Mestis-pudotuspelit: IPK venytti välieräsarjan seitsemänteen peliin, Hokki säilytti Mestis-paikkansa

MESTIS / Uutinen
Leo Ring oli IPK:n sankari kahdella maalillaan. Arkistokuva.
Sekä Mestiksen vielä käynnissä oleva välieräsarja että karsintasarja olivat katkolla perjantai-iltana. Runkosarjavoittaja IPK venytti välierät vierasvoitollaan seitsemänteen peliin. Hokki puolestaan kukisti Pyryn neljännen kerran ja säilytti Mestis-paikkansa voitoin 4–0.

Hermes–IPK 1–3 (voitot 3–3): Leo Ring hiljensi lähes 3 300 -päisen kokkolalaisyleisön

Mestiksen välieräsarja oli hieman yllättäen katkolla Hermekselle, joka oli ajanut runkosarjavoittaja IPK:n selkä seinää vasten -asemaan. Katkon paikka kotihallissa oli houkutellut katsomoon peräti 3 283 katsojaa.

IPK tuli otteluun väkevästi ja karkasikin avauserässä 2–0-johtoon Leo Ringin ja Pekka Suhosen osumilla. Hermes tuli kuitenkin vielä ennen taukoa maalin päähän, kun Aapo Ahola laukoi kiekon viivasta maaliin vain 26 sekuntia ennen summeria.

Toisessa erässä Hermes kävi jo lähellä tasoitusta illan ensimmäisellä ylivoimallaan, mutta kotiyleisön pettymykseksi päätuomari levitti kätensä videotarkastuksen jälkeen: ei maalia.

Avauserän IPK-rynnistyksen jälkeen Hermes oli ottelun edetessä koko ajana enemmän kuskin paikalla. Seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin IPK, kun Ring onnistui toistamiseen.

Hermes veti Visa Vedenpään maaliltaan jo hyvissä ajoin ja saikin lupaavaa myllytystä IPK-päätyyn. Kiri kuitenkin kuihtui jäähyihin: ensin Tommi Laakso passitettiin istunnolle ja välittömästi rangaistuksen päätyttyä joutui Michal Kvasnica jäähyaitioon.

Ringin ohella IPK-sankari oli maalille palannut Oskari Parviainen joka pysäytti peräti 39 laukausta.

Ketterän vastustaja finaalisarjaan ratkeaa heti huomenna lauantaina Iisalmessa pelattavassa seitsemännessä ottelussa.

Karsinnat:

Pyry–Hokki 2–3 (voitot 0–4) Hokki säilytti Mestis-paikkansa puhtaasti

Mestiksen karsintasarjassa pakkovoiton edessä ollut Pyry luisteli nokialaisyleisön eteen raikkaalla jalalla. Nokialaiset karvasivat aktiivisesti ja Hokilla oli vaikeuksia pelinrakentelunsa kanssa.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Hokki. Joukkueen kakkosketju pelasi vahvan vaihdon nokialaispäädyssä, Iivari Säkkinen teki esityön ja Jiri Parviainen pääsi namuttelemaan Juuso Aaltosen maalintekoon.

Avauserän edetessä peliään parantanut Hokki oli vuorostaan toisessa erässä kuskin paikalla. Veli-Matti Tiuraniemi vei heti erän alussa kajaanilaiset kahden maalin karkumatkalle ylivoimaosumalla, joka olikin illan harvoja Hokin ilonaiheta mitä ylivoimapeliin tulee.

Vain minuuttia myöhemmin Pyry kuitenkin kavensi, kun Jesse Kalliosalo päätti hienosti pelatun vastahyökkäyksen täysosumaan. Tauolle lähdettiin kuitenkin Hokin kahden maalin johdossa, kun Aaltonen onnistui toistamiseen.

Kolmannen erän alussa nähtiin kiekollisesti illan vahvinta Hokkia, ja tasoerä Mestis- ja Suomi-sarja-joukkueiden välillä tuli esiin. Pyöritystään kajaanilaiset eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään, ja Eetu-Santeri Koivusen rangaistusta seuranneen Pyry-ylivoiman myötä ote siirtyi enemmän isännille.

Hokki vetäytyi puolustamaan johtoaan ja Pyry lähti hakemaan maalia ilman maalivahtia. Kiri tuottikin tulosta, kun Kalliosalo onnistui toistamiseen ja nostatti vielä nokialaisyleisön toiveita. Pyry pääsi myllyttämään viimeisen minuutin kuudella neljää vastaan, mutta Hokin puolustus kesti loppuun saakka.

Hokki kaatoi karsintojen ensimmäisessä vaiheessa FPS:n 4–1 ja harjasi myös karsintasarjan nimiinsä suoraan lukemin 4–0 ja näin ollen jatkaa Mestiksessä myös ensi kaudella.