Naisleijonat tyrmäsi Tšekin − hyvän ottelun pelanneen Anni Keisalan nollapeli mureni päätöserässä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Anni Keisala pelasi Suomen maalilla hyvän ottelun.
Vaikka Tšekki oli pitkiä aikoja ottelussa niskan päällä, pystyi Suomi rokottamaan maalipaikoistaan todella tehokkaasti sekä hieman onnekkaastikin. Lopputuloksena oli hieman eriskummallinen murskavoitto sinivalkoisille.

Tšekki pystyi viemään peliä ja luomaan kosolti painetta Naisleijonien päätyyn joikaisessa kolmesta erästä, mutta niin vain Suomi latoi taululle kuusi maalia ja vei mittelön nimiinsä hämmästyttävän selvästi 6−1.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja sai muun muassa ylivoimapelinsä toimimaan välittömästi, kun Noora Tulus upotti kiekon pienestä kulmasta ohi Klára Peslarován. Huipputorjuja loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään kentän. HIFK:sta alkukaudelta tuttu Blanka Skodová tuli hänen tilalleen. Stadin Gimmojen tähti oli terävänä myös toisessa päässä kentttää, kun helsinkiläisiä yhä edustava Michaela Pejzlová loi vaaranpaikkoja Anni Keisalan maalille. Myös Susanna Tapani koki kovia kamppailutilanteessa Daniela Pejšován kanssa. Hän palasi kuitenkin jo avauserän aikana askiin.

Tšekki vei kenttätapahtumia viidellä viittä vastaan -pelissä, mutta Suomi sinnitteli edellä tuloksessa. Sanni Vanhanen vei riistokiekon jälkeen sinivalkoiset värit kahden maalin karkumatkalle. Toisessa erässä Emilia Vesan terävä kuti ohi Skodován kasvatti suomalaisjohtoa entisestään. Naisleijonia mairittelevat lukemat hämäsivät sitä tosiasiaa, että Tšekki oli pitkälti pelin päällä ja Suomi joutui tukeutumaan Keisalan huippuotteisiin.

Videolla Vesan tekemä 3−0-maali.

Michelle Karvinen antoi seuraavan osoituksen Suomen ratkaisutehokkuudesta, kun hän rysäytti limpun jo neljännen kerran vastustajan verkkoon. Tšekki avasi peliään tappioasemassa, mikä mahdollisti myös Suomelle monipuolisemman pelaamisen. Viivi Vainikka pamautti päätöserän alkuun 5−0-nyytin.

Mainion ottelun pelannut Keisala esitti loisto-otteita myös matsin loppupuolella. Hän joutui kuitenkin luopumaan nollapelihaaveestaan, kun Denisa Křížová sai kiekon Suomen maaliin. Petra Nieminen napautti vielä Suomelle kuudennen kihauksen, kun Tšekki yritti rohkeasti kavennusta ilman maalivahtia.

Suomen osalta EHT-turnaus päättyy sunnuntaina kello 12 alkavaan Saksa-otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle