Jukurit haastaa TuTon

MESTIS / Ennakko
Vaihtelevilla esityksillä kautensa aloittaneet TuTo ja Jukurit ottavat toisistaan mittaa tiistaina Kupittaalla. TuTon ryhmää vaivaa edelleen loukkaantumiset.

Viime torstaina vierasottelussa Forssassa kontannut TuTo lähtee Jukureita vastaan hakemaan taas Kiekko-Vantaa-ottelussa nähtyä taisteluilmettä.

- Perjantain harjoituksissa aisti miten henkisesti raskas FPS-tappio oli koko joukkueelle. Luulot olivat paljon suuremmat Forssan otteluun kuin mitä sitten kentällä tapahtui. Lauantaina meininki olikin sitten jo paljon vapautuneempaa ja keskityttiin harjoituksissa taas meidän omaan pelitapaan, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen kertoi.

TuTon kiusana ovat edelleen muutamien avainpelaajien loukkaantumiset. Joukkueen kapteeni Tero Forsell on vielä poissa ainakin tämän viikon otteluista, samoin kuin jo kauden avausottelussa lonkkansa loukannut Tomi Laurila. Puolustajista jalkapöytänsä murtanut Jussi Rantala on poissa kentiltä kolmesta kuuteen viikkoa. Harjoituskaudella polvensa loukannut Kai Syväsalmi on aloittanut jo harjoittelun joukkueen mukana ja on pelikunnossa lokakuun puolivälissä.

Loukkaantumiset ja viime aikojen esitykset ovat pakottaneet Lehkosen tekemään kentällisiin muutoksia. Ykkösketjun keskelle nousee Ville Luoma, joka saa laidoilleen Tuomas Jalavan ja Markku Vuorisalon. Kakkosketjussa Jussi Makkosen laidoilla painavat menemään Sami Vire ja Atte Saunamäki. Osa kokoonpanomuutoksista tähtää myös Jukureiden vahvan puolustuksen läpäisemiseen.

- Jukurit on pelannut jo pidempään peliä, jossa neljä tai viisi kaveria on koko ajan pelin alla, mutta kääntävät siitä sitten nopeasti peliä ja käyvät kahdella pelaajalla kiinni, Lehkonen valotti vastustajan pelitapaa.

- Jukurit-ottelu on meidän nuorille hyvä näyttöpaikka. Heidänkin pitäisi alkaa ratkomaan näitä otteluita numeraalisesti ja siirtyä matkustajan paikalta kuljettajaksi eikä vain odottaa kokeneemmilta ratkaisuja, Lehkonen heitti nuorille haastetta.

Jukurit ja kadonneen maalijyvän metsästys

Sarvipääkannattajat ovat kokeneet alkusyksystä melkoisen deja vun. Viime kauden malliin Jukureille maalinteko on ollut melkoista tervanjuontia, vaikka hyökkäyskalusto kyvykäs onkin. Osumia kolmessa ottelussa on syntynyt kolme, jopa sarjajumbo Jokipojat on osunut useammin. Mikkeliläisten onneksi puolustus ja maalivahti Mikko Strömberg ovat pelanneet myös hyvin.

Jukureiden alkukauden kulmakivi on ollut – pienestä kritiikistä huolimatta – puolustuspeli. Uudet pelaajat alkavat vähitellen löytää paikkansa joukkueesta ja Hokkia vastaan Jukurit esittikin tiivistä puolustuspeliä. Alakerta oli tiivis, eikä Mikko Strömberg suureen testiin lopulta joutunutkaan. Muutamat vaarallisemmat kajaanilaisyritykset vahti torjui varmasti. Puolustus ei ole toistaiseksi näyttänyt parasta hyökkäysosaamistaan, mutta taitoa pinnan alta löytyy. Alivoimapelissä Jukurit oli Hokkia vastaan myös vahva, sillä kajaanilaistilanteet jäivät vähäisiksi myös erikoistilanteissa.

Hyökkäysosaston entuudestaankin arvoituksellista pakkaa sekoittaa Juha Silvanderin mahdollinen pelaamattomuus. Hanakan maalintekijän edellinen ottelu jäi kesken Jani Tuppuraisen huitaisun seurauksena. Torniolaisen pelikunto selvinnee vasta ottelupäivänä. Jukureiden hyökkäyspään materiaali riittää joka tapauksessa neljään ketjuun. Maalinteossa vastuuta sysätään nyt kokeneiden pelaajien harteille. Lasse Kanervan ja Antti Laakson kaltaisten pelureiden on nyt pistettävä verkot tötterölle, jos Jukurit aikoo pisteitä Turusta napsia. Ylivoimapeli on tähän asti ollut lähes katastrofaalisen heikkoa, joten selkeää parannusta voi tähän osastoon odotella kauden edetessä.

Mielenkiintoisina niminä Jukureiden kokoonpanossa viilettävät nuoret Hokkaset; Iivo ja Henri. Hokkasista vanhempi on ollut nuorten maajoukkueen vakiokävijä ja saa nyt hyvän mahdollisuudet vallata itselleen pelipaikka Jukureiden edustusmiehistöstä.

» Lähetä palautetta toimitukselle