Kovat panokset

MESTIS / Ennakko
Näin olympiahuuman aikana ei kotimaisestakaan kiekkokaukalosta panosta puutu, kun Forssan Palloseura kohtaa lauantaina TuTon. Playoff-viiva on hyvistä otteista huolimatta karannut FPS:lta jo neljän pisteen päähän ja lauantaina pisteet olisivat elintärkeät, sillä ottelukierrokset loppuvat kohta kesken. TuTo taistelee kynsin hampain kotiedusta kolmen muun joukkueen kanssa, eikä heilläkään ole varaa hävitä lauantaina.

Vieraat saivat viiden ottelun tappioputkensa katkaistua torstaina, kun se survoi Salamat jään pintaan kotijäällään lukemin 6-1. Ennen tätä otteet eivät kuitenkaan vakuuttaneet ketään, ja mm. FPS kävi viemässä pisteet Turusta. Turussa forssalaiset olivat selkeästi parempia lukemin 5-2, kun tahtipuikon heiluttajina toimivat FPS:n turkulaiset Markus Leppänen ja Tuomas Suominen. Kaikki keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella ovat menneet vierasjoukkueen nimiin. FPS on hakenut selvät voitot Turusta ja TuTo on vienyt niukat voitot Forssasta.

Kotijoukkueelle kyse on pakkovoitosta, sillä Kiekko-Vantaa pelaa kovassa lennossa ja FPs:n pitäisi korjata kotiotteluistaan pisteet kotiin. Palloseuralla on vielä jäljellä seitsemän ottelua, joista neljä kotijäällä. Forssalaisten urakkaa kuitenkin helpottaa se, että se ei enä joudu kohtaamaan Sporta tai Jukureita jäljellä olevissa otteluissaan, joten myös vierasotteluistakin pisteitä on realistista odottaa.

TuTon ottelut päävastustajiaan vastaan alkavat olla ohi, kun jäljellä olevissa otteluissa ainoastaan Jokipojat taistelee samoista sijoista kuin turkulaiset. Kotiedusta taistelevien joukkueiden suma on tiivis, sillä Hokki, Jokipojat, TuTo ja Salamat ovat vain kolmen pisteen sisällä ja pistemenetyksiin ei juuri ole varaa, mikäli TuTo haluaa tässä junassa pysyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle