Liiga-pudotuspelit: KalPalta ruma sulaminen kotiyleisön edessä, loppuunmyydyn Raksilan jäähallin yleisö joutui pettymään

LIIGA / Uutinen
Tappara kellisti huiman kolmannen erän turvin KalPan.
Huhtikuun ensimmäinen lauantai tarjosi kaksi kiihkeää välieräottelua.

Kuopiossa KalPa vaikutti etenevän vakuuttavaan voittoon ja tasoittavan ottelusarjan. Tappara kuitenkin nousi huimalla kirillä ensin tasoihin ja lopulta ohi. Oulussa puolestaan nähtiin tasainen kamppailu, mutta loppuunmyydyn Raksilan jäähallin yleisön pettymykseksi voittajana kaukalosta poistui perjantain tapaan Pelicans.

KalPa–Tappara 4–5 (Otteluvoitot 0–2)

Vaikka ottelun avauserä päättyi tasaisissa lukemissa, KalPa oli erässä kaikessa edellä. Erän tapahtumia kuvaa hyvin se, että KalPalla oli maalia kohti suuntauneita laukauksia enemmän kuin Tapparalla edes laukaisuyrityksiä. Vain Christian Heljangon varmat ja kuopiolaisten tehottomuus takasivat Tapparalle ainoastaan maalin tappioaseman ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä.

Toinen erä oli pelillisesti avauserää tasaisempi, mutta maalinteossa onnistui vain kotijoukkue KalPa kahden eri Kapasen toimesta. Ensin ottelun puolivälin juuri ylityttyä Niiralan montun villitsi tulisella laukauksellaan Oliver, ja vajaat kuusi minuuttia myöhemmin saman tempun toisti uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla serkuksista Konsta.

Myös Tapparalla oli omat tilaisuutensa, mutta omintakeisesta torjuntatyylistään tunnettu KalPa-vahti Stefanos Lekkas seisoi kuopiolaisten maalilla viimeisenä lukkona. Lukuisista torjunnoista erityismaininnan ansaitsee aivan erän lopussa nähty näyttävä venytys Anton Levtchin b-pisteeltä lähteneeseen laukaukseen.

Heti kolmannen erän alussa Tappara onnistui kaventamaan kuopiolaisten johdon kahteen maaliin, kun KalPa-puolustaja Hugo Gallet viimeisteli epäonnekseen oman maalin. Täysin kuopiolaisten hallinnassa ollut ottelu vaikutti etenevän loppuun asti KalPan johdolla. Vajaat viisi minuuttia ennen loppua Otto Rauhala nosti Tapparan kuitenkin jo maalin päähän, ja vain hetki tästä Nick Halloran toi tamperelaiset jo tasatilanteeseen 4–4.

Huiman kirin kruunasi nuori Oiva Keskinen, joka vei Tapparan 5–4-johtoon vain kaksi minuuttia ja kolmetoista sekuntia Rauhalan kavennusosuman jälkeen. Näihin lukemiin ottelu myös lopulta päättyi, ja Tappara siirtyi ottelusarjassa jo 2–0-johtoon.

MAALINTEKIJÄT

3.21 1–0 Oliver Kapanen (Kantner, Mäenpää)
5.39 1–1 Olli Juolevi (Halloran, Keskinen)
11.29 2–1 Juuso Mäenpää (Westerlund, Simontaival) yv
32.19 3–1 Oliver Kapanen (Kantner, Mäenpää)
38.11 4–1 Konsta Kapanen (Okany, Räsänen)
43.48 4–2 Anton Levtchi (Kemiläinen)
55.22 4–3 Otto Rauhala (Juolevi, Leskinen)
55.59 4–4 Nicholas Halloran (Puhakka, Keskinen)
57.35 4–5 Oiva Keskinen (Halloran, Levtchi)

Maaliodottama: KalPa 2,62–2,18 Tappara

Kärpät–Pelicans 3–5 (Otteluvoitot 0–2)

Perjantaina sarjan ensimmäisessä taistossa kolmannessa erässä ottelun ratkaissut Pelicans tuli illan otteluun ryminällä. Viimeiset katsojat olivat vasta ehtineet istahtaa täyden Raksilan hallin lehtereille, kun lahtelaiset olivat karanneet jo kahden maalin johtoon Ryan Laschin ja Antti Tyrväisen osumilla. Tämän jälkeen maalihanat tyrehtyivät, vaikka molemmat joukkueet onnistuivat luomaan ainakin puolittaisia paikkoja lisämaalien tekoon.

Jos Pelicans oli terävänä ottelun alussa, samaa voidaan sanoa Kärppien keskimmäisen 20-minuuttisen alusta. Erää oli ehtinyt kulua vain 47 sekuntia, kun oululaisten tutkapari Ville KoivunenTeemu Turunen löysivät jälleen toisensa. Kavennusmaalin myötä Kärpät sai otteen pitkäksi aikaa itselleen.

Erän viimeisillä minuuteilla lahtelaisvieraat saivat omasta pelistään uudelleen kiinni ykkösketjun johdolla. Kärkiketjun pitkä hyökkäysalueen paine käänsi viimeiselle viidelle minuutille pelinhallinnan Pelicansille. Parantuneet otteet palkittiin, kun Leevi Tukiainen vei hienolla kääntölaukauksella Tommi Niemelän ryhmän uudelleen kahden maalin johtoon.

Päätöserän alku oli kuin toisinto edellisen erän alusta. Tällä kertaa pelikellosta ehti kulua aikaa reilun minuutin verran ennen kuin Kärppien Arttu Hyry toi oululaiset jälleen maalin päähän. Pelicans ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt ja karkasi kolmatta kertaa illan aikana kahden maalin karkumatkalle vain hetkeä myöhemmin, kun huippuiskuun päässyt Lars Bryggman ohjasi kiekon ohi Niclas Westerholmin.

Miika Koivisto onnistui vielä nostamaan oululaisten toiveita kaventamalla ottelun vajaat seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Tämän lähemmäksi Kärpät ei kuitenkaan enää päässyt, ja lopulta Pelicansin voittolukemat kirjattiin numeroin 3–5 Toni Utusen viimeisteltyä illan päätöslukemat tyhjään maaliin sekunti ennen pelin päättymistä.

2.15 0–1 Ryan Lasch (Carlsson, Bryggman)
3.36 0–2 Antti Tyrväinen (Aaltonen, Johannesen)
20.47 1–2 Teemu Turunen (Koivunen, Kemppainen)
37.24 1–3 Leevi Tukiainen (Vilén, Utunen)
41.03 2–3 Arttu Hyry (Koivisto, Anttila)
45.09 2–4 Lars Bryggman (Král, Lasch)
53.20 3–4 Miika Koivisto (Berglund, Koivunen)
59.59 3–5 Toni Utunen (Schnarr) tm