Miikka Kiprusoff: "Varmistan, että maalivahdit ovat iskussa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maalivahtivalmentajan työ turnauksissa on tukea.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen maalivahtivalmentaja Miikka Kiprusoff on ensimmäisessä valmennuspestissään. Pelaavan maalivahdin hän valitsee tuntemustensa perusteella.

Suomen joukkueen maalivahtivalmentajalla Miikka Kiprusoffilla on pelaajauraltaan yli 600 ottelun kokemus NHL:stä. Valmentajana hän on kuitenkin vielä täysi keltanokka. Pesti maajoukkueessa on turkulaiselle ensimmäinen valmentajana pelaajauran jälkeen.

"Pitää katsoa mitkä fiilikset jätkillä on ja miltä he näyttävät harjoituksissa"

− Aika tyypillinen maalivahtivalmentajan rooli. Yritän tukea maalivahteja ja varmistaa, että ovat iskussa, kun peli alkaa. On myös tärkeää, että saavat haluamansa kaltaisia harjoituksia, Kiprusoff kuvailee rooliaan.

Lyhyessä turnauksessa ei voi tehdä pitkiä suunnitelmia peluutuksen suhteen. Kiprusoff antoi Slovakia-ottelussa haparoineelle Juuse Sarokselle uuden mahdollisuuden Kanada-otteluun. Hämeenlinnalainen kiittikin luottamuksesta pelaamalla hyvän ottelun.

− Päätöksien osalta voi toki ajatustyötä tehdä etukäteen, mutta tilanteen mukaan tulee reagoida.

Suomen maalivahtitilanne on hyvä. Sekä Saros että Ville Husso ovat kisojen parhaimmistoa. Se aiheuttaa kuitenkin hieman ongelmia maalivahtivalmentajalle.

− Meillä on kaksi huippumolaria, niin ei ole selkeää ykköstä, joka helpottaisi valintaa. Päätös pitää vain tehdä, ei siinä sen kummempaa.

Kuinka päätös lopulta syntyy? Vaikuttavatko esimerkiksi maalivahtien ja vastustajan pelityylien yhteensovittaminen valintaan?

− En hirveästi usko siihen, että maalivahti pitäisi valita sen mukaan, miten pelityyli sopii vastustajaan nähden.

− Pitää katsoa mitkä fiilikset jätkillä on ja miltä he näyttävät harjoituksissa.

Husso pelasi turnauksen avausotteussa Yhdysvaltoja vastaan. Sen jälkeen hän huilasi kaksi ottelua Saroksen pelattua Slovakiaa ja Kanadaa vastaan. Husso on kuitenkin ollut tyytyväinen peluutukseen MM-kisoissa. 

− Peluutus on ollut reilua. Molemmat saamme pelejä Juusen kanssa, Husso kehaisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle