Mestis-pudotuspelit: Kotijoukkueet pitivät pintansa, Kiekko-Espoo sysäsi TUTOn kuilun partaalle

MESTIS / Uutinen
Ludwig Persson heilutti verkkoa kahdesti ja oli johtamassa IPK:ta voittoon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mestiksen puolivälierät jatkuivat maanantaina kolmella ottelulla. RoKi oli pitkään kiinni yllätysvoitossa, mutta IPK käänsi pelin kolmannessa erässä. JoKP puolestaan esitti komean kirin Imatralla, mutta jäi vaille palkintoa. Kiekko-Espoo nappasi jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan.

IPK–RoKi 5–3 (voitot 2–1): IPK käänsi tiukan pelin päätöserässä

Lauantaina kotonaan ottelusarjan tasoittanut RoKi jatkoi ottelun alussa siitä mihin tuolloin jäi, ja siirtyi ottelussa nopeasti 2–0-johtoon. Iisalmelaisyleisölle shokkihoitoa tarjoilivat Elias Kaarela ja Jaani Holopainen osumillaan.

Vierasjoukkue oli avauserässä muutenkin niskan päällä, mutta Adam Wolinin jäähy kostautui ja isännät tulivat maalin päähän Ludwig Perssonin ylivoimaosumalla. IPK sai vielä erän lopulla pelata lähes neljä minuuttia ylivoimaa, mutta lisäosumia ei nähty.

Ylivoima puri sen sijaan toisessa erässä, kun Wolin ja Persson olivat jälleen tutuissa rooleissa: Wolin kulutti jäähypenkkiä, kun Persson laukoi isännät tasoihin. Toisessa erässä pelin tunnelma lämpeni, ja molemmille vihellettiin nahisteluista rangaistuksia.

Ote pelistä siirtyi toisessa erässä kotijoukkueelle, mutta RoKi pääsi erätauolle johdossa Kaarelan onnistuttua toistamiseen. Päätöserässä IPK osoitti kuitenkin voimansa ja käänsi tuloksen päälaelleen vain 29 sekunnissa. Ensin Kalle Helenius tasoitti pelin ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin Samuel Timonen huudatti kotiyleisöä johto-osumalla.

Ilta ratkesi pitkälti erikoistilanteisiin: IPK värkkäsi peräti neljä ylivoimaosumaa kuudesta mahdollisuudesta. RoKi ei puolestaan saanut neljällä ylivoimallaan aikaiseksi maaliakaan. Viimeisen silauksen illalle tarjosi Saku Kinnusen ylivoimamaali. Osuman syöttänyt Alex Berardinelli keräsi tehot 0+3.

Ketterä–Kiekko-Pojat 3–2 je. (voitot 2–1): Kiekko-Poikien kiri jäi vaille huipennusta

Taistelu Etelä- ja Pohjois-Karjalan välillä oli edennyt tähän saakka vierasvoittojen tahdissa. Ensimmäinen kotivoitto ja samalla myös ensimmäinen jatkoerä nähtiin tässä kolmannessa ottelussa.

Ottelusarjan edellisessä pelissä murskavoitolla tasoittanut Ketterä tuli kamppailuun ryminällä ja pyöritti peliä mielin määrin läpi avauserän. Se vastasi myös illan avausmaalista, kun Jimi Rönkkönen sivalsi Ossi-Petteri Jaakolan tarjoilusta kiekon verkkoon.

Toinen erä oli tasainen ja maaliton, mutta päätöserän alkajaisiksi Ketterä tarrasi yhä vahvemmin voiton syrjään kiinni Aleksi Sinkkosen ylivoimaosumalla. Pitkään imatralaispuolustuksen kanssa tuskailleella Kiekko-Pojilla oli kuitenkin vielä sanansa sanottavana.

Sitkeä JoKP taisteli itsensä varsinaisen peliajan viimeisen viisiminuuttisen aikana rinnalle ja pakotti ottelun jatkoerään. Ensin Kasper Mäenpää kavensi ja paria minuuttia myöhemmin Patrick Isiguzo pääsi nostamaan kätensä kohti kattoa tasoitusmaalin merkiksi.

Ensimmäisessä jatkoerässä joensuulaisvieraille tarjoutui kaksi kertaa mahdollisuus napata sarjan toinen vierasvoittonsa ylivoimalla. Jälkimmäiseen erikoistilanteeseen JoKP punoi kuvioitaan myös aikalisän aikana, mutta Ketterän alivoima kesti molemmat yritykset.

Kun vieraat hukkasivat etsikkoaikansa, kiitti Ketterä. Illan sankariksi nousi molemmat varsinaisen peliajan imatralaismaalit syöttänyt Akseli Mäkinen, joka sivalsi vastustamattomasti takatolpalta kiekon ohi mainiosti pelanneen Eemil Vinnin.

Kiekko-Espoo–TUTO 2–1 (voitot 3–0): Rimpisen torjunnat sysäsivät TUTOn selkä seinää vasten

TUTO matkasi Espooseen jo lähestulkoon pakkovoiton paineet niskassaan: Kiekko-Espoo oli voittanut ottelusarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista, ja sillä oli siis mahdollisuus karata sarjassa jo 3–0-johtoon.

Kotijoukkue otti pelin hallintaansa heti avauserässä ja piti turkulaispuolustuksen ja maalivahti Jere Huhtamaan kiireisenä. Avausmaali näki päivänvalon erän puolivälin jälkeen, kun Joni Piipponen onnistui ylivoimalla.

Vähämaalisessa ottelussa show'n varastivat maalivahdit: Huhtamaa piti turkulaisia vaikeina hetkinä pystyssä, ja espoolaismaalilla nuori Petteri Rimpinen jatkoi huikaisevia kevätotteitaan. Rimpinen loisti erityisesti toisessa erässä, jossa TUTO oli niskan päällä.

Erästä näytti jo tulevan maaliton, kunnes Marcus Kallionkieli runttasi kiekon verkkoon maalin edestä ainoastaan 32 sekuntia ennen taukosummeria. Videotarkistuksen jälkeen hyväksytty osuma syntyi jälleen ylivoimalla.

Päätöserässä Oskari Siikin kavennusosuma loi toivoa Espooseen matkustaneille turkulaiskannattajille, mutta lopulta TUTOn kiri jäi vaisuksi. Espoolaiset puolustivat maalinsa edustaa hyvin ja Rimpiläinen hoiteli loput varmasti.

Ottelusarja ja välieräpaikka on Kiekko-Espoolle ensimmäistä kertaa katkolla keskiviikkona Kupittaalla.