Tiivis joensuulaispuolustus todelliseen testiin

MESTIS / Ennakko
Kasimir Puruskaisen Jokipojat lähtee altavastaajana sarjakärkeä vastaan.
Perjantain kierroksella huilannut Jokipojat saa lauantaina vieraakseen Jukurit, jolle tarjottiin perjantaina tärkeä oppitunti. Joensuulaisjoukkueen maalilla nähdään tuttu veskari vuosien takaa.

Veskaripulaan apua Vaasasta

Jokipojille viime viikot ovat olleet hankalia sekä pelillisesti että kokoonpanon puolesta. Joukkue on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, minkä lisäksi loukkaantuneiden lista on kasvanut lähes järjettömiin mittasuhteisiin. SaPKo-kotiottelussa keskiviikkona joukkue menetti toisenkin maalivahtinsa, kun aiemmin loukkaantuneen Samuel Jukurin lisäksi Mikael Edelmann joutui kesken pelin sairaalahoitoon.

A-juniorivahti Juho Ratilainen paikkasi Edelmannia hienosti, mutta Jokipojat tyytyi hakemaan laina-apuja lauantaiksi. Sellainen löytyi Vaasasta, kun Jokipoikien paidasta muutaman vuoden takaa tuttu Timo Niemi auttaa vanhaa joukkuettaan lauantaina ja palaa jo sunnuntaiksi Sportin mukaan Kuopioon. 

Ei auta lähteä takki auki

Jukurit taas sai perjantaina oivan muistutuksen siitä, ettei Mestiksessä yhteenkään otteluun sovi lähteä leveillen. Piskuinen KeuPa HT nimittäin kävi nipistämässä Kalevankankaalta yhden sarjapisteen, kun suurin osa mikkeliläislaumasta jäi kauas perustasostaan ja -asenteestaan.

− Paljastui taas, että meillä oli kahden kerroksen väkeä, puhahti päävalmentaja Antti Pennanen KeuPa-ottelun jälkeen.

− Meillä ei ihan kaikki ollut valmiita siihen kamppailupeliin. Touhuttiin kentällä kaiken näköistä, mutta ei siinä aina tolkkua ollut, hän harmitteli.

Jokipojat haastanut hienosti

Joukkueet kohtasivat viimeksi joulun alla, jolloin Jukurit oli Teemu Suhosen osuman verran parempi Mehtimäellä. Myös aiemman Mehtimäen-kohtaamisen vei Jukurit, mutta Kalevankankaalla Jokipojat oli pitkästä aikaa mikkeliläisiä parempi. Voitot ovat mikkeliläisille siis yhteensä 2−1.

Etenkin joulukuun ottelussa Jokipojat oli terävällä pelipäällä, vaikka tuolloinkin loukkaantumiset kiusasivat pahasti.

− Väärä joukkue voitti mielestäni viimeksi. Me olimme siinä ottelussa parempi, Jokipoikien päävalmentaja Ari Turbo" Aaltonen uskoo verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Seuraa Heitä

Juuso Akkanen #4 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja toipui pelikuntoon ja palasi kaukaloihin hienosti. Uurasti SaPKoa vastaan isot minuutit ja johti Esa Lehikoisen ohella tiivistä puolustuspäätä.

Niko Laakkonen #23 |

Laitahyökkääjä

Laakkonen oli vaisun KeuPa-ottelun harvoja valopilkkuja. Sai myös päävalmentaja Pennasen kehut. Asennetta tarvitaan myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle