Hytönen syötteli Jukurit nurin − "Olimme maalipaikoissa terävämpiä"

Hytönen oli lauantaina pelipäällä.
Hurjavireinen JYP vei pisteet lauantaina täpötäyden mikkeliläisyleisön edessä maalein 2-0. Samalla jyväskyläläiset kasvattivat voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkue Jukurit onnistui tarjoamaan vierasjoukkueelle hyvän vastuksen, vaikka voitto karkasikin jyväskyläläisille. JYPin kaksi osumaa riitti tällä kertaa voittoon, eivätkä mikkeliläiset onnistuneet ohittamaan kertaakaan Juho Olkinuoraa.

− Kyllä me tänään maalipaikoissa olimme terävämpiä ja kyllähän se helpottaa, että emme päästäneet yhtään maalia, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi.

Kamppailun ratkaisumaalin iski toisessa erässä Sami Niku suoran hyökkäyksen päätteeksi, kun Jukurit-kasvatti Jerry Turkulainen ja Juha-Pekka Hytönen petasivat loistopaikan puolustajalle.

− Ilahdutavaa oli meidän kannalta, että pystyimme pelaamaan näin tasaisesti. Siinä on kuitenkin se pieni ero, mikä on sitten tuolla numeraalisella puolella, jukurikäskijä Risto Dufva kertoi.

Avauserässä JYP oli joukkueista hienokseltaan niskan päällä. Jyväskyläläisten paineistus vaikeuttikin aluksi kotijoukkueen hyökkäyksiinlähtöjä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Jukurit sai juonesta kiinni.

− Ehkä ensimmäisessä erässä vähän ylipuolustimme ja olimme liian varovaisia, Virtanen tuumi.

Ottelun toisen erän alkupuoli menikin selvästi vierailijoiden nimiin, mutta Sami Rajaniemi piti torjunnoillaan mikkeliläiset pelissä mukana.

Jukurit saikin toisen eränviimeisellä kymmenminuuttisella hyvää pyöritystä, mutta ratkaisut jäivät kerta toisensa jälkeen vajaiksi, eikä kotijoukkueella ollut tuuriakaan mukana.

Ottelun päätöserän alkuun JYP pääsi yrittämään ylivoimalla, kun Miika Koivisto sai jäähyn pelin viivyttämisestä. Vierailijoiden loistava ylivoima ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä: Antti Suomela tykitti Hytösen syötöstä pelin jo 2-0:aan.

− Yksi luistelukilpailuhäviö ja toinen tuollainen turha kiekon kämmääminen ja siitä Liigan paras ylivoima rankaisi, harmitteli Dufva jyväskyläläisten osumia.

Jukureiden maalinteko oli tälläkin kertaa vaikeaa. Vaikka Jukurit saikin hyvännäköisiä pyörityksiä jyväskyläläisten alueelle, jäivät laukaukset liian lepsuiksi.

Ottelun loppuhetkillä Jukureille tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla sekä ilman maalivahtia, mutta JYPin puolustus pelasi tälläkin kertaa tiiviisti ja jyväskyläläiset lisäsivät voittoputkeaan.