Kärpät kaipaa herättäjää hyökkäyspäähän - debytoiko Koskenkorva?

LIIGA / Ennakko
Kärppien kausi on ollut odotuksiin nähden matalaliitoa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigassa hankalan syksyn jälkeen jo neljänneksi noussut Pelicans saa Lahteen vieraaksi vasta sijalla 13. olevan Oulun Kärpät. Kotijoukkueen kausi on sujunut kaikkiaan nousujohteisesti, oululaislauma on sen sijaan vaeltanut varjojen mailla läpi syksyn.

Kohtaaminen on joukkueille jo kauden toinen keskinäinen. Petri Matikaisen johtama lauma haki pohjoisesta täydet pisteet parisen viikkoa sitten 1-2-numeroin Hannes Björnisen ja Nico Maneliuksen maaleilla. Kärppien Mikko Lehtosen osuma jäi kotijoukkueelle tuolloin laihaksi lohduksi.

Vastoinkäymiset antavat voimaa

Pelicans pelaa uskomatonta alkutalvea tuloksellisesti ja pelillisesti heikon syksyn jälkeen. Vaikka mm. Iikka Kangasniemi, Vili Sopanen, Kimi Koivisto, Nico Manelius, Taavi Vartiainen, Juha Leimu ja Miro Hovinen ovat olleet telakalla, pystyy lahtelaisjoukkue toteuttamaan pelisuunnitelmaansa illasta toiseen mainiolla tasolla.

Aggressiivisen ja kovavauhtisen pelitavan toimivuus on osaksi periä myös alakerran luutimisesta. Pelicansin pakisto on ollut läpi kauden nyt fiksulla tavalla tyly, myös maalivahdit Janne Juvonen ja Joona Voutilainen tuovat torjunnoillaan luottoa kenttäpelaajiin.

Pelicansin karusta loukkaantumistilanteesta, mutta samalla hienosta voittoputkesta, kertoo lauantainen Ilves-peli. Kyseisen ottelun 2-1-voittoa voidaan pitää jossain määrin jopa yllätyksenä, sillä Pelicans taisteli ainoastaan kolmen täyden ketjun voimin – kyseisessä koitoksessa joukkueen kakkospakkiparissa luutivat hyökkääjinäkin nähdyt Henri Heino ja Marko Pöyhönen.

Kuka herättäisi Kärpät?

Menestymiseen viime vuosina tottunut Kärpät on ollut alakuloinen koko alkukauden. Vaikka sarjasijoitus onkin lähellä pohjaa, ei joukkuetta kannata vielä laskea ulos menestyjäkandidaateista. Niin lähellä ketsuppipurkin aukeaminen vaikuttaa olevan.

Suurimmat ongelmat joukkueella liittyvät maalintekoon: Ainoastaan 43 tehtyä maalia on vähiten koko Liigassa. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen sanoikin lauantaisen Sport-pelin jälkeen, että tuuraamaan nostetut nuoret pelaavat tällä hetkellä paremmin kuin tulosketjujen miehet.

Suikkasen mukaan tulosketjumiehet eivät ole kantaneet sitä vastuuta maaleista, joka on heille annettu. Lauseet tukevat sitä väitettä, että sarjasijoituksen nostamiseen joukkue kaipaisi selkeää liideriä ja maalintekijää. Pitkiä hyökkäyksiä ja vaarallisesti ylivoimaa pyörittävä oululaismiehistö jäi esimerkiksi Sportia ja Lukkoa vastaan pisteittä tuskastuttavan heikon viimeistelyn takia.

On jännä nähdä, kuka Kärppien hanat saisi auki. Nuoresta kaartista katseet kohdistuvat A-nuorten SM-liigassa yli piste per peli -tahdilla pelanneeseen Jesse Koskenkorvaan, joka saanee loppuvuoden aikana mahdollisuuden viimeisimpänä Niklas Hagmanin ja Tommi Välimaan lähdettyä oululaislaumasta.

Seuraa Heitä

Joonas Alanne #25 | RoKi

Laitahyökkääjä

Lahtelaislaituri iski lauantaina kauden ensimmäisen osumansa vääntämällä väkisin koko kentän läpi Pelicansin puolustuspäästä Ilves-maalille. Hyökkääjän maali kuvastaa pussinokkien tilannetta varsin hyvin, sillä koko joukkue taistelee illasta toiseen väkevästi hankalasta loukkaantumistilanteesta huolimatta.

John Albert #39 | AHL

Keskushyökkääjä

Yhdysvaltalaishyökkääjä on ollut Kärppien tapaan kaukana siitä tasosta, mitä etukäteen uskallettiin odottaa. AHL:ssä 283 ottelussa 155 pistettä iskeneelle pelimiehelle kuluvan kauden 1+2-pisteet ovat 10 taisteluun liian vähän. Maalit ja syötöt eivät toki aina kerro kaikkea, mutta Albert elää nimenomaan tehoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans vie vähämaalisen kohtaamisen
Mukavaan tahtiin päässyt Pelicans on napsinut pisteitä ja voittoja tasaiseen tahtiin. Voitot eivät olekaan olleet mitään varsinaisia maalikarkeloita, eikä sellaisia tulla todennäköisesti näkemään nytkään. Kovakuntoinen pelikaanilauma ei tule häviämään tätä ottelua.
2 3
1 2