Ruotsi ja Venäjä taistelevat finaalipaikasta

MAAJOUKKUE / Ennakko
William Nylander on ollut joukkueen parhaimmistoa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat jatkuvat, kun Venäjä ja Ruotsi kohtaavat Torontossa. Eteneekö Ruotsi jo neljännen kerran peräkkäin finaaleihin vai pystyykö Venäjä yllättämään keltapaidat?

B-lohkossa pelannut Venäjä jäi lohkossaan kolmanneksi. Joukkueella oli alkulohkossa hieman vaikeuksia. Tanskan se kaatoi vasta voittolaukauskilpailussa ja hävisi sekä Ruotsille että Tšekille. Ainoa kolmen pisteen voitto tuli Sveitsiä vastaan. Puolivälierässä Venäjä yllätti turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Yhdysvallat.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen turnauksessa päättyi Ruotsin 3-2-voittoon. Alkulohkon ottelu oli tasainen, mutta lopulta Ruotsi käänsi ottelun itselleen tehokkaan ylivoimansa ansiosta.

Ruotsi loistaa jokaisella osa-alueella

Ruotsi on ollut todella vakuuttava turnauksessa. Joukkue voitti kaikki neljä alkulohkon otteluaan maalierolla 18-6. Puolivälierässä se kukisti Suomen 6-3.

Ruotsin ylivoima on ollut turnauksessa murhaavan tehokasta. Se on päässyt 24 kertaa yrittämään ylivoimalla ja onnistunut 12 kertaa maalinteossa. Ylivoimaprosentti on siis huikea 50. Myös alivoima on ollut todella vakuuttavaa. Joukkue ei ole päästänyt maaliakaan alivoimalla.

Ruotsi on myllyttänyt hyökkäyspeliään useamman ketjun voimin. Joukkueessa on myös hyökkäyspään taitojen lisäksi hyviä pelaajia puolustusrooleihin.

Joukkueen kakkoskentällinen on ollut koko turnauksen ajan todella tehokas. Keskushyökkääjä Oskar Lindblom ja laitahyökkääjä William Nylander ovat molemmat tehneet turnauksessa yhdeksän tehopistettä. Ketjua säestää toisella laidalla Axel Holmström, joka on kerännyt kuusi tehopistettä.

Ennen turnausta Ruotsin heikkoudeksi nostettiin maalivahdit. Maalivahtitilanteen ei pitäisi enää huolestuttaa, sillä Linus Söderström on pelannut kaikki viisi ottelua torjuntaprosentin ollessa yli 93.

Venäjän täytyy saada alivoima kuntoon

Venäjän ensimmäinen hyökkäysvitja Ivan Barbašev - Pavel Buchnevich - Vyacheslav Leshchenko on ollut joukkueen tehokkain. Jokainen heistä on nakuttanut turnauksessa viisi tehopistettä. Myös joukkueen alemmat ketjut ovat onnistuneet, mutta syvyyttä hyökkäyspäässä tarvitaan vielä lisää.

Venäjän alivoimapelaaminen ei ole toiminut kovinkaan hyvin turnauksessa. Joukkueessa varmasti tiedostetaankin se, että turhia jäähyjä turnauksen parasta ylivoimaa pelaavaa joukkuetta vastaan ei parane ottaa.

Ylivoimapelaaminen on kuitenkin Venäjän joukkueessa toiminut hyvin. Tiukat ottelut monesti ratkotaan erikoistilannepelaamisessa. Jos Venäjä saa alivoimansa toimimaan, on sillä hyvät mahdollisuudet kaataa Ruotsi.

Ottelun alku on ratkaiseva. Jos Venäjä pysyy poissa jäähypenkiltä ja saa omaa hyökkäyspelaamistaan käyntiin, on sillä hyvät mahdollisuudet voittoon. Jos taas Ruotsi saa oman myllynsä heti alusta toimimaan ja pakottaa aktiivisella hyökkäyspelaamisella vastustajan jäähyihin, on Venäjä vaikeuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle