

Lopulta Yhdysvallat otti voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5−4.

Kanadalaisten kapteeni McDavid oli tyytyväinen siihen, miten Kanada nousi vielä otteluun mukaan.

− Ottelu vähän karkasi meiltä, mutta pidin siitä, miten tulimme takaisin otteluun mukaan. Olimme valmiita kamppailemaan ja saimme itsemme takaisin otteluun mukaan. 

Ottelu kuva olikin varsin avonainen. Molemmilla joukkueilla oli läpi ottelun läpiajoja ja vaarallisia vastahyökkäyksiä. Osa vastahyökkäyksistä oli ylivoimahyökkäyksiä.

− Emme puolustaneet kovin hyvin, eivätkä hekään puolustaneet kovin hyvin, McDavid analysoi.

− Molempien joukkeuiden pelaaminen oli varsin avonaista. Mitä pidemmälle ottelu eteni, molemmat joukkueet pystyivät tiivistämään pelaamistaan ja pidin siitä, miten pystyimme siihen, hän jatkoi. 

Jää sai ottelun aikana että ottelun jälkeen hieman ristiriitaisia ajatuksia pelaajissa. McDavid myönsi, että jää ei ollut paras mahdollinen, mutta painotti, että se on sama molemmille joukkueille.

− Jää muuttui hieman pomppuiseksi, mutta molemmat joukkueethan sillä pelasivat. Sillä ei ole niin väliä. Totta kai sitä toivoo, että jää olisi parempi, mutta loppujen lopuksi se on molemmille sama. 

Otteluita pelataan Tanskassa nopeaan tahtiin, joten jään parantumiselle ei jää paljoa aikaa. Seuraava ottelu samaisella areenalla pelataan jo klo 21 Suomen aikaa, kun Tanska ja Saksa ottavat yhteen.

− Näemme, miten kello kahdeksan ottelu (Tanskan aikaa) menee, mutta luulen, että jää ei ole ongelma, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Connor McDavid kehui vuolaasti Sveitsin onnistujia ja käänsi katseita tulevaan: "Huomenna on iso peli"

MAAJOUKKUE | 19.5.2018 23:31
Yksi maailman parhaista pelaajista, ellei kaikkein paras - Connor McDavid jakoi pettymyksen keskellä tunnustusta sveitsiläisille. Välierätappio sysäsi Kanadan pronssiotteluun Yhdysvaltojen vastustajaksi. lue lisää

Ratkaisumaali oli tuttua McDavid-taikaa: "En tiedä, miten se syöttö tuli perille"

MAAJOUKKUE | 17.5.2018 20:49
Kanada ja Venäjä tarjosivat Kööpenhaminassa hitaasti alkaneen, mutta lopulta trilleriksi muodostuneen puolivälieräottelun. Kanada eteni välieriin jatkoajan kautta. lue lisää

Maalivahtilegenda Martin Brodeur jututti Leijonien hyökkääjää − "Hänestä voisi olla NHL-seurallemme paljon hyötyä"

MAAJOUKKUE | 16.5.2018 7:00
NHL:n maalivahtilegenda ja Kanadan tämän vuoden miesten MM-kisajoukkueen GM sekä NHL-joukkue St. Louis Bluesin apulais-GM Martin Brodeur kertoi ongelmista joukkueen kasaukseen liittyen. Hän myös mainitsi NHL-seuransa mahdollisesti seuraavasta suomalaispelaajasta. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

MM-kisojen maanantai: Etelä-Korean putoaminen varmistui, Latvia riisti pisteen Kanadalta

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 0:27
Maanantai ratkaisi toisen putoajan näissä kisoissa. Tämän koki odotetusti Etelä-Korea, joka jäi kisoissa ilman pisteitä. Muissa peleissä Venäjä juhli jälleen nollapeliä ja Kanada tarvitsi jatkoajan Latvian kaatamiseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Connor McDavid

Edmonton #97 L kh
s. 1997 Richmond Hill, Ontario
185CM / 88KG
SOPIMUS: 2026
VARAUS: 2015 Edmonton Oilers 1. kierros #1