Jukurit hakee revanssia Jokipojista

MESTIS / Ennakko
Ailahtelevan alkukauden pelannut Jokipojat saapuu Kalevankankaalle haastamaan kärkijoukkue Jukureita. Haastajan asemasta voidaan olla montaa mieltä, sillä Jokipojat on edellisissä joukkueiden kohtaamisissa ollut niskan päällä.

Tiistai-illan ainoasta Mestisottelusta ei jännitystä puutu. Jukurit yrittää tukevoittaa asemaansa sarjan piikkipaikalla jatkamalla vahvoja kotiesityksiään. Jukureille ei vielä kotitappioita ole tällä kaudella tullut ja mikäli putki tiistaina jatkuu, niin pahimpiin kilpailijoihin alkaa tulla jo kohtuullista hajurakoa sarjataulukossa. Kotijoukkueen huolena on kuitenkin edelleen rosteria kaventavat loukkaantumiset. Toisaalta mikkeliläisten leveästä materiaalista löytyy ratkaisijoita tarvittaessa leveältä rintamalta, kuten lauantainen FPS -peli osoitti.

Jokipojat hakee ryhtiä vieraspeleihinsä. Taskussa on vasta yksi voitto vieraista, kun KooKoo kaatui sarjan avauskierroksella jatkoaikamaalin turvin. Jokipojat on kuitenkin juuri Jukureita vastaan menestynyt, kun tarkastellaan viimeisimpiä kohtaamisia. Lokakuun alussa joukkue pölläytti Mehtimäellä Jukurit vahvan avauserän ansiosta ja viime kevään viimeisessä runkosarjan kohtaamisessa joukkue yllätti Jukurit myös Kalevankankaalla. Myös alkusyksyn harjoituspelit joukkueiden välillä olivat tasaisia.

Säilyykö Jukurien kotitaika?

Vakuuttavasti kuudella tappiottomalla ottelulla kauden avannut Jukurit koki ensimmäisen tappion juuri Jokipoikia vastaan. Jukurit on kuitenkin kotihallissaan pelannut tälläkin kaudella vakuuttavasti ja lähtee jälleen suosikkina kotiareenan mittelöön. Jukurileirissä kuitenkin tiedetään Jokipoikien vaarallisuus.

- Jokipojat on ollut meille hankala vastustaja. Hävittiin viimeksi Joensuussa, kuten myös edellinen kotipeli heitä vastaan viime kaudella. Meidän pitää terävöittää nyt peliämme, tuumaili Jukurien päävalmentaja Risto Dufva.

Jukurien alkukausi on ollut vähintäänkin odotuksien mukainen. Joukkueen vahvuus piilee jälleen kerran pelaajamateriaalin laajuudessa. Alkukaudesta Petri Lehtosen johtama ykkösnyrkki oli joukkueen tehokkain yhdistelmä, mutta viime peleissä tehoista ovat vastanneet muut ketjut. Edellisessä ottelussa FPS:aa vastaan Mikko Kankaanperän johtama nelosketju oli vahvassa vireessä. Laidoilla viilettivät tehokkaina Tero Kettunen ja Harri Suutarinen.

Parasta iskukykyä mikkeliläisryhmässä ovat kuitenkin syöneet lukuisat loukkaantumiset, joista on ollut harmia joukkueelle koko alkukauden ajan. Tilanne on kuitenkin helpottamassa, kun Jukurit saa illan peliin jalkeille lauantaina kuumeen vuoksi sivussa olleet Jaakko Suomalaisen, Kaj Lindströmin ja Samuli Piiroisen.

Jukurien alkukauden selkäranka, Jaakko Suomalainen on siis tervehtymässä ja pelannee tiistaina. Suomalaiselta odotetaankin mikkeliläisleirissä jälleen varmoja otteita, sillä Jaska on onnistunut alkukaudella erityisesti kotihallissaan. Saldona hänen pelaamistaan kuudesta kotiottelusta on kuusi voittoa, joista kolme nollapeliä. Päästettyjä maaleja on kertynyt ainoastaan viisi.

Jokipojat hakee jälleen taistelevaa ilmettä

Myös Jokipojat aloitti sarjan positiivisissa merkeissä, kun kuudesta ensimmäisestä pelistä kertyi neljä voittoa. Sen jälkeen kuudesta viimeisimmästä pelistä voittoja kuitenkin kertyi tilille vain kaksi. Jokipojat kaatoi eilen kotihallissaan nuoret leijonat niukasti maalin erolla, mutta edellisestä vierasvoitosta on siis vierähtänyt jo puolitoista kuukautta. Eilinen voitto oli kuitenkin joukkueelle tärkeä itseluottamuksen palautus lauantaisen nöyryyttävään kotitappioon päättyneen Hokki -pelin jälkeen.

- Ehkä tää voitto nyt antaa vähän itseluottamusta. Paljon pitää kyllä petrata huomenna Mikkelissä. Laukaisukarttaa kun katsoo, niin meillä oli aika monta rastia maalin edessä tehtyihin maaleihin nähden, mietistkeli Jokipoikien päävalmentaja Kari Rauhanen maanantai-iltana.

Jokipojat oli Jukureille lähes suupala kahden kauden aikana, kun joukkueet ovat Mestistä yhtä aikaa tahkonneet. Parissa viime pelissä asetelma on kuitenkin kääntynyt ja Jokipojat on korjannut täydet pinnat.

– Meillä on kyllä hyvät muistot Jukureista, heillä taas ehkä pahat muistot meistä. Jos se vaikka jotain siellä psyykkisellä puolella tekis. Jukureita vastaan ollaan aina saatu taisteleva ilme. Ollaan hypätty vaikka leegot edessä kiekon eteen, Rauhanen muisteli positiivisin mielin.

Jokipojat lähtee illan kohtaamiseen parhaalla kokoonpanollaan. Poissa on ainoastaan pitkäaikaispotilas Tomi Pakarinen. Joukkueen kokoonpano on muutenkin säilynyt suhteellisen muuttumattomana viime pelissä. Paperilla kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta joukkueen suorittamisessa on silti huomauttamista. Joukkueen otteet ovat ailahdelleet jo yksittäisen pelinkin sisällä todella paljon viime aikoina. Lisäksi muutamien nimimiesten alisuorittaminen on ollut silmiinpistävää. Topi Riutta ja Atte Valli ovat nimiä, joilta odotetaan vahvempaa panosta.

Jokipoikien tehoketjuna on koko alkukauden häärinyt Tapio Ahtosen johtama ykkösnyrkki. Ahtonen on joukkueen pörssikärki ja laidalla Sami Puruskainen on viimeistellyt jo peräti seitsemän osumaa. Mikkeliläiskatsojien huomiota herättävät varmasti kaksi entistä jukuripelaajaa, kun Jani Väänänen ja Perttu Ahvenainen luistelevat jälleen Kalevankankaan jäälle. Väänänen olikin kolmella tehopisteellään tärkeässä roolissa Jokipoikien voittaessa Jukurit edellisessä kohtaamisessa.

Jukurit lähtee ennakkosuosikkina otteluun, mutta Jokipoikien vaarallisuus on varmasti mikkeliläisillä mielessä. Jokipojat rimpuilee materiaaliltaan vahvempaansa vastaan ja paljon on vierasjoukkueen esitys siitä kiinni, että miten herkästi jalka Kalevankankaalla liikkuu. Mikäli maanantai-illan peli vielä painaa joensuulaisilla, niin edessä voi olla synkkä ilta.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle