Kiekko-Vantaan vieraskiertue jatkuu Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Torstaina Joensuussa pelannut Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaiksi Kajaaniin, jossa se kohtaa vielä ilman voittoja olevan Hokin.

Avauspelissä kotonaan Hokki saalisti pisteen pelaamalla tasapelin Jukureita vastaan, mutta seuraavassa pelissä joukkue hävisi Vaasassa Sportille. Perjantaina joukkue isännöi Kiekko-Vantaata, joka on avannut kautensa kolmella voitolla. Joukkueet ovat runkosarjassa kohdanneet Kajaanissa kuusi kertaa, ja vain kerran Kiekko-Vantaa on lähtenyt kotimatkalle kaksi pistettä taskussaan.

- Pelasimme hyvän ottelun tiistaina Vaasassa ja meidän pitää pelata hyvin perjantainakin. Vantaa on vahva joukkue, joka puolustaa erittäin hyvin. Heitä vastaan ei ole tehty paljon maaleja. Heillä on hyvä sekoitus vanhempia ja nuorempia pelaajia, kertoi Hokki-luotsi Vladimir Kolek.

Hokin tehokkain ketju kahdessa ensimmäisessä pelissä on ollut kolmosvitja Markus Haverinen - Teemu Virtala - Niko Saarenpää. Saarenpää iski ensimmäisen Mestis-maalinsa heti ensimmäisessä pelissään, ja kahdesti osunut Haverinen on jo nyt tehnyt yhtä monta osumaa kuin koko viime kaudella yhteensä.

Maalivahti Tuomas Lohtander on aloittanut kautensa hyvin. Päävalmentaja Kolek on tyytyväinen miehen esittämiin otteisiin sekä Jukureita että Sportia vastaan. Lohtander jatkanee maalilla myös Kiekko-Vantaata vastaan. Try out -maalivahti Scott Easton-Meyer on Kajaanissa lokakuun alkuun asti ja saa Kolekin mukaan pelata myös Mestis-ottelun, mutta on epätodennäköistä, että hän perjantai-iltana maalin suulle luistelee.

Hokki ei pääse otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä ottelusta ovat sivussa Antti Halonen, Juha-Pekka Ketola ja Juho-Tuomas Appel.

Jatkuuko voittoputki?

Kiekko-Vantaa jatkoi voittojen tiellä kaatamalla torstaina vieraissa Jokipojat. Joensuusta suoraan Kajaaniin matkannut joukkue lähtee otteluun hyvillä mielin.

- Nyt on huomattavasti helpompi lähteä Kajaaniin verrattuna siihen, jos olisimme hävinneet tämän pelin. Energiataso on ihan erilainen, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Petteri Hirvonen Jokipojat-pelin jälkeen.

- En ole koskaan nähnyt Hokkia pelaamassa, joten vaikea sanoa joukkueesta mitään. Olen kyllä kuullut, että siellä on hyvin liikkuva joukkue. Pitänee koettaa vielä tänä iltana selvitellä jotain, jatkoi Hirvonen.

Alkukauden peleissä joukkueen ongelmana on ollut huono syöttöpeli. Jokipoikia vastaan syöttöpeli oli jo kohtuullista, minkä ansiosta kiekkoa pystyttiin pitämään hallussa. Tämän lisäksi huomionarvoinen seikka on maalintekovastuun jakaantuminen muillekin kuin Jussi-Mikko Makkoselle. Torstaina joukkueen kapteeni Petteri Linnonmaa osui kahdesti.

Miesvajausta poteva Kiekko-Vantaa pelasi Joensuussa kolmella ketjulla, ja samalla kokoonpanolla joukkue lähtee myös Hokki-kamppailuun. Myöskään maalin suulle ei tule muutosta, sillä Mikael Vuorio jatkaa veräjänvartijana.

» Lähetä palautetta toimitukselle