TuTo uhkaamaan Jukurien voittoputkea

MESTIS / Ennakko
Lokakuussa jo seitsemän ottelun mittaiseksi voittoputkensa venyttänyt Jukurit saa vieraita Turusta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen kupittaalla ei jättänyt sijaa jossitteluille, kun mikkeliläiset takoivat puhtaat 0-5 –lukemat taululle.

Varsin selvästä ennakkoasetelmasta huolimatta viime kauden kohtaamiset ovat varmasti vielä joukkueilla muistissa. Molempien voittaessa kertaalleen, päädyttiin myös kahdesti 1-1 tasapeliin. Mikäli Jukurien vire ei ole aivan parhaimmillaan, saattaa yllätys olla mahdollinen. Siihen uskoo myös Ismo Lehkonen kommentissaan.

- Ne vei meitä viimeksi kuin litran mittaa. Hyvä kun löydettiin kotiin pelin jälkeen ja taidetaan olla vieläkin vähän sillä matkalla. Jos me kuitenkin käännettäisiin se asia siten, että osat vaihtuisivat.

TuTo:lla riittänyt ongelmia

TuTo:n syksy on sujunut kovin ailahtelevasti ja kokonaisuutena odotuksia heikommin. Tason heittelystä syksyn aikana kertoo se, että joukkueen pirteät esitykset saivat kokea mm. Sport ja Kiekko-Vantaa, mutta jo kahdesti joukkue on jäänyt nollille FPS:aa vastaan. Joukkue on viidestä viimeisestä ottelustaan kerännyt ainoastaan yhden voiton.

Erityisenä murheenkryyninä turkulaisten leiristä voidaan mainita ylivoimapelin toimivuus. Tehot erikoistilanteissa ovat olleet kadoksissa käytännössä koko syksyn ja siitä viimeisimpänä esityksenä viime perjantain ottelu forssalaisia vastaan.

- Pelin taso olisi ollut loistava, jos me oltaisiin nakuteltu ylivoimasta maaleja. Ylivoima oli aika tehotonta, kommentoi päävalmentaja Ismo Lehkonen suojattiensa esitystä.

Toisena merkittävänä huolena TuTo:ssa voidaan pitää jatkuvia loukkaantumisia. Varsinkin kokeneempien pelaajien poissaolot ovat näkyneet suorittamisessa, eikä nuoresta kaartista ole ollut vastuun kantajiksi. Tämän päivän pelistä ovat sivussa Jouni Saarinen (aivotärähdys), Timo Kinnunen (polvi), Atte Saunamäki (napatyrä), Tuomas Jalava (nivunen), sekä viimeisimpänä menetyksenä Markus Leppänen, joka loukkasi tiistain harjoituksissa polvensa.

Jukurit seilaa myötätuulessa

Jos TuTon tämän hetken tilannetta kuvaa purjeensa menettäneen purjelaivan ajelehtimisena, niin Jukurien konevoimainen valtamerialus halkoo aaltoja navakassa myötätuulessa. Jukurit selvitti kunnialla mm. viime viikon ennakolta vaikeat karikot, kun KalPa ja Sport saivat tylysti kokea mikkeliläisten nykykunnon. Jukurien seitsemän viimeistä peliä on ollut voitokkaita, ja maalisuhde niistä murskaava 30-9.

Myös Jukureilla on ollut murheita ylivoimapelin tehoissa. Tämä voidaan kuitenkin laskea vain tahraksi tilastoissa, sillä sen verran vakuuttavaa joukkueen esitys viime viikkoina on ollut. Lisäksi joukkue on lähes paranneltu reilun viikon takaisesta flunssa-aallosta ja viime hetkellä sairastunut Juha Silvander on ainoa sairaslistalla. Toipilaiden lisäksi vähemmälle peliajalle jäänyt nuorisokaarti haki lisää pelituntumaa tiistaina Hollantia vastaan, joten joukkue on hyvin valmistautunut turkulaisten kohtaamiseen.

Päävalmentaja Risto Dufva oli kaikesta huolimatta varovainen kommenteissaan Länsi-Savo –lehdessä.

- Meillä on ollut hyvä jakso, mutta se mitä on ollut ei auta tämän illan pelissä, vaan tärkeintä on se mitä meillä on, kun pelataan.

- Edelliset pelit, KalPa ja Sport, olivat kovia, mutta niihin oli helppo valmistautua. TuTo –peli on meille erilainen haaste, Dufva toteaa ja muistuttaa turkulaisten voittaneen vieraissa Kiekko-Vantaan ja Sportin.

» Lähetä palautetta toimitukselle