Kuntokäyräpelikuvat kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura palaa kahden viikon tauoltaan isännöimään TuToa, jolla on tauon jälkeen takana jo yksi voitollinen ottelu KooKoota vastaan. Torstaina FPS:lla on tarkoituksena katkaista kolmen ottelun tappioputkensa, kun taas TuTo pyrkii jatkamaan neljän ottelun voittoputkeaan. Vieraiden huolena ovat kuitenkin kinkkiset kolmannet erät.

FPS aloitti kauden pirteästi ja sai kerrytettyä pisteitä pussiinsa tasaiseen tahtiin, mutta mitä lähemmäs taukoa edettiin, sitä heikommin joukkue pelasi. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta joukkue on voittanut vain yhden, joten esitysten on parannuttava tauolta tultaessa.

Forssalaiset ovat pyrkineet tauon aikana vahvistamaan miehistöään, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin. Ennen taukoa seura pyrki vahvistamaan puolustustaan, mutta kuviosta ei tullut valmista ja FPS jatkaa totutulla miehistöllä. Tauon aikana FPS:lla oli neljä maalivahtia riveissään, kun TPS:n Juho Santanen on harjoitellut viikon viherpaitojen riveissä.

- On tuossa tauolla ollut nyt aikamoinen trafiikki tolppien välissä, kun neljä kaveria on ollut mukana. Santanen on vaikuttanut ihan lupaavalta ja periaatteessahan me tarvittaisiin kilpailua Kurikalle, mutta en tiedä mihin suuntaan homma kääntyy. Eiköhän se kuitenkin aika pian nähdä, FPS:n kakkosvalmentaja Pasi Vuorela mietiskeli.

Torstaiseen koitokseen FPS lähtee ehjänä, kun ainoastaan pitkäaikaispotilas Asko Rantanen on rivistä sivussa. Rantanenkin on aloittanut jo jääharjoittelun, mutta pelikunnossa mies ei kuitenkaan vielä muutamaan viikkoon ole.

Turussa murheena kolmannet erät

TuTon kolmannet erät ovat osoittautuneet joukkueen akilleen kantapääksi. Vaikka joukkue dominoi kahta ensimmäistä erää, niin vastustajan tasosta riippumatta kolmannessa erässä taso herpaantuu ja viimeisessä erässä jänskätään kestääkö TuTon maalivahti ja sitäkautta TuTon johto. Voittoja on tullut koska tällä kaudella TuTo panosti maalivahtiin ja hankki rutinoituneen liigamaalivahti Juha Kuokkasen tilkitsemään maaliaan. Mitään poppakonstia TuTossa ei ole keksitty miten kolmansien erien tasontippumista voisi estää. Valmennusjohto pitää syynä kokemuksen puutetta.

- Siihen tepsii ainoastaan kokemus. Siellä on kuitenkin kuusi alle 23-vuotiasta kaveria ja me nyt kartutetaan sitä kokemusta. Viime vuonna me hölmöiltiin näitä pelejä ja pisteitä, mutta nyt ei hölmöilty. Näitä asioita käydään välillä nätimmin ja välillä vähän vittumaisemmin lävitse. Se ei ole aina herkkua, kun tiettyjä asioita käydään läpi. Toiset kestää paremmin ja toiset huonommin. Tuonne ei pitäisi mennä kuitenkaan opettelemaan, vaan se pitäisi tiedostaa jo, kun sä pelaat A- tai B-junnuissa, että mitkä on ne hetket kun pitää pelata nöyrää jääkiekkoa eikä fuskata, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen arvioi.

Lehkonen ei halua dramatisoida otteen herpaantumista. Vaikka monen maalin johtoja on hukattu, niin yhtään pistettä ei ole menetty sen takia. Ainakaan vielä.

- Tosiasia on kuitenkin, että jatkoimme tauon jälkeen siitä, mihin ennen sitä jäimme. Voittojen tiellä, Lehkonen kertoi.

TuTolta puuttuu varmuudelle polvileikkauksesta toipuva Vikki Tammelin. Teppo Tuomasen pelaaminen on epävarmaa. Tuomanen sai mailasta nenäänsä tiistaisen ottelun viime hetkillä.

FPS on vastustajana ollut TuTolle sarjasijoituksista huolimatta aina yllättävän hankala pähkinä purtavaksi - erityisesti Forssassa. Siksipä ei kannata luottaaa, että TuTon voitto olisi niin selvä kuin sarjataulukon mukaan voisi kuvitella.

Kauden alussa samat joukkueet kohtasivat Forssassa ja silloin merkille pantavaa oli, että vieraat joutuivat pelaamaan käytännössä kahdella kentällisellä, sillä ainoastaan Tero Forsellin ja Tobias Kauppisen kentät pystyivät pelaamaan kotijoukkueen kanssa tasapäin. Paljon on kuitenkin vettä seissyt Aurajoessa sen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle