Hämäläinen seinä, Karjalainen muuri, positiivinen Kivi

LIIGA / Raportti
HPK sai mitä se halusi - kolme pistettä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Hämeenlinnassa käytiin tiistaina sitkeää taistelua kahden tiiviin puolustuksen ja kahden virkeän maalivahdin välillä. Niko Kapasen ja Antti Karjalaisen suoritukset olivat lopulta tänään Ilvekselle liikaa.

Hyökkäyksensä suhteen kokonaisuutena tarkemmin pelannut HPK kukisti lopulta Ilveksen lukemin 2−0. Ratkaisurooliin nousi vuoron saanut kakkosvahti Antti Karjalainen, jonka uran ensimmäinen liiganollapeli heltisi 22 torjunnalla.

HPK sai heti ottelun alussa pitkiä pyörityksiä Ilveksen päätyyn. Lopulta kiekko saatiin maaliin asti, kun Otto Paajanen ohjasi Joonas Lehtivuoren laukoman kiekon maalin edestä ohi Ilves-vahti Antti Lehtosen. Maali hylättiin kuitenkin korkeana mailana, joten numerot pysyivät 0−0:ssa.

Ilveksen pelaaminen oli ensimmäisessä erässä vaikeannäköistä. Syöttöketjuista ei tarvinnut edes haaveilla, kun ensimmäisetkin syötöt lipsuivat luokattomasti minne sattuu. Kontrolloituja hyökkäyksiä ei nähty. Joukkueen ainoat paikat syntyivät ylivoimalla.

Maalit tiukassa, positiivisuus herkässä

Toinen erä oli sitkeää nuhjaamista etenkin Ilveksen päädyssä. HPK pääsi yrittämään maalintekoa useamman ylivoiman turvin, mutta kiekkoa ei saatu tolppaa lähemmäksi maalintekoa. Ilves miehitti oman alueensa tiiviisti ja ylimiehitti alueen silloin kun HPK sai kiekon päätyyn. Hyvät paikat olivat kokonaisuutena harvassa.

Kolmannen erän alussa verkko heilui ja tällä kertaa hyväksytysti. Phillippe Cornet ohjasi maskista Niko Kapasen vippaaman kiekon ohi Lehtosen. Tämä sai aikaan odotettua liikettä katsomossa ja kaukalossa.

Ilves sai lopulta ottelun kaikki vaarallisimmat maalipaikkansa vasta kolmannessa erässä. Yhtään niistä ei kuitenkaan päässyt ohi Karjalaisen. Kapteeni Kapanen niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.

− Meillä oli eilen ja tänään teemana heittäytyminen. Vanhat ja nuoret pelaajat pystyvät ottamaan tällaisessa roolia, astumaan esiin. Siinä onnistuimme, ja kyseessä oli yhden maalin peli loppuun asti, mietti positiivisesti ajatellut Karri Kivi Ilveksensä pelaamista.

Kyseessä oli tamperelaisille viides tappio putkeen. HPK:n Antti Pennanen oli myös positiivinen, vaikka joukkueen ylivoimapeli jatkui surkeana.

− Siinä voi miettiä, että sillä osa-alueella voimme selkeästi parantaa. Kun sen saamme vielä kuntoon meitä on vaikea voittaa, mietti Pennanen ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo