Naisleijonat koki niukan tappion EHT:lla − Ruotsi etevämpi voittomaalikilpailussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonat joutui taipumaan Ruotsille. Arkistokuva.
Suomi avasi naisten EHT-kauden finaaliturnauksen tiukalla tappiolla Ruotsille. Petra Niemisen maali ei kantanut loppuun asti, vaan länsinaapuri pinnisti rinnalle ja viimein edelle voittomaalikilpailussa.

Susanna Tapani teki paluun naisleijonapaitaan, kun Suomi kohtasi Euro Hockey Tourin päätösturnauksen avausottelussa Tšekissä Ruotsin. Petra Niemisen yksilösuorituksella nopeasti johtoon mennyt Naisleijonat joutui loppujen lopuksi taipumaan niukan voittomaalikilpailutappion jälkeen 1−2.

Suomi oli avauserässä jokseenkin niskan päällä, vaikka niin Emma Söderberg kuin Tiia Pajarinenkin saivatkin olla varsin rauhassa omilla maaleillaan. Niemisen osuma oli pitkään matsin ainoa kihaus. Ylivoimapelissä kokeneiden suomalaisten peliäly pääsi oikeuksiinsa, mutta tulosta ei vielä tullut.

Ruotsin nuori joukkue paransi pelaamistaan toisessa erässä ja se sai muutamia pyörityksiä Naisleijonien alueelle. Suomalaiset kuitenkin siivosivat Pajarisen työpisteen edustaa tyylikkäästi ja pitivät länsinaapurin taitoniekat etäällä. Nieminen satutti itseään keskialueen törmäyksessä, mutta hän pystyi jatkamaan peliä hetken huilin jälkeen.

Hieman sekavan toisen erän loppupuoliskon jälkeen kolmas erä avautui varsin tasaisena. Kokeneet Michelle Karvinen ja Tapani pelasivat näyttävän sommitelman erän alkupuolella, mutta Söderberg selvitti ohjausyrityksen. Maja Nylén-Perssonilla oli huippupaikka tasoitukseen, mutta vielä hän ei onnistunut. Nuori Ebba Hedqvist kuitenkin ohitti Pajarisen heti seuraavasta harhasyötöstä. Kolmannen erän päätöshetkillä Suomen tähtien pelihuumori näkyi, mutta Söderberg pelasi oivallisesti. Myös Pajarinen joutui venyttämään yhteen isoon torjuntaan.

Kun varsinainen peliaika ei ratkaissut voittajaa, oli edessä jatkoaika. Noora Tuluksella oli ensimmäinen huipputontti, mutta terävä kuti kilahti raudoista väljemmille vesille. Niin Suomella kuin Ruotsilla oli muutamakin tilaisuus maalintekoon, mutta voittomaalikilpailu oli kuitenkin eteen tullut tosiseikka. Ruotsilta onnistuivat Hilda Svensson sekä Emma Forsgren ja Suomelta Tulus. Näin niukka voitto meni länsinaapuriin.

Suomi kohtaa EHT-turnauksessa vielä torstaina Sveitsin kello 15.30, perjantaina 19.00 turnausemäntä Tšekin ja sunnuntaina Saksan päiväpelissä kello 12.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle