Tukkaan tuli, pronssimitalit kelpaisivat

MAAJOUKKUE / Haastattelu
McAvoy jr esitti näin lennokasta peliä maanantaina.
USA joutui kokemaan suuren mittaluokan pettymyksen alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen toisessa välierässä, kun Venäjä kaatoi sen lukemin 2-1. Jatkoaika jututti ottelun jälkeen joukkueen puolustaja Charlie McAvoy jr:ia. Tappion pettymys oli selvästi nähtävissä miehen kasvoilta.

USA ja Venäjä kamppailivat kiivaasti läpi ottelun. Kumpikin joukkue loi hyvin maalipaikkoja, yritti kovasti ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tätä mieltä oli myös Charlie McAvoy jr.

− Olisimme voineet voittaa tänään, meillä oli paljon hyviä mahdollisuuksia. Täytyy kuitenkin antaa Venäjälle kunniaa.

Kiekko pomppi jenkkien toimittamana milloin missäkin. Matkaan mahtui niin tolppia, maalivahdin torjuntoja kuin silkkaa epäonneakin. Nämä eivät kuitenkaan kaataneet ottelua suuntaan tai toiseen.

− Emme keskittyneet jossittelemaan, meillä oli kyllä pari tolppaa ja muita avopaikkoja. Ne eivät kuitenkaan lannistaneet. Mottonamme on luoda lisää maalipaikkoja ja ampua enemmän. Onnistuimmekin kyllä siinä, mutta emme saaneet maaleja, McAvoy jr totesi.

Venäjän maalivahti Ilja Samsonov oli yksi suurimmista kannoista USA:n tiellä. McAvoy jr naurahti, kun mieheltä kysyttiin, tuliko joukkueelle déja vu -tunne Samsonovin seisoessa taas tiellä. Maalivahti kun aiheutti harmeja USA:lle jo alle 18-vuotiaidenkin MM-turnauksessa.

− Voi kyllä niinkin sanoa. Hänellä on noin sanotusti meidän numeromme.

Uudella innolla kohti pronssiottelua

USA päättää tiistaina turnauksensa pronssiotteluun Suomelle hävinnyttä Ruotsia vastaan. Vaikka pronsseja ei monesti pidetäkään kovin korkeassa arvossa, McAvoy jr toteaa päinvastaista. Rautaa kaulassa olisi mukava palata kotimaahan.

− Uudelleenkeskitymme nyt ja valmistaudumme huomiseen. Pukuhuoneessa oli selvä mielipide siitä, ettemme halua lähteä täältä tyhjin käsin. Huomisella pelillä on paljon merkitystä, moni joukkue ei pääse lähtemään täältä arvometallin kanssa. Keskitymme nyt pronssipeliin, tähtäämme pronssin voittamiseen.

Välierätappio ei mustannut McAvoy jr:n mielipidettä tämänkertaisesta MM-turnauksesta. Mukavaa on ollut ja edessä on viimeinen etappi.

− Tämä turnaus on ollut mahtava kokemus. Olen tehnyt sitä, mitä joukkue on minulta pyytänyt ja pelannut eri rooleissa ja tilanteissa. Tämä oli vain hidaste, nyt keskitymme Ruotsiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle