Kärpät väsytti Lukon Oulussa – Aittokalliolle kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto

Lukon kultakypärä Ville Vahalahtikin jäi tällä kertaa pisteittä. Kärppien tuore hankinta Ivan Švarný hoiteli jälleen kerran tyylikkäästi oman tonttinsa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät isännöi perjantai-iltana ottelua Rauman Lukkoa vastaan. Ottelussa oli panosta molemmille, kun kymmenen viime ottelun kuntopuntarissa sijoilla kolme ja neljä olleet joukkueet taistelivat oululaisten osalta pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja raumalaisten taistellessa pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Puoliväliin asti ottelu oli maaliton, mutta sen jälkeen Kärpät paineli 3–0-voittoon.

Päivä jälkeen Juha Junnon eroamisilmoituksen Oulussa palattiin normaaliin päiväjärjestykseen, kun hyvässä vireessä olevat Kärpät ja Lukko kohtasivat Oulussa.

Ensimmäisessä erässä ei maalipaikkoja juuri nähty. Kärpät sai yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta Lukko hoiti illan ainoan alivoimansa ilman suurempia ongelmia.

– Lukko puolusti hyvin, meillä oli ensimmäisessä erässä vaikeuksia päästä pelin ytimeen maalille asti, mistä niitä maaleja tehdään, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi ottelun jälkeen.

Lukko olikin ensimmäisessä erässä parhaiten pelissä mukana, mutta pikku hiljaa Lukon voimat alkoivat ehtyä.

– Positiivista oli se, että taistelimme loppuun asti. Eilen oli kova peli, sen päälle muutaman tunnin bussimatka, ja vain muutaman tunnin unet. Kyllä sen huomasi, että terävyys oli tänään meiltä pois. Se näkyi eniten viimeistelyssä. Meni vähän hitaaksi tuo meidän pelaaminen. Se on tämän sarjan hienouksia, että saadaan matkustella, Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä selvitti ottelun kulkua hieman sarkastisesti.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, ja jo ensimmäisessä hyökkäyksessä Kärppien vikkeläkinttuinen Brock Trotter oli tehdä puolittaisella läpiajollaan maalin. Ottelun avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa noin 32 minuutin kohdalle. Kärppien kauden yhdeksi johtotähdeksi noussut Ville Leskinen pörräsi aikansa, heitti kiekon maalille, josta Aku Kestilä ohjasi kiekon maaliin. Toisessa erässä Kärppien John Albert pääsi läpiajoon, mutta kiekko meni noin metrin yli maalin.

– Saatiin onnistumisia laajalla rintamalla. Kahdessa jälkimmäisessä erässä päästiin kuitenkin jakamaan ohjaustilanteita, ja sitä kautta saatiin maaleja, Suikkanen selvitti.

Albert pääsi kuitenkin kuittaamaan läpiajon epäonnistumisensa, kun kolmannen erän alussa Kärppien uusi ykkösketju teki komean kuvion päätteeksi 2–0-johtolukemat Kärpille.

Pian Kärppien johtomaalin jälkeen Lukko pääsi ainoan kerran kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta. Keaton Ellerby laukoi kiekon tolppaan, mutta sitä lähemmäksi maalia Lukko ei koko iltana päässyt.

Kolmannessa erässä Leskinen teki läpiajosta hallitusti ottelun loppulukemiksi 3–0.

Kärppien kakkosmaalivahti Sami Aittokallio pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä aloittavana maalivahtina ja pääsi myös ensimmäisen kerran tuulettamaan kolmen pisteen voittoa silloin, kun hän on ollut aloittavana maalivahtina. Kärppien kolmannen maalin jälkeen Aittokallio tuuletti poikkeuksellisen riehakkaasti.

– Olen erittäin tyytyväinen Sami Aittokallion puolesta. Hän on pelannut erittäin hyviä pelejä, mutta ei ole saanut aikaisemmin yhtään kolmen pisteen voittoa. Kahden pisteen voittoja oli kyllä jo saanut, Suikkanen kertoi muikeana.

Lukko on edelleen kolmen pisteen päässä pääsystä kymmenen parhaan joukkoon, Kärpät sen sijaan lähestyi omaa karsintaviivaansa eli pääsyä kuuden parhaan joukkoon.

– Tässä vaiheessa kautta vähän jo katsellaan sarajataulukkoakin, vaikka tekeminenhän se ratkaisee sen, että mikä meidän tilanne loppujen lopuksi on, Suikkanen päätti.