Uudenvuoden ilotulitus tilauksessa Montrealista

MAAJOUKKUE / Ennakko
Tätä Suomi tarvitsee lisää.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Suomi kohtaa alkusarjan viimeisessä ottelussaan Saksan. Ottelusta tarvitaan voitto, mikäli Suomi mielii jatkoon alkusarjasta.

Alkusarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan Saksa kohtasi Slovakian. Avauserän kolme maalia olivat Saksalle liikaa ja Slovakia kuittasi lopulta voiton maalein 5-2.

Leijonien kokoonpanossa tapahtunee vain yksi muutos. Maalilla aloittaa kaksi edellistä peliä huilannut Ville Husso. Helsinkiläinen tietää mikä on pelin henki.

"Kyllä me luotamme, että pelaajat tekevät vielä maaleja"

− Pakko voittaa, jos haluamme mitalipeleihin. Kova paikka meille, mutta olemme kyllä täysin valmiita siihen. Yksi peli muiden joukossa, emmekä ota tästä mitään lisäpaineita, Husso jutteli välipäivän harjoitusten jälkeen.

Suomi piti ottelupäivää edeltävänä iltana videopalaverin, jossa käytiin läpi Saksan pelaamista.

− Pitää olla valmis heti alusta asti. Jokainen peli on erilainen ja marginaalit ovat pienet. Kaikkien pitää olla latautuneita ja laittaa kaikki peliin, kun ottelu alkaa, Husso tiesi.

Alkusarjassa Saksa kohtasi kovat pohjoisamerikkalaiset. Saksa ei saanut otteluissa maaleja tehtyä ja oma verkko heilui yhteensä kymmenen kertaa. Slovakiaa vastaan maalitili vihdoin aukesi, kun Frederik Tiffels osui avauserän lopussa. Hän osui myös ottelun kolmannessa erässä rangaistuslaukauksesta, mutta se ei riittänyt voittoon asti.

Husso on ollut yksi Suomen suurimmista onnistujista.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Maalien tekeminen on ollut myös Leijonille vaikeaa. Saksaa vastaan hyökkäyspäässä tulee olla vahvempi. Omissa ei ole kuitenkaan kolissut, kiitos Husson ja Juuse Saroksen hyvän maalivahtipelin.

− Olemme pelanneet hyvin, eikä veskareista ole jäänyt kiinni. Yksi tehty maali per ottelu ei riitä voittoon.

− Kyllä me luotamme, että pelaajat tekevät vielä maaleja. Kyllähän he kotimaassakin tekevät paljon maaleja ja varmasti pystyvät siihen täälläkin. Eiköhän se ketsuppipullo aukea.

Husson edellisessä ottelussa erikoista oli se, ettei hän mahtunut muun joukkueen mukaan vaihtopenkille. Bell Centren vierasjoukkueen vaihtoaitiossa ei ole tilaa, joten varamaalivahti joutuu seuraamaan ottelua pukukoppikäytävän päässä toisella puolella kaukaloa.

Yksin Husson ei tarvinnut ottelua kuitenkaan katsoa. Seurana hänellä oli joukkueen fysioterapeutit Hero Mali ja Antti Honkaheimo.

− En ole kyllä ennen toisella puolella kaukaloa istunut. Kysyinkin Honkaheimolta mikä tässä on homman nimi. Kuulemma muissakin NHL-halleissa on sama homma, ettei vaihtopenkille mahdu, Husso naurahti.

Saksaa vastaan Husso pääsee kuitenkin tolppien väliin. Ottelu alkaa Suomen aikaa vuoden vaihduttua keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 3.

» Lähetä palautetta toimitukselle