Mielipide

Kapasen loukkaantuminen ei kaada Jokereita

KHL / Kolumni

Jokereiden Niko Kapasen jo viime viikolla huhuiltu jalkavamma pitää kapteenin loppukauden sivussa. Ensireaktion perusteella Jokerit on pahassa pulassa.

Tärkeitä alivoimaminuutteja pelaava ja puolustuspään aloituksia kaapiva Kapanen jättää Jokereihin niin suuren aukon, ettei se voi olla näkymättä. Petteri Wirtanen on Kapasen kaltainen erinomainen puolustava sentteri ja jopa Kapasta parempi aloittaja, mutta Wirtasella ei ole sadan KHL-pudotuspelin kokemusta eikä kokemusta KHL-finaaleista.

Laituri Jere Sallinen on omien sanojensa mukaan pelannut viimeksi sentterinä A-junioreissa. Ensimmäinen ottelu Tommi Huhtalan ja Eetu Pöystin välissä sujui hyvin, mutta kahdeksasta aloituksestaan Sallinen kaapi omille vain kaksi. Se on vähän, mutta Sallinen lupaili otteiden paranevan rutiinin kehittyessä.

Harmi kyllä siihen ei ole aikaa, sillä harjoituspelit on nyt pelattu. Moskovan TsSKA vyöryttää Jokereita vastaan neljän ketjun tiiviisti puolustavan ja KHL:n tehokkaimmin hyökkäävän ryhmän.

Toinen kaksoisroolin pelaaja Tomi Mäki ei ole parhaimmillaan keskellä vaan kulmissa vääntävänä rouhijana. Jos Jari Kurri on yhden virheen tehnyt joukkueen kasauksessa, se on ohut sentteriosasto, joka ei kestä yhtään isoa loukkaantumista.

Väärin, kestää kyllä.

Myös Jokerit on tiivis ja tukevalla rutiinilla omaa peliään jauhava neljän viisikon joukkue, jonka uusi kapteeni Riku Hahl on vahva johtaja ja erinomainen puolustava sentteri. Wirtanen ja Hahl tulevat viettämään aiempaa enemmän aikaa luistimiensa päällä, mutta he ovat valmiita vastuunsa kantamaan. Wirtanen pystyy myös hyökkäyspelin rakentamiseen, Hahl on takuuvarma vastustajan hyydyttäjä.

Sallisen kipparoimalla energiaketjulla on mahdollisuudet onnistua omassa pelissään, kun tavoitteeksi asetetaan pari jäähyä vastustajalle ja nollat omissa. LOKOMO pystyy kyllä tekemään tarvittavat ylivoimamaalit, mutta odotan Kapasen loukkaantumisen ja Wirtasen sisääntulon herättävän tehottomuutensa kanssa tuskailevan Niklas Hagmanin kantamaan vastuutaan.

Jokerit on keski-iältään melkein kolmekymppinen ja vakavasti työhönsä suhtautuva ryhmä, jota valmentaa valtakunnan paras kiekkovelho. Joukkueen kokeneimman pelaajan loukkaantuminen ei ole katastrofi, vaan antaa uusille pelaajille mahdollisuuden näyttää johtajuuttaan. Kapanen on ehtinyt jo oppinsa jakamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös