Mielipide

Salak törttöili Kuopiossa

LIIGA / Kolumni
Vaikka KalPan ja TPS:n välisessä kohtaamisessa nähtiin peräti yhdeksän maalia, ottelun jälkeen mieliä kuohutti vieraiden maalivahdin Alexander Salakin saama ottelurangaistus erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Ensimmäisen erän loppupuolella tulleen rangaistuksen aikana KalPa käytännössä ratkaisi ottelun edukseen.

Kuopiossa nähtiin tiistain kierroksen erikoisin tapahtuma, kun TPS:n maalivahti Alexander Salak tulistui täysin KalPan avausmaaliin johtaneessa tilanteessa. Salak katsoi, että KalPan pelaaja esti häntä maalin takana, jota tuomarit eivät kuitenkaan noteeranneet jäähyn arvoiseksi.

- Olin päätytilanteessa lähellä. TPS:n puolustaja (Joonas Järvinen) teki pienen liikkeen ja otti kontaktin KalPan hyökkääjään (Pasi Hirvonen). Hyökkääjä ajautui kontaktin seurauksena veskarin päälle. Hyökkääjällä ei ollut mitään virhettä tilanteessa, kommentoi päätuomari Tatu Savolainen tilannetta.

- En nähnyt KalPan pelaajaa tulevan tilanteessa. En ainakaan tarkoituksella tönäissyt häntä. Täysi vahinko koko tilanne, totesi puolestaan tilanteessa mukana ollut Järvinen.

Törmäyksen seurauksena Salak menetti tasapainonsa, ja kotijoukkueen tulokashyökkääjä Toni Hyvärinen pääsi siirtämään kiekon tyhjään rysään. Tajuttuaan maalin lainvoimaisuuden nuori tshekkimaalivahti menetti malttinsa totaalisesti ja lähti luistelemaan kohti maalia osoittanutta päätuomaria. Linjatuomarin tullessa väliin Salak tönäisi häntä voimakkaasti ja vain vaivoin raitapaita onnistui pysymään pystyssä.

- Meillä (tuomareilla) on aina koskemattomuus, vaikka tunteet kuohahtavat niin pelaajan pitää aina tietää, että tuomari on koskematon, kommentoi päätuomari Tatu Savolainen tilannetta.

Tuomarien osoittaessa veskarille suihkukomennusta Salak teki vielä lähempää tuttavuutta KalPan Joonas Riekkisen kanssa, ennen kuin mies suuntasi kohti pukuhuonetta. Matkan varrella tuohtuneen Salakin suu kävi ja maila sai kyytiä.

Lehdistötilaisuudessa otteluvalvoja Kari Nieminen piti erotuomarien ratkaisua oikeana.

- Minun kuuluu kertoa asia reilusti. Olen etuoikeutettu siinä mielessä, että sain kolme kertaa katsoa televisoista tilanteen, aloitti Nieminen.

- Maalivahti oli maalin takana. Valkoinen pelaaja (Järvinen) ja musta pelaaja (Hirvonen) lähestyivät maalivahtia ja valkoinen pelaaja taklasi mustan pelaajan maalivahdin päälle. Maalivahti jäi taakse ja yritti nopeasti nousta ylös, mutta ei ehtinyt ja tilanteesta syntyi maali, kertoi Nieminen oman näkemyksensä.

Vierailijoiden päävalmentajalla Kai Suikkanen ei purematta niellyt otteluvalvojan näkemyksiä.

- Kyllä se on aina niin, että koira koiran tuntee. Otteluvalvoja puhuu aina samalla tavalla kuin tuomarit. Minä näin tilanteen aivan eri tavalla taululta. Katson tilanteen vielä videolta ja toivon, että tekin vielä katsotte, kuittasi ärtynyt Suikkanen tilanteesta Niemiselle.

Sekä otteluvalvoja Nieminen että päätuomarikaksikko Savolainen-Teemu Salminen eivät lähteneet ennakoimaan Salakin tempauksen mahdollisia seuraamuksia.

- Kurinpitäjä päättää jatkoseuraamukset. Meiltä menee nauha ja tuomarien raportti eteenpäin. Maalivahti tuohtui tilanteesta ja tapahtumat löytyvät varmasti nauhalta, Nieminen päätti.

Selvää kuitenkin on, että tässä tapauksessa tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta ei jäänyt tulkinnan varaa, eikä tilannetta voida ohittaa pelkkänä vahinkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös