Tekeekö TuTo maalin?

MESTIS / Ennakko
TuTo ei ole tällä kaudella kyennyt tekemään vielä ainuttakaan maalia Jukurien verkkoon. Yksi illan seurantakohteista onkin, että kuinka kauan turkulaisten sarakkeessa nolla säilyy. Joukkueiden pelivireiset maalivahdit tulevat kuitenkin pitämään huolen, ettei maalijuhlia tulla perjantai-iltana Turussa näkemään.<br>

Joukkueiden tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin yksipuolisia esityksiä, sillä sen verran aneemisesti TuTo on Jukureita vastaan esiintynyt. Syyskuinen mittelö Kupittaalla oli vierailta vahva ottelu, jossa turkulaisten Ari Reunanen esti torjunnoillaan 0-5 –lukemia pahemman teurastuksen. Marraskuun alussa Kalevankankaalla loukkaantumisista kärsineen TuTon vaisuus lässäytti koko kamppailun ja Jukurit vei puolivaloilla pelaten pisteet lukemin 2-0.

TuTon kokoonpanossa liikehdintää

Kauden aiemmat esitykset Jukureita vastaan ovat varmasti poissa turkulaisten mielistä valmistauduttaessa syyskauden viimeiseen koitokseen. TuTo on saanut otteisiinsa uutta ryhtiä syksyn pimeinä viikkoina ja viimeisestä kymmenestä ottelusta on koitunut ainoastaan kaksi tappiota varsinaisella peliajalla. Ryhtiliike on näkynyt myös sarjataulukossa, sillä sijoitus on nyt tukevasti tasaisessa keskikastissa.

– Meillä on perjantaina suuri näytönpaikka, sillä Jukurit on voittanut meidät tämän kauden aikana jo kahdesti ja vieläpä nollilla. Nyt tavoitteenamme on revanssi Jukureista ja pääsy voitollisissa tunnelmissa joulutauolle, päävalmentaja Ismo Lehkonen kertoi.

Syksyn aikana loukkaantumiset ovat olleet TuTolle suuri murhe, eikä ehjällä ryhmällä päästä tähänkään koetukseen. Viime pelien maalikuningas kapteeni Tomi Laurila loukkasi sormensa Sport –ottelussa ja kokenut puolustaja Jouni Vento parantelee olkapäätään vielä pitkään. Lisäksi nuorten MM-leirille matkannut Jussi Makkonen on perjantaina poissa kokoonpanosta.

Sairastuvalta kuuluu myös turkulaisittain mieluisia uutisia, sillä joukkueen tehomiehiin kuuluvat hyökkääjät Tuomas Jalava ja Markku Vuorisalo ovat toipuneet pelikuntoon ja palaavat kokoonpanoon. Lisäksi aivotärähdyksestä toipunut puolustaja Jouni Saarinen palaa TuTon kokoonapanoon. Maalinsuulla TuTolla jatkaa Ässä-laina Tuomas Nissinen, jolla on nyt takanaan TuTossa kaksi voitokasta ottelua.

Joulun kynnykselle hilattu syyskauden päätöskierros on aiheuttanut keskustelua, mutta Turussa ollaan luottavaisia siihen, että yleisö löytää hallille myös jouluvalmistelujen keskeltä.

– Näin lähellä ennen joulua emme ennen ole pelanneet, mutta alkuviikon kiinnostuksen mukaan perjantaina Kupittaalle saadaan hyvä tunnelma. TuTon yleisömäärä on ollut erittäin myötäisessä nousussa ja perjantainakin Kupittaalla nähdään varmasti keskiarvoa 1117 katsojaa hipova luku, TuTon markkinointipäällikkö Ville Heinonen kertoi.

Jukurit Lipiäisen johdolla Turkuun

Lievässä yläkierteessä syyskauden pelannut Jukurit lähtee myös hakemaan illan kamppailusta jatkoa hyville esityksille. Vieraiden pisteputki on jopa kotijoukkuetta kovempi, sillä viimeisestä kymmenestä ottelusta Jukurit on hävinnyt vain yhden varsinaisella peliajalla. Tiukasti sarjan kärkikolmikossa majaileva Jukurit tarvitsisi kipeästi voittoa Turusta, jotta Hokki pysyisi tuntumalla, eikä KalPa karkaisi tavoittamattomiin. Kärkijoukkueiden pisteitä vertailtaessa eivät pelkästään kotikaukalon vahvat otteet riitä.

- Turku on aina paha paikka pelata. Viimeksi pelasimme siellä hyvin, mutta nyt TuTo on saanut joukkueensa parsittua ja siellä on uusia naamojakin vastassa, puntaroi valmentaja Pekka Lipiäinen perjantai-illan haastetta.

Jukurit lähtee Turkuun myös hieman muuttuneella kokoonpanolla. Keskushyökkääjä Mikko Hakkarainen on jalkavaivaisena sivussa ja Iivo Hokkanen on päävalmentaja Risto Dufvan ohella nuorten MM-leirillä ja sivussa illan kamppailusta. Apua kaventuneeseen sentteritilanteeseen kuitenkin tuli pikaisesti, kun Jukurit julkisti torstaina solmineensa sopimuksen alkukauden Salamoissa pelanneen Simo Romon kanssa. Romon pelaaminen Turussa oli vielä torstai-iltana epävarmaa.

Jukurien maalilla jatkaa koko alkukauden pelannut Mikko Strömberg. Huimaan vireeseen päässeen Strömbergin syrjäyttäminen tällä kaudella Jukurien tolppien välistä rupeaakin pian olemaan erittäin epätodennäköistä. Jukurien kamppaillessa tiukasti kärkisijoista saattaa arvoituksellisen pelikunnon omaavan Kai Tillasen peluuttaminen olla jo jonkunasteista uhkapeliä. Toisaalta Jukureilla ei ole maalivahtipelin kanssa hätää niin kauan kun Strömbergin vire jatkuu ja hän pysyy terveenä. Jukurien verkkoon ei ole tällä kaudella tehty yhdessäkään pelissä yli kolmea maalia.

Ottelu vaikuttaa ennakkoasetelmien mukaan hyvinkin tasaiselta. Molemmista päädyistä löytyy huipputorjuntoihin kykenevä maalivahti ja molempien joukkueiden pelaajakalusto on hyvässä iskussa. Turkulaisten vahvat viime aikojen otteet tuovat uskoa tällä kertaa tiukemmasta vastuksesta mikkeliläisiä vastaan. Voitolla TuTo säilyttäisi hyvät asemat pudotuspeliviivan yläpuolella. Jukurit taas tarvitsee kärkikamppailua silmälläpitäen kipeästi voittoa, mutta toisaalta joukkueen sijoitus kolmen joukossa vaikuttaa loppukauden kestävältä. Ilmassa voi myös viritä pientä joulunalustunnelmaa ja ottelun voittajaksi saattaakin yltää se joukkue, kumpi kykenee pitämään paremmin odottavan joululoman poissa mielestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle