Venyvätkö putket?

MESTIS / Ennakko
Hermes jahtaa lauantaina neljättä peräkkäistä voittoaan selvänä ennakkosuosikkina. Kotivoitto merkitsisi samalla eilen Vaasassa huhkineelle KooKoolle tappioputken venymistä niinikään neljään otteluun.

Hermes on tehnyt komean suunnanmuutoksen, sillä neljän tappion jälkeen joukkue on voittanut kolme viimeistä peliään. Torstaina se näytti jo matkaosaamistaankin kukistamalla Jokipojat vieraissa, vaikka peli loppua kohti vähän hanskasta katosikin. Mikko Vannisen palattua kokoonpanoon joukkueella ei ole loukkaantumishuolia.

Uutena pelaajana kokkolalaisyleisölle esiintyy 24-vuotias jenkkipakki Jeff Mason, jonka Mestis-debyytti sujui erinomaisesti. Muun muassa Pelicansissa viime kaudella käväisseen Peter Zingonin seurakaverina Providencen Collegessa pelannut puolustaja tykitti heti avausottelussaan Joensuussa maalin ja sai runsaasti vastuuta valmentaja Pasi Arvoselta.

Puolustus vaikuttaakin alkukauden perusteella Hermeksen vaarallisemmalta aseelta. Takalinjojen kokeneet johtotähdet, Ismo Sirén (2+5), Aapo Aro (1+4) ja Sami Nummi (2+1) ovat olleet kuumia. Hyökkääjistä tehokkain on ollut sarjan konkaritähti Jani Uski (2+4), joka on saanut mukavasti tukea muun muassa oman osuutensa tasakentällisin voittaneilta Jukka-Pekka Koistiselta ja Jouni Kuloselta.

Kokkolalaisten maalilla jatkanee vahvasti kautensa aloittanut savolaiskasvatti Eero Kilpeläinen, joka on torjunut yhtä erää lukuun ottamatta täydet peliminuutit lähes 93% varmuudella. Hyvää maalivahtipeliä onkin tarvittu, sillä Hermes on hävinnyt laukausten määrän lähes kaikissa peleissään.

Mansikka kaipaa terävyyttä

KooKoo on paininut maalinteon vaikeuden kanssa tälläkin kaudella. Tehtyjen maalien luettelo (2-0-3-1-1-1-1) kertoo karua kieltä siitä, miksei pisteitä ole plakkarissa kolmea enempää kohtalaisen hyvistä esityksistä huolimatta. Maalipaikkoja joukkue on kyllä onnistunut juonimaan, mutta niiden hyödyntäminen on ollut alle kaiken arvostelun – etenkin ylivoimalla.

Pakkopeliä saatiin harjoitella ja harjoittaa tehottomasti Vaasassakin. KooKoo onnistui tekemään vasta lopussa lohdutusmaalin tasakentällisin, vaikka Sport otti ottelussa kahdeksan kaksiminuuttista ja vaasalaisveskari Sami Heinoselle kertyi yli neljäkymmentä torjuntaa. Ensi viikolla alkavaa kotiotteluiden putkea ajatellen onnistumisia olisi hyvä saada alle jo Kokkolassa, vaikkei pisteille sitten venyttäisikään.

– Tämän vuoden Hermeksestä ei ole vielä hirveästi kokemusta. Painetta tulee kuitenkin varmasti koko ajan entiseen malliin, joten meidän on pystyttävä pelaamaan terävästi heti alusta alkaen, Reijo Mansikka suunnittelee.

KooKoon maalilla pelannee vakuuttavasti kauden aloittanut Esa-Tapio Palmu, joka oli perjantaina huilivuorossa. Kenttäpelaajista sivussa ovat vain puolustajat Jussi Onnela (kylki) sekä Suomi-sarjaan lainattu Jani Haapalainen, joten joukkue pääsee mittaamaan Hermeksen lähes parhaalla kokoonpanollaan.

Materiaaliltaan joukkueet ovat melko samantasoiset. Viimeaikojen hyvät otteet sekä kotietu kallistavat kuitenkin vaa’an selvästi Hermekselle. Kokkola on ollut perinteisesti vaikea paikka pelata pitkämatkalaisille. Viime kaudella kotivoitot kirjattiin lukemin 4-0 ja 5-1, toissa kaudella pisteet jaettiin 4-1- ja 1-3-tuloksin.

» Lähetä palautetta toimitukselle