Matkaako Hermes pyörremyrskyn silmään?

MESTIS / Ennakko
Neljä edellistä kotipeliään selvästi voittaneen KooKoon odotetaan jatkavan vahvoja esityksiään torstaina. Tärkeitä pelaajia sairastuvalta kokoonpanoonsa saavalla Hermeksellä lienee kuitenkin sana jos toinenkin sanottavanaan.

Hermes reissaa tällä kertaa Pohjois-Kymenlaaksoon poikkeuksellisen selvänä altavastaajana. Yskähdellen kautensa aloittanut KooKoo on nimittäin ollut viime kierroksilla kerrassaan hurjassa vedossa. Voittoputki alkoi vajaa kuukausi sitten, juuri Kokkolasta, ja kuudesta viime pelistään KooKoo on voittanut viisi maalierolla 31-14.

– Ei meidän pelisysteemi ole muuttunut, mutta näkyyhän se tietysti kun onnistumisia on saatu alle. Tiiviistä viisikkopelaamisesta kaikki kuitenkin lähtee, sen avulla maalipaikatkin luodaan, KooKoo-luotsi Reijo Mansikka muistuttaa.

Viimeksi kouvolalaisten hampaisiin joutui Salamat – joka ennen ottelua oli päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Neljä tehopistettä keränneen Mikko Liukkosen johdolla KooKoo iski kirkkonummelaisten verkkoon peräti kahdeksan osumaa.

Voitokkaaseen kokoonpanoon ei Mansikan mukaan ole ainakaan suurempia muutoksia luvassa. Lainahyökkääjä Ilpo Salmivirran jatkaminen Kouvolassa tosin ratkeaa vasta keskiviikkona. Toinen Tappara-peluri, puolustaja Jussi Halme, sen sijaan pelaa näillä näkymin oranssipaidoissa ainakin joulutaukoon asti. Sairastuvalla on vain Mikko Tarkiainen. Jani Haapalainen, Jesse Lustberg ja Antti sekä Heikki Silvennoinen hakevat yhä peliaikaa Suomi-sarjasta.

”Eero ei lähde Poriin”

Viime päivät ovat olleet jännittävää aikaa ainakin Hermes-faneille, kun Ässät ilmoitti nostavansa kokkolalaisten tuen ja turvan, maalivahtilupaus Eero Kilpeläisen, luukkuvahdikseen. Kädenvääntö Hermeksen alkukauden tähdestä kääntyi kuitenkin Mestis-seuran eduksi, joten Kilpeläinen torjunee maalilla KooKootakin vastaan.

– Spekulaatio Kilpeläisen tilanteesta ei ole vaikuttanut meihin mitenkään. Ei ole oikein voinut sitä miettiä, kun kukaan ei ollut meihin yhteydessä. Meillä on sellainen sopimus Eeron kanssa, että hän ei ihan heti Poriin lähde vaikka vähän pikkuvaivoja sielläpäin olisikin, Hermeksen valmentaja Pasi Arvonen kommentoi tilannetta.

Ailahdelleesti alkukauden pelanneen Hermeksen pelaajatilanne näyttää muutenkin aiempaa valoisammalta. Sairastuvalla ovat enää tähtihyökkääjä Jani Uski sekä solisluun murtuman vuoksi joulutaukoon asti sivussa oleva puolustaja Mikko Jortikka. Sen sijaan Jukureita vastaan puolikuntoisina pelanneet avainhyökkääjät Jouni Kulonen, Mikko Vanninen sekä kokonaan huilannut Jukka-Pekka Koistinen ovat olleet mukana harjoituksissa ja lienevät kokoonpanossa Kouvolassa.

uutinen

Jäminki loppukauden Kokkolassa
[lue lisää]

Hyökkääjien poissaolo on näkynyt väistämättä Hermeksen pelissä. Vain sarjajumbo Haukat on tehnyt kokkolalaisia vähemmän maaleja. Lisää tulivoimaa joukkue toivoo saavansa mukaan viime viikolla liittyneestä Tommi Jämingistä.

Turha muistella vanhoja

Vieraspelit ovat olleet myrkkyä Hermekselle jo useamman kauden ajan. Tällä kaudella joukkue on hakenut pisteet kahdesta matkaottelusta; kuukausi sitten Joensuusta ja parisen viikkoa takaperin Forssasta. Kouvolan iso kaukalo ei Arvosta pelota.

– On ainakin viime vuosina sopinut ihan ookoo. Vastassa on luistelupitoinen joukkue, joten lähdemme peliin samalla tavalla kuin Forssassa.

Forssassa Hermes tosin päästi isännät avauserässä kahden maalin karkumatkalle, eikä joukkue ole kolmen viime kauden aikana yltänyt voittoon Kouvolassa kuin kertaalleen. Mansikka toppuuttelee kuitenkin isäntien asemaa ennakkosuosikkina.

– Nöyrin mielin pitää lähteä torstain peliin. Hermes on hyvin valmennettu joukkue ja pelaa perustasollaan hyvin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella siis jo kertaalleen. Mansikan mukaan KooKoo oli Kokkolassa isäntiään edellä lähinnä viimeistelyssä. Kokkolassa maalinteossa onnistuivat Aapo Lampinen, Reino Soijärvi, Ilkka Saarela ja Timo Nurmberg. Hermes-pelureista verkkoja onnistui heliuttamaan vain Matti Pesonen.

– 4-1 olivat kovat lukemat pelisuoritukseen nähden. Ottelu oli hyvin tasainen, mutta [Carl] Grahn pelasi huikean hyvin ja saimme onnistumisia erän loppuihin, kouvolalaiskoutsi muistelee.

Siinä missä nuori Kilpeläinen kantaa täyden vastuun Hermeksen maalivahtipelistä, on kouvolalaisilla käsissään toisenlainen pulma. Peluuttaako Kokkolassa onnistunutta Grahnia vaiko Salamoita vastaan voiton torjunutta Esa-Tapio Palmua? KooKoo-kasvatit muodostavat tällä hetkellä käsissään positiivinen ongelma tasavahvan kaksikon kanssa.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle