Kari Jalonen Puljujärvestä: "Hyvä poika sieltä on tulossa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jesse Puljujärvi on kiinnittänyt myös Kari Jalosen huomion.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
A-maajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen kehuu vasta 16-vuotiaana arvokisadebyyttinsä tehnyttä Jesse Puljujärveä.

Vasta 16-vuotiaana Suomen kisajoukkueeseen valittu Jesse Puljujärvi on herättänyt ihastusta jääkiekon kotimaassa.

- Kun olin silloin 2000-luvun alussa 20-vuotiaiden kisoissa, minulla oli silloin kaksi vuotta nuorempina Tuomo Ruutu, Mikko Koivu ja Kari Lehtonen. Ajattelin silloin, että he ovat aika nuoria sinne, mutta siihen kun pannaan vielä vuosi lisää, niin on se aika huimaa.

- Tietenkin hän on fyysisesti aika kehittynyt. Ei nyt vielä valmis paketti, mutta ei hän jää tuolla jälkeen. Olen ymmärtänyt, että hänellä on myös se tärkein lahja, eli harjoittelun lahja. Hän tykkää harjoitella ja kehittää itseään. Hyvä poika sieltä on meille tulossa.

Puljujärvi, kuten häntä ennen muun muassa Aleksander Barkovkin, on päässyt jo hyvin nuorena kokeilemaan liigavauhtia.

- Sehän on hyvä, että pojat pääsevät aika nuorina jo Liigaan. Valmentajat uskaltavat antaa aika nuorina jo roolia muuallakin kuin nelosketjussa. Nythän on Suomessakin menty jo siihen, että jos joku nuori pakki pystyy pelaamaan kolmessa parissa, niin kyllä seura uskaltaa antaa myös pelata, mikä on minun mielestäni ehdottomasti hyvä asia suomalaisen kiekon kannalta.

- Jossain vaiheessa oli niin, että oli hirveän vaikeaa nuorten pelaajien saada peliaikaa liigatasolla.

Syykin nuorten pelaajien esiinmarssiin on selvillä.

- Kyllä siihen on menty, että nuoret harjoittelevat aina vain aikaisemmin ammattimaisesti. Sitten täytyy toki miettiä, että missä vaiheessa pitäisi antaa vain pelata enemmän. Jos tulee liian nopeasti miesten pelin lainalaisuuksia, niin ei sekään välttämättä ole hyvä asia.

- Tietenkin kaikilla on kiire aina. Vanhemmilla, seuralla ja mediallakin on kiire nostaa pelaajaa. Voisi välillä olla parempi, että pelaa siellä junioreissa isoja minuutteja ja kehittyy siellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle