Suurimpien alisuorittajien taisto

LIIGA / Ennakko
Lukko saapuu otteluun uuden päävalmentajan alaisuudessa.
Tiistai-illan ottelu Rauman Lukon ja Oulun Kärppien välillä on menneillä kausilla ollut usein kärkikamppailu, mutta tänään vastakkain ovat sarjataulukon häntäpään joukkueet. Molemmat ovat alittaneet kaikki odotukset ja kumpikin tarvitsee kipeästi sarjapisteitä. Lukko ehti jo vaihtamaan päävalmentajansa, mutta Kärppien vastaava ei ole myöskään kaukana.

Mennyt viikko oli Juha Vuoren viimeinen mahdollisuus näyttää, että hän pystyy vielä kääntämään joukkueen kurssin. Kolme ottelua toi saldoksi yhtä monta pistettä. Saalis jätti toivomisen varaa.

Saalista tärkeämpää oli se, että millä tavalla raumalaiset viikkonsa päättivät. Keskiviikon SaiPa-ottelussa nähtiin taistelua ja yritystä, mutta ei maaleja. Perjantaina irtosi Lahdesta kauden kolmas voitto varsinaisella peliajalla.

Sitten tuli lauantai ja kamppailu Jukureita vastaan, joka pyyhkäisi pois kaiken aiemmin viikolla saavutetun hyvän. Ottelu alleviivasi raumalaisjoukkueen lohdutonta tilannetta enemmän, kuin tuhat sanaa voi ikinä tehdä.

Lukko romahti kotiyleisönsä edessä täysin ja hävisi peräti 7-1. Tällaista nöyryytystä ei Äijänsuolla oltu todistettu vuosiin. Jukurit teki kaiken lisäksi kaikki osumansa tasakentällisin.

Joukkue on tällä hetkellä henkisesti todella hauras. Vastoinkäymiset kasautuvat ja lamauttavat joukkueen pelin nopeasti. Hyvänä esimerkkinä Jukurit-ottelun toisen erän ensimmäiset kaksi minuuttia, jonka aikana kiekko kävi sinikeltaisten maalissa kolme kertaa. Mikkeliläiset tappoivat pelin ja tulittivat Kaapo Kähkösen vaihtoon.

Mielenkiinto kohdistuukin uuteen pääkäskijään Kari Heikkilään ja siihen, että mihin suuntaan hän lähtee Lukon pelaamista viemään. Pistetahdin on kiristyttävä huomattavasti loppukauden aikana, jos Lukko mielii vielä venyttää itsensä pudotuspeleihin.

Ville Vahalahdelle illan ottelu on uran 900 kamppailu Liigassa.

Lähtölaskenta päällä myös Oulussa

Viime viikko ei mennyt oululaisilla merkittävästi illan vastustajaa paremmin. Tappiot KalPaa ja Pelicansia vastaan eivät kartuttaneet pistesaalista, mutta lauantaina irtosi kaksi sarjapistettä KooKoon kustannuksella kotona Raksilassa. 

Voittoon päättyneestä viikosta huolimatta katse kohdistuu yhä enemmän päävalmentajaan. Kai Suikkanen ei ole ole onnistunut joukkueen peräsimessä siitä huolimatta, että sisään on tullut kovia vahvistuksia. Paine päävalmentajan vaihtamiselle on myös Raksilassa melkoinen ja kasvaa yhä, ellei sarjasijoitus merkittävästi parane.

Kärppien sairastupa on turhankin hyvin miehitetty. Hyökkäyksestä on poissa avainpelaajia, mutta tuloksen olisi silti pitänyt olla nähtyä parempaa. Tilalle on tullut kovan luokan tšekkivahvistukset Jan Hruska ja Jiri Tlusty, mutta heidän pelaamisensa hakee vielä uomaansa.

Seuraa Heitä

Aaro Vidgren #92 | JYP

Laitahyökkääjä

Pieni valonpilkahdus pimeässä. Jaksaa yrittää vaihdosta toiseen, vaikka välillä menee junnumaisen koheltamisen puolelle.

Ilkka Mikkola #6 |

Puolustaja

Kokenut kettu palaa vanhalle työmaalle. 37-vuotiaalla konkarilla olisi rutkasti annettavaa Lukon nuorelle ja vastoinkäymisiä kokeneelle joukkueelle tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Heikkilän eväät eivät käännä kurssia
Kärpät nappasi helpottavan voiton lauantaina KooKoosta, kun taas Lukko astui uuteen komennukseen maanantaina. Kari Heikkilä tullee peluuttamaan huomattavasti Vuorta yksinkertaisempaa kiekkoa. Puhdistunut ilma tuo virtaa raumalaisille, mutta vapautunut kärppäryhmä nappaa voiton.
2
3 4