Sveitsi tiputti Saksan - Ensi vuonna mukana Valko-Venäjä

MAAJOUKKUE / Raportti
Sveitsi voitti suoraan kahdessa ottelussa.
Sveitsi voitti karsintasarjan suoraan voitoin 2-0. Sveitsiläiset olivat kummassakin ottelussa etevämpiä lukemin 5-2, vaikka Saksa pyristeli pitkään mukana toisessa ottelusarjan ottelussa.

Saksan kohtaloksi jäi tippua ylimmästä nuorten MM-turnauksesta. Ensi vuonna se pelaa nuorten MM-turnauksen IA-Divisioonassa yhdessä Itävallan, Latvian, Italian, Norjan ja ensi vuodeksi IA-Divisioonaan nousseen Kazakstanin kanssa.

Ensi vuodeksi nuorten MM-kisojen korkeimmalle tasolle nousee Valko-Venäjä, joka voitti Italian Asiagossa pelatun IA-Divisioonan joulukuussa. Valko-Venäjä voitti turnauksen jokaisen ottelun varsinaisella peliajalla, eikä jättänyt muille mahdollisuuksia.

Ottelusarjan ensimmäisen ottelun Sveitsi voitti lukemin 5-2. Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja sen ainoasta maalista vastasi sveitsiläisistä Kevin Fiala.

Toisessa erässä Sveitsi kuitenkin ratkaisi ottelun ja tilanne päätöserään lähdettäessä oli jo 4-1. Sveitsin maaleista vastasivat Noah Rod, Luca Fazzini ja Luca Hitchier. Saksan ainokaisen viimeisteli Parker Tuomie.

Ottelusarjan toisessa ottelussa Saksa pysyi pidempään mukana. Ensimmäisessä erässä Tuomie vei Saksan 1-0-johtoon ylivoimalla, mutta Jason Fuchsin ja Denis Malginin maaleille Sveitsi oli kuitenkin kääntänyt ottelun edukseen ennen ensimmäistä eräsummeria.

Toisessa erässä Sveitsi siirtyi jo 3-1-johtoon, mutta Saksa punnersi itsensä vielä maalin päähän ylivoimalla vajaa kaksi minuuttia ennen toista eräsummeria. Maalintekijänä toimi Andreas Eder.

Päätöserässä Sveitsi kuitenkin osoitti paremmuutensa, eikä Saksa onnistunut hyödyntämään erän alun paikkojaan. Lopulta ottelu päättyi Sveitsin 5-2-voittoon.