Jukuri vai Jukurit?

MESTIS / Ennakko
Samuel Jukuri on paljon vartijana perjantain huippukohtaamisessa.
Jokipojat ja Jukurit paketoivat kummankin osalta komean syksyn kärkikohtaamisen merkeissä. Vastikään jatkosopimuksen sorvannut maalivahti Samuel Jukuri on toistaiseksi torjunut ärjypaidassa pelkkiä voittoja, mutta nyt haaste on kovin mahdollinen: kolmentoista perättäisen voiton Jukurit.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Runkosarjan toinen ottelu päättyi Mehtimäellä mikkeliläisten rutiininomaiseen 4−2-vierasvoittoon. Siihen voittoon päättyikin 16 ottelun mittainen voittoputki Jokipojista, sillä lokakuun puolessavälissä ärjypaidat kävivät nipistämässä kaksi pinnaa Kalevankankaalta.

Jokipojat lähtee joulutauolle sijalta kolme, kävi miten kävi. Viikko alkoi joensuulaisittain makeasti, sillä Kokkolasta irtosi täysi pistepotti 4−1-voitolla. 

− Haastajan ominaisuudessa ollaan. Kaksi aiempaa kohtaamista ovat olleet tiukkoja, ja tuskinpa se siitä mihinkään muuttuu. Nyt pääsemme matkaan jo melko hyvällä kokoonpanollakin, myös tuleville kausille kiinnitetty Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen sanoo verkkolehti Mehtimäkeläisessä

Joensuulaisten ylivoima on ollut harvoja murheenkryynejä kuluvalla kaudella, mutta Kokkolassa sekin alkoi luistaa. Ahkera laukominen tuotti onnistumisia, sillä kolme neljästä osumasta tuli viivakudeilla.

Alkukauden tahmeuksien jälkeen myös kotikentällä on alkanut kulkea. Viimeiset kolme kotiottelua joukkue on voittanut päästämättä maaliakaan.

Jukureilla taas kulkee − ja kovasti kulkeekin. Joukkue viilettää kolmentoista ottelun voittoputkessa, eikä heikoista hetkistä ole tietoakaan. Täysin pisteittä mikkeliläislauma jäi viimeksi noin kaksi kuukautta sitten.

Onnistujia mikkeliläisporukassa on laajalla rintamalla, ja ylivoimakin tuottaa vaarallisia paikkoja lähes poikkeuksetta.

Jukuri vai Jukurit?

Jokipoikien kokoonpanoon palaavat hyökkääjä Juuso Kaijomaa, puolustaja Joel Olkkonen ja hiljattain armeijasta kotiutunut Jesse Paukku. Sen sijaan Teemu Nissisen kausi on pahimmassa tapauksessa ohi, mutta Ossi Pellisen sormivamma osoittautui pienemmäksi. 

Jukureilta maalilla aloittaa Mika Norja, joka oli huilivuorossa lauantaina. Varmuudella sivussa on pikkuleijonien matkassa oleva Miro Mäkinen.

Katseet kohdistuvat vahvasti joensuulaisten maalille. Samuel Jukuri on torjunut syyskaudella yksitoista Mestis-ottelua, joista jokaisen Jokipojat on voittanut. Jukuri nollasi viimeksi Mehtimäellä KeuPan ja RoKin, ja edellinen kerta, kun Jukurin taa on tehty maali Joensuussa, on peräti lokakuulta.

Jommankumman voittoputki siis katkeaa, Jukurin tai Jukurien. Mikkeliläisjoukkue on eittämättä ehdoton ennakkosuosikki.

Seuraa Heitä

Teemu Väyrynen #55 |

Keskushyökkääjä

Bluesin A-nuorista kasvattiseuraansa lainattu hyökkääjä debytoi Mestiksessä keskiviikon vierasottelussa. Sai muutaman vaarallisen paikan, mutta verkot eivät vielä heiluneet. Kuinka vanhalla tutulla kotijäällä onnistuu?

Teemu Henritius #16 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Vahvasti kahteen suuntaan töitä tekevä keskushyökkääjä on äitynyt joulukuussa hurjaan pistevireeseen iskemällä viidessä ottelussa kahdeksan tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle