Kirvesrinnat veivät kärkikamppailun – Dominik Hrachovinalle hurjat 40 torjuntaa

Alexander Bonsaksen iski tehot 0+2.
Tampereen Hakametsässä sarjakärki Tappara sai vieraakseen kolmantena sarjassa majailevan KalPan. Ottelussa nähtiin paljon maaleja sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kotijoukkue vei varsin tasaisen kamppailun nimiinsä maalein 4-3.

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti, sillä kärkikamppailun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa, kun ottelua oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Maalista vastasi KalPan Alexander Ruuttu. Maali syntyi Ville Leskisen siniviivalaukauksen jälkeisestä tilanteesta. Tapparan maalilla torjuva Dominik Hrachovina torjui laukauksen, suoraan maalin kulmalla päivystäneelle Ruutulle, joka tuikkasi kiekon verkon perukoille epäonnisen Tappara-pelaajan jalan kautta.

Kotijoukkue pääsi ensimmäisen kerran maalin makuun ajassa 09.02, kun kirvesrintojen Jukka Peltola ohitti kuopiolaisten maalissa torjuneen Eero Kilpeläisen kovalla laukauksellaan.

Vain reilu viisi minuuttia myöhemmin KalPan Tommi Jokinen määrättiin kahden minuutin istunnolle kampituksesta. Rangaistus ethi vanheta ainoastaan kymmenen sekuntia, kun kirvesrintojen Teemu Nurmi osoitti laukaustaitojaan ja siirsi Tapparan 2−1-johtoon ylivoimalla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi maali, KalPa tasoitti ottelun lukemiin 2-2 ylivoimalla. Jaakko Rissanen heitti kovan lätyn aivan siniviivan tuntumasta, jonka Joonas Lyytinen ohjasi ohi Hrachovinan. Erätauolle siirryttiin siis tasatilanteessa.

KalPan erän alku oli terästä myös toisessa erässä – köydenveto jatkui

Jos ensimmäisessä erässä kuopiolaiset onnistuivat käyttämään erän alun hyväkseen, tapahtui sama toistamiseen toisessa erässä. KalPa siirtyi jo toisen kerran johtoon, kun pelikello näytti aikaa 21.25. Maali syntyi jälleen ylivoimalla, kun ennen erätaukoa kotijoukkueen Peltola joutui jäähypenkille koukkaamisesta. KalPan toisesta ylivoimamaalista vastasi Jesse Mankinen irtokiekosta.

Kun toista erää oli pelattu miltei kuusi minuuttia, onnistui Tappara tasoittamaan ottelun kuopiolaisten huolimattomuusvirheestä. Maalintekijänä Nurmi illan toisella osumallaan. Vain reilu kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Tappara siirtyi toisen kerran ottelussa johtoon Sebastian Revon maalilla, joka lopulta tarkistettiin videolta. Maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Kolmannessa erässä kuopiolaiset hallitsivat tapahtumia ja saivatkin luotua useita maalintekotilanteita kohti Hrachovinan vartioimaa maalia. Kotijoukkue puolusti terävästi, eikä KalPa päässyt tolppaa lähemmäksi takaa-ajomatkallaan. Kirvesrinnoilla oli erän aikana pari loistavaa paikkaa ratkaista ottelu, mutta viimeistely oli tehotonta.

Hrachovina torjui ottelussa yhteensä hurjat 40 torjuntaa, kun taas virkaveli Kilpeläinen torjui toisessa päässä vain 13 kertaa. Laukaukset menivätkin kuopiolaisille murskalukemin, sillä KalPa laukoi ottelussa 77 kertaa kotijoukkueen 26 vastaan.