Kärppien vahva ensimmäinen erä ei riittänyt − Juha Jääskä katkaisi kuivan kautensa neljällä tehopisteellä HIFK:n voitossa

LIIGA / Kuvakooste
Liigassa pelattiin torstai-iltana yksi ottelu. HIFK sai vieraita pohjoisesta, kun Kärpät saapui Helsinkiin jahtaamaan kolmatta perättäistä voittoaan. Kärppien vahva ensimmäinen erä ei kuitekaan tänään riittänyt voittoon, vaan HIFK kaatoi oululaiset loppunumeroin 5–3.
Kuva © Ville Tohka
HIFK lainasi Kiekko-Vantaasta yhden ottelun mittaisella sopimuksella hyökkääjä Santeri Hartikaisen paikkaamaan joukkueen sentteripulaa.
Viimeiset yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä pelannut Juha Jääskä vei kotijoukkueen ottelussa 1−0-johtoon siirretyn rangaistuksen aikana.
Kärpät ei kauaa taka-ajajan roolissa pysynyt, kun vajaat kolme minuuttia myöhemmin Joonas Kemppainen toi vierailijat tasoihin ylivoimalla.
Ajassa 16.40 kiekko kaivettiin toistamiseen HIFK:n maalivahdin Roope Taposen selän takaa. Kärppien 1−2-johtomaalista vastasi kapteeni Atte Ohtamaa.
Vierasjoukkueelta ensimmäisen erän loppu oli hurja. Marko Anttila laukoi Kärpät jo 1−3-johtoon erän viimeisellä minuutilla.
Toisessa erässä Kärpät sai mahdollisuuden lisätä johtoaan entisestään Petteri Lindbohmin istuessa jäähyllä.
Kun et itse tee..
...niin kaveri tekee. Iiro Pakarinen toi HIFK:n maalin päähän toisen erän loppuhetkillä.
Kärppien Ville Koivunen sai edellisessä ottelussa kiekon päähänsä ja pelasi Helsingissä niin sanotusti häkki päässä.
Kolmannessa erässä Joonas Rask toi HIFK:n ottelussa tasoihin.
Kotijoukkue teki komean nousun kahden maalin takaa johtoon. Kristian Vesalainen vastasi 4−3-johtomaalista.
Kärpät ei ainoastaan yrittänyt tulla peliin mukaan ilman maalivahtia, vaan loppuhetkillä pelaavaksi maalivahdiksi vaihdettiin Niclas Westerholm Niklas Kokon loukkaannuttua..
Ottelun avausmaalin tekijä vastasi myös sen viimeisestä. Jääskä pääsi niittaamaan loppunumerot 5−3 tyhjään häkkiin.