Väkevä ilta taipui vieraille Vaasassa − Valtonen kyseli jatkoaikarankkarin perään

LIIGA / Raportti
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
HPK jatkoi hyvää pistetahtiaan kaatamalla Sportin Vaasassa rankkareilla lukemin 3−2. Kaksi pistettä ei tullut kuitenkaan ilmaiseksi. Sportin taisteleva esitys kolmannessa erässä nosti joukkueen rinnalle ja melkein ohi.

Liigan neljäntenä jatkava HPK haki kaksi pistettä Vaasasta kaatamalla Sportin rankkarien jälkeen lukemin 3−2. Pitkään altavastaajana ottelussa ollut Sport heräsi toisen erän lopussa taisteluun ja takasi kolmannen erän esityksellään viihdyttävän kamppailun katsojille. HPK:n uudet vahvistukset Shane O'Brien ja Niklas Hagman toivat vieraiden peliin selkeästi uutta kaksinkamppailuvoimaa, vaikka kaksikosta O'Brien pelasi ottelussa vain muutamia vaihtoja.

Ottelu sai salama-alun, kun Tomi Körkkö menetti kiekon hyökkäyksessä ja HPK pääsi kahdella nollaa vastaan karkuun. Miro Ruokonen ei erehtynyt, vaan napautti kiekon ohi Veini Vehviläisen.

Erän puolivälissä HPK siirtyi jo 2−0-johtoon päästyään pelaamaan ylivoimaa. Maalin iski Juho Keränen maalinedustalta. Sportilta istumassa oli polvitaklauksesta jäähyn saanut Otto Karvinen. HPK:n pelaajat kävivät tilanteessa kuumana Karviselle rumasta taklauksesta.

Sport sai haastettua HPK:ta koko erän ajan, mutta vaaralliset maalintekopaikat sillä olivat harvassa pitkistäkin hyökkäyksistä huolimatta.

− Eka erä oli tasainen, vaikka johdimme 2−0, muistutti Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Sportin ylä- ja alamäet − HPK hallitsi, Sport kavensi

Toinen erä oli täyttä HPK:n hallintaa. Se poimi Sportin päätykiekot omasta päästä liukkaasti syöttöketjuilla liikkeelle, ja sai puolestaan itse pyöritettyä pitkiä hyökkäyksiä vaasalaisten päässä. Yli 15 minuuttia pelattiin lähes yhtä maalia, mutta kotijoukkue onnistui pitämään HPK:n pois parhailta maalintekopaikoilta. Kaikki muuttui lopulta, kun Matti Lamberg pääsi rokottamaan Oskari Mannisen kiekonmenetyksestä Sportille kavennuksen.

− Haluan kiittää meidän fanejamme, jotka kannustivat hyvin, vaikka tilanne oli 0−2, kehui Sportin Tomek Valtonen "kuudetta kenttäpelaajaansa" ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Olimme vahvoja hyökkäämään ja pidimme kiekkoa pitkiä aikoja. Ei meillä lukemattomia paikkoja ollut, ja sitten tuli se yksi lipsahdus, mietti Pennanen.

Lamberg oli yksi ottelun ehdottomista hahmoista. Kolmanteen erään Sport tuli kuin uudestisyntyneenä ja sai aikaiseksi pidempiä hyökkäyksiä. Sport myös ajoi vahvasti suoraan maalia kohti pelin auetessa aaltoilevammaksi molemmissa päädyssä. Peli kolmannessa erässä oli nannaa katsojille, eikä vauhtia tai vaarallisia tilanteita puuttunut.

Virkeä esitys palkittiin, kun Sport voitti päätypelin ja Lamberg syötti kiekon maalille ajaneelle Ville Viitaluomalle. Veteraanisentteri ei erehtynyt, vaan latasi kiekon ohi HPK-maalia vartioineen Antti Karjalaisen.

Sportilla oli jatkoajalla mahdollisuudet viedä ottelu ylivoimalla. Ottelu jatkui kuitenkin rangaistuslaukauksiin saakka, jolloin ratkaisijaksi nousi Oula Palve. HPK:lle voitto oli 13. viimeisissä 17 ottelussa. Sport puolestaan jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta, ja pistekin riitti nostamaan sen tasapisteisiin kymmenentenä olevan, lauantaina hävinneen Jukurien kanssa.

− Sitä minä mietin, että mistä tässä Liigassa vihelletään rankkareita? Jatkoajalla meillä oli kaksi vastaan yksi -hyökkäys, ja meidän jätkältä vedettiin jalat alta. Se on erikoista, latasi Valtonen hampaankoloon jäänyttä asiaa pelin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo