Välierät käyntiin perjantaina – Pelicans saa tärkeän voimahyökkääjänsä takaisin

LIIGA / Uutinen
Antti Tyrväinen (oik.) on jälleen mukana Pelicans-miehistössä.
Kuva © Timo Savela
Tapparalla ja KalPalla sekä Pelicansilla ja Kärpillä on aiempaa historiaa toisistaan Liigan pudotuspeleistä. Välierissä joukkueet eivät kuitenkaan ole historian saatossa kohdanneet.

Tappara ja KalPa ovat kohdanneet aiemmin kuudesti Liigan pudotuspeleissä ja Pelicans sekä Kärpät aloittavat perjantai-iltana joukkueiden välisen kolmannen pudotuspelisarjansa. Aiemmin näitä ottelupareja ei ole pelattu tässä vaiheessa kautta. 

Tapparan kokoonpano on täysin identtinen TPS-puolivälieräsarjan ratkaisseesta kuudennesta ottelusta. Christian Heljanko jatkaa tuttuun tapaan tamperelaisten tolppien välissä. 

KalPan miehistö säilyy niin ikään ennallaan Ilves-puolivälieräsarjan päättäneestä viidennestä ottelusta. Stefanos Lekkas torjuu kiekkoja kuopiolaisten maalilla. 

Pelicansin kokoonpanoon palaa HIFK-sarjan kuudennessa ottelussa loukkaantunut Antti Tyrväinen, joka ottaa Pelicans-kapteeni Miika Roineen paikan joukkueen nelosketjussa. Muita muutoksia Tommi Niemelän luotsaamassa ryhmässä ei nähdä. Niklas Kokko jatkaa Pelicans-maalilla, ja pääsee näin ollen kohtaamaan kasvattajaseuransa.

Kärppien kokoonpanossa nähdään eniten muutoksia. Connor Bunnaman nousee takaisin kolmosketjuun pudottaen Peter Tiivolan katsomon puolelle. Oululaisten seitsemänneksi puolustajaksi on merkitty Emil Pieniniemi, joka ottaa Joel Olkkosen paikan. Tomi Karhunen aloittaa kevään neljännen pudotuspeliottelunsa Kärpät-maalilla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle