Heikkilän johdolla kympit rikki - Köysi Kärppien kaulalla kiristyy

LIIGA / Raportti
Kaapo Kähkönen torjui erinomaisesti Lukko-maalilla.
Kaksi alisuorittanutta joukkuetta, jotka kaipasivat kipeästi lisää pisteitä. Toinen vaihtanut valmentajaa, toinen hyvin lähellä samaa. Liigan jumboksi jämähtänyt Lukko onnistui raapimaan kauden neljännen kolmen pisteen voittonsa, kun taas Kärpät hävisi neljännen kerran viiden viime pelin aikana.

Vielä kolme päivää sitten Lukko-pelaajat laahustivat hiljaisina ja ilmeettöminä pukukoppiin kärsittyään kaukalossa selkäsaunan lukemin 7-1. Lukon kausi oli luisumassa Juha Vuoren komennossa kohti roskakoria. Pisteitä ei tullut ja itseluottamus oli alhaalla.

Uusi päävalmentaja, Kari Heikkilä, muutti ainakin tiistai-illaksi kaiken. Joukkue oli aktiivinen ja uskalsi viimein pelata. Tämän seurauksena oli kauden parhaimmistoon kuulunut peli ja kolme sarjapistettä. Tällä voitolla raumalaiset rikkoivat kahdenkymmenen pisteen rajan. Pudotuspeliviivaan on matkaa nyt yhdeksän pistettä.

− Hieno nähdä, että kahdella harjoituksella näkyi asioita puolustuspelin puolesta. Se oli jäänyt pelaajilla nauhalle, Lukon tuore päävalmentaja kiitteli uusia joukkojaan.

− Puolustusalueen puolustuspeli oli se juttu, jota harjoiteltiin ja se tuntuu toimivan aika hyvin.

Kuten Heikkilä mainitsi, puolustuspeli oli huomattavasti parempaa aikaisempaan kauteen verrattuna. Riskit lyötiin omassa päässä minimiin ja kiekonriistojen kautta lähdettiin vauhdilla kohti vastustajan maalia. Lukon ensimmäinen ja kolmas osuma olivat loistavia esimerkkejä asiasta. Joonas Niemelän ja Aleksi Saarelan nimiin menneet maalit syntyivät kumpikin samalla tavalla: Kärppä-puolustajaan kohdistuneen kiekonriiston seurauksena tulleesta läpiajosta. Molempia osumia edelsi kärsivällinen puolustaminen.

Kumpikin osuma huokui itseluottamusta. Sami Aittokalliolle ei jätetty Kärppien maalilla mahdollisuuksia, sillä Niemelä ja Saarela olivat päättäneet tekevänsä maalin. Saarelalle osuma oli kauden ensimmäinen ja katsomoon asti näki, että verkon heiluttaminen helpotti.

− Jätkät ovat olleet pahassa tilanteessa itseluottamuksen kanssa. Yleensäkin jos tulee tällainen matalapaine, kukaan ei nauti siitä. Nyt oli rehellistä iloa ilmassa, Heikkilä sanoi.

Lukon puolustuspeli oli todella aktiivista ja määrätietoista. Kärpät pyöritti useita pitkiä hyökkäyksiä Lukon puolustusalueella, tolpat kilisivät ja kiekot vilisivät monesti niukasti ohi. Yrittämisen puutteesta ei oululaisten voitto jäänyt kiinni, mutta Kaapo Kähkönen oli erinomainen. Hän oli muun joukkueen ohella koonnut itsensä lauantaisen, häpeällisen esityksen jälkeen.

Kähkönen oli vahvasti menossa kohti nollapeliä, mutta Shaun Heshkan ylivoimaosuma kaksi ja puoli minuuttia rikkoi tämän haaveen. Saarelan tekemän 3-1-maalin jälkeisessä vaihdossa Kärppien kultakypärä Mika Pyörälä toi vieraat uudelleen maalin päähän paitsiolta haiskahtaneen tilanteen jälkeen, mutta puolustuspeli piti loppuun asti.

Iso toivoa tuova tekijä on itseluottamus ja sen näkyminen Lukon pelaamisessa. Se oli uuden pääkäskijän yksi suuri teema hänen yrityksessään pelastaa Lukon kausi.

− Rohkaistiin pelaajia pelaamaan. Virheiden välttely ei sovi tähän peliin. Vaikka tuli jotain virheitä, ne olivat selkeitä. Ne eivät ole niin vaarallisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle