KooKoon tuhkista nousi feeniks − Tuhkanen otti ratkaisijan viitan

Eklund iski tiistaina kauden avausosumansa.
KooKoo katkaisi tiistaina neljän ottelun tappioputkensa, kun se kukisti Sportin 4-2. Pelaajiansa kaupannut isäntäjoukkue sai uusia ratkaisijoita, kun tunteikkaassa pelissä kolmen pisteen iltaa vietti puolustaja Niko Tuhkanen.

Ottelun ennakkosuosikkina pidettiin Sportia, sillä kotijoukkue kauppasi hiljattain Kai Kantolan, Jarkko Malisen, Ryan O'Connorin ja Mikko Lehtosen pois Kouvolasta.
KooKoo järjesti kuitenkin melkoisen näytöksen, kun se näpäytti vaasalaisia lukemin 4−2.

Tiistaina sankarin viittaa itselleen nappasivat kolmen tehopisteen verran urakoineet Juha-Pekka Haataja ja Niko Tuhkanen. Maalien makuun pääsi myös HIFK:sta lainattu Panu Mieho.

Vaasalaiset olivat ottelun alussa vahvempia napakoiden vetojensa ja maalineduspelaamisensa ansiosta. Nopeat vastahyökkäykset yllättivät isännät, mutta tehokkaampi joukkue oli tiistaina kuitenkin KooKoo.

Kouvolalaiset pelasivat nihkeän alun jälkeen rohkeasti, ja etenkin Haatajan johtaman viisikon peli toimi erinomaisesti. Tunteikas ottelu sytytti isännät taistelemaan.

Kotijoukkue pääsi yllättämään Sportin ylivoimakuviollaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun Mieho ohjasi Tuhkasen painavan viivavedon maaliin. Vaasalaiset osoittivat kuitenkin vaarallisuutensa muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Aleksi Laakson laukaus painui maaliin erinomaisen maskin ansiosta.

Kouvolalaiset kuitenkin näyttivät toisessa erässä, että pelaajakadosta huolimatta joukkue tahtoo voittaa ottelun. Isäntien kultakypärä Haataja pääsi pujottelemaan yksin Sport-puolustuksen ohi, ja harhautuksien jälkeen peli oli 2−1.

Kymenlaakson laulu

Haatajan osuman jälkeen pelin tempo kiihtyi merkittävästi. Kumpikaan joukkue ei tahtonut enää peruutella, vaan pelissä ajettiin vahvasti maalille.

Kentällä riitti myös tunnetta. Avauserässä Mikko Alikoski ja Markus Kankaanperä tönivät toisiaan pitkään vihellyksen jälkeen. Sportin tolpasta ulos kimmonneen laukauksen jälkeen puolestaan käytiin suurempaa nokkapokkaa, jossa vastakkain olivat Robin Jacobsson ja Erik Riska.

Vierailijat pääsivät kaventamaan pelin, kun Matti Lamberg ujutti kiekon Leland Irvingin varusteista maaliin. 2−2-osuman tuoma ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä KooKoo kaivoi kentälle lisäenergiaa, jota joukkueelta ei oltu nähty aikoihin.

Haataja järjesti joukkueelleen tilanteen ja laukoi maalia kohti. Terry Broadhurstin ohjausyritys ei mennyt maaliin, mutta Oscar Eklund nappasi kiekon ja pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä maaliaan.

Vain minuutteja myöhemmin Tuhkanen unohdettiin yksin Sport-maalin eteen. Tilanne kostautui vierailijoille heti, sillä puolustajan yksilösuoritus päättyi KooKoon illan neljänteen osumaan.

Vaasalaiset pääsivät yrittämään kavennusta vielä ylivoiman turvin, mutta kouvolalaiset onnistuivat pitämään voitostaan kiinni.

KooKoo pelaa seuraavan kerran torstaina, kun Kouvolaan saapuu Kärpät. Sportilla vastassa puolestaan on SaiPa.