Turo Virta vahvistaa Hermestä

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sportissa kauden aloittanut puolustaja Turo Virta siirtyy Kokkolan Hermekseen. Toista kauttaan Sportia edustanut Virta ei ollut tyytyväinen saamansa peliaikaan, ja sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Vaasa-Kokkola-akselin ilmastilassa on ruuhkaa. Tänään kauden aattona Vaasasta Kokkolaan muuttaneen Miikka Jäsken seuraksi liittyi taitavana puolustajana tunnettu 22-vuotias Tappara-kasvatti Turo Virta.

- Sain mielestäni liian vähän vastuuta Sportissa. Tilanne ei olisi muuttunut jatkossakaan. Hermeksessä tarjottiin isompaa roolia, Turo Virta selvittää syitä seuravaihdon taustalla.

Hermeksen valmentaja Pasi Arvonen myöntää suoraan, että Virralle on luvassa iso ruutu Kokkolassa.

- Olemme hakeneet kiekollisesti taitavaa puolustajaa. Niitä ei tässä maassa ole liikaa. Virta sopii hyvin meidän permanenttiin ja tulee pelaamaan Jan Blanarin pakkiparina Jari-Pekka Pajulan kentässä. Minuutteja on luvassa paljon, Arvonen myhäilee.

Aiemmin urallaan Mestiksessä myös Hyvinkään Ahmoja edustanut Virta ei myönnä, että seuravaihtoon liittyisi mitään dramatiikkaa.

- Taustalla ei ollut mitään erimielisyyksiä. Olen vielä nuori ja kehityshaluinen. Uskon, että tämä ratkaisu oli parempi molemmille osapuolille, viime kaudella Sportissa 6+13-tehopistettä nakuttanut Virta sanoo.

”Hereillä ollaan vielä”

Kauden alun jälkeen Hermes on vahvistunut jo neljällä pelaajalla. Jäske, Kimmo Vesa, Ismo Siren ja Virta saattavat vielä saada uusia joukkuekavereita ennen siirtoajan umpeutumista.

- Hereillä ollaan koko ajan. Joukkuetta rakennetaan maltilla. Ei lähdetty muitten hullutteluun mukaan kesällä, eikä lähdetä nytkään. Mutta jos mielenkiintoisia tarjouksia tulee eteen, niihin myös reagoidaan. Kauden alla Hermeksen tavoite oli sijat 1-6. Sitä ei olla muutettu, vaikka KalPan kiinniottaminen näyttää aika vaikealta, seuran puheenjohtaja Tapani Vuolle toteaa.

Virran tulo joukkueeseen tarkoittaa, että Hermeksellä on tällä hetkellä riveissään peräti kymmenen puolustajaa. Vuolle myöntää, että lähiaikoina on luvassa liikennettä myös toiseen suuntaan.

- Hermes on tarkan euron seura. Meillä ei ole varaa pitää riveissämme näin monta puolustajaa. Harvennusta tulee tapahtumaan ensi viikon aikana, Vuolle kertoo.

Hermeksen puolustajista ilman peliaikaa ovat viime aikoina jääneet Marko Kotajärvi ja Robert Pukalovic Jr. Jälkimmäisestä on ollut kysyntää ainakin Kalajoen suunnalla, jossa isä-Pukalovic aikoinaan vaikutti menestyksekkäästi puolisen vuosikymmentä.

- Nuoren pelaajan kannalta ei ole järkevää jäädä seisoskelemaan paikallaan. Pyrimme auttamaan pelaajiamme niin, että löytävät itselleen sellaisen seuran, jossa kehittyvät myös itse, Vuolle toteaa sen tarkemmin paljastamatta kuka Hermeksen nykypakeista on kyse.

» Lähetä palautetta toimitukselle