Nousukuntoinen FPS Vantaalle

MESTIS / Ennakko
Torstaina Forssan Palloseura suuntaa bussinsa Tikkurilaan, jossa forssalaisia isännöi Kiekko-Vantaa. Pahasti alavireinen Vantaa yrittää kääntää kurssiaan FPS:n kustannuksella, mutta vierailija on viime kierroksilla osoittanut selviä piristymisen merkkejä.

Kotijoukkueen käyrä on suuntaunut jyrkästi alaspäin sitten hyvin kulkeneiden avauskierrosten. Viimeisestä seitsemästä ottelusta on pistepussi komistunut ainoastaan kahdella pisteellä, kun Vantaa lunasti pakolliset pisteet Joensuusta.

Vaikealla loukkaantumistilanteella on ollut osansa Vantaan laskusuhdanteeseen, mutta nyt suurimmat loukkaantumishuolet alkavat olla voitettu. Tänään Vantaa saa loukkaantuneiden kirjoista takaisin Miikka Lindholmin ja Mikko Juutilaisen. Näin enää Teemu Kolehmainen jää vantaalaisten sairastuvalle. Kolehmaista paikkaa Matias Schantz, jonka lainapesti kestää maajoukkuetaukoon asti. Sen sijaan lainassa olleen Joonas Rönnbergin lainapesti päättyi ennen aikojaan, kun Sami Helenius sai ottelurangaistuksen ja huilaa seuraavan Ilveksen ottelun. Näin Rönnbergia tarvitaan emäseurassa.

Vantaalaiset ovat koko alkukauden odottaneet Ahmoista hankitun sentterin Janne Lehtisen heräämistä, ja nyt Lehtinen on alkanut pelata sillä tasolla, jota mieheltä on odotettu. Joukkueen kahdessa edellisessä ottelussa Lehtinen on mättänyt yhteensä kolme maalia ja kummassakin ottelussa ollut joukkueensa parhaimmistoa.

Läpi alkukauden hyvin pelannut maalivahti Antti Niemi jatkaa maalissa mitä suurimmalla todennäköisyydellä, sillä miestä peluutettiin lääkärin luvalla kuumeisenakin Hokki-ottelussa.

"Eteenpäin mennään"

Forssan Palloseuran edellisviikko kulki melko mukavasti, vaikka kahta voittoa ei hyvästä yrityksestä huolimatta plakkariin tullutkaan. TuToa vastaan joukkue kävi hakemassa kaksi pistettä Kupittaalta, mutta kotona tuli puseroon KooKoolta.

- Viime viikko antoi kyllä uskoa tähän touhuun, vaikka se vähän erikoisesti päättyikin. Porukka kuitenkin treenasi pirteästi ja muutenkin joukkueen yleisilme on ollut positiivinen, joten eteenpäinhän tässä jatkuvasti mennään, FPS-valmentaja Kai Rautio uskoo.

Palloseuran pelaajamateriaali on turhan kevyt nykytasoiseen Mestikseen ja uusia miehiä haetaan edelleen. Joukkueella on verkot useiden liigaseurojen vesissä, josta Palloseura pyrkii nostamaan vahvistuksia veneeseen.

- Paljon on tehty hommia sen eteen, että tänne saataisiin uusia kasvoja. Joko sopimuksettomia tai sitten sopimuksen alaisia, jotka tulisivat lainapestille. Vielä ei ole kuitenkaan tärpännyt Pellisen Ossia enempää, mutta kaikki kynnelle kykenevät tekevät kyllä asian hyväksi töitä, Rautio valottaa.

Torstain otteluun FPS lähtee edelleen puolustajistostaan vajaamiehisenä, mutta nuorisokolmikko Joni Kujalan, Jarmo Ruohomaan ja Toni Vähämäen otteet herättivät viime viikon otteluissa luottamusta, ja näin Tero Alminoja aloittaa jälleen seitsemäntenä puolustajana. Maalille asettuu erinomaisesti kopannut Tommi Niemelä, joka on korottanut torjuntaprosenttinsa 87:sta jo päälle 91:n.

- Kiekko-Vantaata vastaan meillä on ollut tosi tasaisia ja hyviä vääntöjä, että ihan luottavasin mielin pääsee lähtemään huomenna liikkeelle. Tiedetään, että Vantaa tulee koko kentällä aggressiivisesti päälle, joten siihen pyritään mahdollisimman hyvin vastata, Rautio näkee.

» Lähetä palautetta toimitukselle